Energie pentru Spital

Dăm energie celui mai mare Spital de Pediatrie din țară.
Continuăm dotarea Spitalului „Grigore Alexandrescu” unde sistemul de energie permanent are nevoie de reparații urgente. El oferă protecție pacienților din sălile de operații și din terapie intensivă în cazul unei pene de curent în rețeaua electrică națională.

În doar o săptămână, împreună am reușit să strângem bani pentru două ambulanțe cel mai mare Spital de Pediatrie din țară, însă problemele nu se termină aici. 


În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS (UPS -Uninterruptible Power Supply) pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital - săli de operație și ATI - în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, ele stochează energia și o redau pe durata întreruperii alimentării cu energie electrică, ele  furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.
 
În momentul opririi curentului electric sau în cazul unor variații în rețeaua de furnizare a energiei electrice, echipamentele UPS asigură curent electric fără a produce daune echipamentelor medicale și fără a întrerupe activitatea în sălile de operație, în Secțiile ATI și în alte secții vitale.
Daunele și costurile ulterioare pentru reparații în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor medicale pot fi imense.
 
În acest moment, câteva dintre echipamentele UPS necesită verificări și reparații, schimbarea acumulatorilor și a unor componente electronice, după cum urmează :
 
-Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri
un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație
un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă
înlocuire baterii UPS 40 KVA, 63 de bucăți
 
-Unitatea de Primiri Urgențe
un echipament UPS (160kva)
înlocuirea unui modul 6,7 KVA
Înlocuire bateriei UPS 160KVA 84 de bucăți
 
-Secția de Chirurgie Cardiovasculară
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI
 
-Secția de Neurochirurgie 
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație 
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI
-Chirurgie Cardiovasculară și Neurochirurgie
Operațiuni de revizie, mentenantă, curățare și înlocuire acumulatori UPS-uri, 12 bucăți
Înlocuire baterii UPS_uri 20KVA 12 unități
 
Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.

Citește mai multe aiciAPEL pentru achizitionarea unui APARAT DE RADIOLOGIE MOBIL C-arm

Nu ne oprim aici. Spitalul are în continuare nevoie de spijinul nostru, pentru că aici vin zilnic, în medie, 600 de pacienți, dintre care aproape jumătate doar la secția de ortopedie. 
Sectia de ortopedie pediatrica are aproximativ 4000 de internari pe an dintre care aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice, medicul are nevoie un aparat de radiologie mobil, C-arm. Acesta este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor, până la intervenții complicate precum cele de scolioză.

Costul acestui aparat este de 130 000 euro.

Existenta unui astfel de aparat ce permite o procesare a imaginilor cât mai fidelă fără a expune la o doză crescută de radiații este necesar intraoperator atât chirurgului pentru o bună orientare în plagă și un rezultat favorabil postoperator, cât și micuțului pacient care nu ar mai fi expus la o doză mare de radiații. 

Aparatul pe care spitalul îl folosește în prezent este depășit, iar softul nu mai oferă cea mai fidelă imagine și există riscuri de apariție a unor artefacte și imagini neprecise în timpul operației ce ar putea induce în eroare chirurgul. De asemenea, din cauza vechimii acestui aparat, atât echipa chirurgicală, medici și asistenti medicali, precum și pacientul sunt expuși la o doză foarte crescută de radiații.

Ne-ați arătat că solidaritatea poate muta munții, acum este nevoie de empanie față de echipele medicale și față de copii care ajung aici. 

Mai multe în această secțiune

Prima Aniversare

Prima Aniversare

825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă
 

Citește mai mult

Ambulanță pentru viață

Ambulanță pentru viață

Cel mai mare spital de pediatrie din țară, Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București are două noi ambulanțe pentru transportul interdisciplinar în sigurantă a micuților pacienți.

Citește mai mult