Semimaratonul București 2019

Echipa Salvați Copiii aleargă la Semimaratonul București 2019 pentru dotarea cu aparatură medicală a Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar din București.
Bebelușii născuți prematur au nevoie de îngrijire specială, iar o maternitate în care medicii ridică nepuntincioși din umeri nu este nicidecum un loc potrivit pentru a spune "Bun venit pe lume!". Dotarea precară a maternităților și a secțiilor de neonatologie reprezintă o problemă frecventă în România.

Pentru ediția Semimaratonului din 2019, este nevoie să dotăm, cu banii strânși, Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București cu un ventilator performant care va putea oferi o șansă la viață pentru cel puțin 120 copii pe an.

De aceea, te invităm să ne fii alături spijinind cauza noastră printr-o donație direct pe pagina de Galantom a Salvați Copiii.

The Motans, echipa națională de rugby Stejarii, Laura Cosoi, Sânziana Negru sunt doar câțiva dintre cei pe a căror solidaritate s-a sprijinit campania.
 

COMPANII PARTENERE

DPW_Constanta_positive_rgb.pngLogo_DL_E_N.pngFox_logo.pngBakerTilly-Logo_png.pngmindit_io-logo.pngAlphega-logo_website_ITA-01.pngBosch_logo_png.pnglogo_dutchmed.pngLogo_Ceetrus_PNG.pngDorna.pngCANAH_logo_Green.png

CAUZA SALVAȚI COPIII

Participăm anual la Semi-Maratonul București, unul dintre cele mai mari evenimente sportive din capitală, cu peste 16.000 de alergători înscriși. Echipa Salvați Copiii a reușit să strângă, în 2016, suma de 10.000 de euro pentru dotarea Maternității Giulești din București, iar în anul 2017, suma de 17.000 euro pentru dotarea Maternității Bucur din capitală. La ediția din 2018, cei peste 120 de participanți ai echipei Salvați Copiii au contribuit la strângerea fondurilor necesare achiziției unui incubator pentru Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 6,7 la 1.000 de nou-născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante și dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii.
 
Până acum, Salvați Copiii România a dotat 88 de maternități, din toată țara, cu aparatură medicală performantă, asigurând astfel supraviețuirea a 42.000 de nou-născuți care au primit asistență medicală adecvată.
 
Te așteptăm să alergi alături de noi pentru dreptul la viață al copiilor, la ediția Semimaratonului din 2020!​