Skip to main content
a41a7ed4-9f6f-4663-ad35-c3edcdde4de8.jpg.webp

Activitate: Oferă complimente

Miercuri 8 Decembrie 2021
Discutați cu copiii despre diferențele dintre oameni  în materie de muzică, filme, petrecere a timpului liber și evidențiați cum aceste diferențe nu ne separa, din contră, ne pot apropia pentru că descoperim lucruri noi și interesante și putem învăța unii de a ceilalți.
Activitatea se poate desfășura online sau fizic.

SCOP EDUCATIV
Activitatea are ca scop creștea gradului de toleranță între copiii și cultivarea stimei de sine. Împreună cu copiii conștientizăm că diferențele fizice sau preocupările și preferințele diferite pentru activități nu trebuie să ne îndepărteze unii de ceilalți și nici să afecteze calitatea relațiilor. Activitatea îi ajută pe copii să privească dincolo de aspectul fizic.

ACTIVITATE DE REALIZAT ÎMPREUNĂ CU Copiii 3-6 ani

DE CE AVEȚI NEVOIE?
O jucărie de pluș

IATĂ CUM SE PROCEDEAZĂ
  1. Rugați copiii să se așeze în cerc (dacă activitatea se desfășoară fizic). Dacă organizați activitatea online, copiii vor fi în fața calculatorului.
  2. Începeți prin a demonstra copiilor cum se oferă un compliment, adresându-vă unei jucării de pluș pe care ați ales-o (atenție: evităm expresiile care ne pot duce în zona de catalogare și care scot în evidență aspectul fizic - ex: ești o jucărie frumoasă). Putem spune: ”mulțumesc că ai fost un bun prieten când eram tristă/ când aveam nevoie de un partener de joacă/ apreciez că mă privești mereu cu blândețe”. Învățați copiii sa ofere complimente autentice care pun accent pe calități/abilități  și mai puțin pe caracterizări: ”ești un coleg bun pentru că mi-ai  oferit  scaunul /mi-ai făcut loc în cerc/m-ai primit în grup”
  3. Ulterior solicitați-le copiilor să ofere complimente colegului din dreapta. Dacă activitatea se desfășoara online, să se numească între ei.
  4. Unii copii pot avea dificultăți când vine vorba de a face complimente, de aceea este necesar să fie ghidați cu ajutorul întrebărilor de către un adult.
  5. Când primesc complimente, copiii trebuie să mulțumească colegei/colegului care le oferă.
  6. La final solicitați copiilor să împărtășească cum s-au simțit când au oferit complimente, dar când au primit.
SUGESTII
Pot fi invitați și părinții să participe sau să repete activitatea acasă.

Autor: Clara Constantin
Această activitate este dezvoltată în cadrul proiectului ”Să fim prieteni – Fără bullying în grădinițe”, implementat de Salvați Copiii cu sprijinul Kaufland Româ
nia.
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE