Semimaratonul București 2019

Aleargă în Echipa Salvați Copiii la Semimaratonul București 2019 și ajută-ne să dotăm cu aparatură medicală Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar din București.
Îți place să alergi și vrei să faci o faptă bună? Hai în echipa noastră pe 11-12 mai 2019 la Semimaratonul București (Piața Constituției)! 

Cum te poți înscrie?

Sunt 4 curse disponibile din care poți alege: cursa populară (3 km) - sâmbătă, 11mai, ștafeta (7 km + 7 km + 7,1 km), cursa individuală (10 km) și semimaraton (21,097 km) - duminică, 12 mai.  Alege-ți cursa la care vrei să alergi și completează formularul de mai jos cu datele tale. Noi ne vom ocupa de înscrierea ta, îți vom pregăti tricoul de alergare și te vom contacta pentru a-ți spune ce pași trebuie să parcurgi în continuare pentru a te pregăti de eveniment.
 
 Dacă reprezinți o companie și vrei să alergi alături de colegii tăi în echipa noastră, scrie-ne la [email protected], iar noi îți vom înscrie echipa în competiție și îți vom spune care sunt următorii pași.


Cum strângi fonduri pentru dotarea maternităților?

Spune-le prietenilor tăi despre implicarea ta. Susținerea lor te va motiva și te va ajuta să duci la capăt această cursă. Noi te vom ajuta să strângi fonduri și să le povestești susținătorilor tăi despre lucrurile minunate pe care le putem face împreună. Dacă ai nevoie de mai multe informații, îți stăm la dispoziție la [email protected] sau 021.316.61.76.


CAUZA SALVAȚI COPIII

Participăm anual la Semi-Maratonul București, unul dintre cele mai mari evenimente sportive din capitală, cu peste 16.000 de alergători înscriși. Echipa Salvați Copiii a reușit să strângă, în 2016, suma de 10.000 de euro pentru dotarea Maternității Giulești din București, iar în anul 2017, suma de 17.000 euro pentru dotarea Maternității Bucur din capitală. La ediția din 2018, cei peste 120 de participanți ai echipei Salvați Copiii au contribuit la strângerea fondurilor necesare achiziției unui incubator pentru Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 6,7 la 1.000 de nou-născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante și dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii.
 
Până acum, Salvați Copiii România a dotat 88 de maternități, din toată țara, cu aparatură medicală performantă, asigurând astfel supraviețuirea a 42.000 de nou-născuți care au primit asistență medicală adecvată.
 
Te așteptăm să alergi alături de noi pentru dreptul la viață al copiilor!