Semimaratonul București 2019

Echipa Salvați Copiii a alergat la Semimaratonul București 2019 pentru dotarea cu aparatură medicală a Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar din București.
Bebelușii născuți prematur au nevoie de îngrijire specială, iar o maternitate în care medicii ridică nepuntincioși din umeri nu este nicidecum un loc potrivit pentru a spune "Bun venit pe lume!". Dotarea precară a maternităților și a secțiilor de neonatologie reprezintă o problemă frecventă în România.

Pentru ediția Semimaratonului din 2019, 520 de alergători au făcut parte din echipa Salvați Copiii și au reușit astfel să strângă o sumă record, de 35.000 de euro, folosită pentru achiziționarea unui ventilator neonatal de ultimă generație pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență din București. Acest echipament oferă o șansă la viață pentru cel puțin 120 copii pe an.

De aceea, te invităm să ne fii în continuare alături, spijinind cauza noastră printr-o donație direct pe pagina de Galantom a Salvați Copiii.

The Motans, echipa națională de rugby Stejarii, Laura Cosoi, Sânziana Negru sunt doar câțiva dintre cei pe a căror solidaritate s-a sprijinit campania.
 

COMPANII PARTENERE

DPW_Constanta_positive_rgb.pngLogo_DL_E_N.pngFox_logo.pngBakerTilly-Logo_png.pngmindit_io-logo.pngAlphega-logo_website_ITA-01.pngBosch_logo_png.pnglogo_dutchmed.pngLogo_Ceetrus_PNG.pngDorna.pngCANAH_logo_Green.png

CAUZA SALVAȚI COPIII

Participăm anual la Semi-Maratonul București, unul dintre cele mai mari evenimente sportive din capitală, cu peste 16.000 de alergători înscriși. Echipa Salvați Copiii a reușit să strângă, în 2016, suma de 10.000 de euro pentru dotarea Maternității Giulești din București, iar în anul 2017, suma de 17.000 euro pentru dotarea Maternității Bucur din capitală. La ediția din 2018, cei peste 120 de participanți ai echipei Salvați Copiii au contribuit la strângerea fondurilor necesare achiziției unui incubator pentru Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 6,7 la 1.000 de nou-născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante și dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii.
 
În ultimii opt ani, Salvați Copiii a investit aproximativ cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.
 
Te așteptăm să alergi alături de noi pentru dreptul la viață al copiilor, la ediția Semimaratonului din 2020!​

Mai multe în această secțiune

Semimaratonul București 2023

Semimaratonul București 2023

Anul acesta suntem eroii copiilor.  Alătură-te echipei de alergători Salvați Copiii și salvează-le sănătatea.
Împreună, #AlergămPentruCopii!

Citește mai mult

Semimaratonul București 2022

Semimaratonul București 2022

Echipa Salvați Copiii continuă să susțină sănătatea copiilor și va participa și anul acesta la Semimaratonul București în beneficiul copiilor născuți prematur.

Citește mai mult