Împreună acasă

Pentru zeci de mii de copii din România, mami și tati sunt la masă în altă țară. Hai să le fim aproape, împreună!

Împreună îi facem pe copiii care au părinți plecați la muncă în străinătate să se simtă un pic mai acasă. Delikat se implică alături de Salvați Copiii pentru a-i proteja, a-i încuraja și a-i asculta pe copiii rămași acasă.
Pentru zeci de mii de copii din România, mesele în familie nu mai au același gust. Iar asta se întâmplă din cauza faptului că unul sau chiar ambii părinți sunt plecați la muncă în alte țări, căutând o viață mai bună pentru întreaga familie.

Însă acest proces cere sacrificii, iar copiii simt atât lipsuri pe plan emoțional, cât și limitări în planul accesului la servicii de sănătate și educaționale, la protecție juridică sau la beneficii sociale.

Hai să le fim aproape, împreună! Delikat a facut un prim pas prin programul Împreună acasă, pentru ca aceștia să beneficieze în continuare de sprijin, consiliere, informare, pregătire școlară suplimentară și servicii sociale, psihologice și juridice, activități de socializare și timp liber și chiar facilitarea comunicării cu părinții din străinătate.
  • Cel puțin 350 de copii și 220 de reprezentanți ai copiilor (persoane în grija cărora rămân copiii/părinții rămași acasă) vor beneficia de servicii de sprijin direct psihologic, social și educațional. Serviciile vor fi oferite atât pentru copiii din cele 5 centre de zi din orașele Brașov, Craiova, Târgu Mureș, Piatra Neamț, București, cât și pentru copii din comunități rurale/urbane mici din Brasov, Dolj, Mures, Neamt si municipiul Bucuresti.
  • Cel puțin 160 de persoane, profesioniști din domeniul asistenței sociale, educației și justiției și reprezentanți ai grupurilor comunitare consultative din regiunile mai sus menționate vor beneficia de sesiuni de instruire și servicii de consiliere, în vederea dezvoltării capacității instituțiilor respective de a oferi servicii de calitate copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate și de a aplica corespunzător legislația.
  • 4.000 de persoane, preponderent din localități rurale, vor fi informate și consiliate, în cadrul caravanelor locale, cu privire la efectele plecării părinților asupra copiilor rămași acasă și obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară.
 
Donează și tu, pentru ca fiecare dintre acești copii să aibă o poveste mai fericită!

Logo-Impreuna-acasa.png