Maternitatea Polizu din cadrul Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC) este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului. Aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri ce necestită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse. Doar în Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ajung anual aproximativ 8.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.
ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ este campania prin care INSMC și Slavați Copiii au dat startul unui nou proiect pentru susținerea sănătății femeilor. Ne propunem să modernizăm Blocul Operator și sectia ATI, după o pauză de aproape patru decenii de la ultimele lucrări de renovare a acestora. Proiectul își propune să ofere pacientelor un spațiu modern care să le ofere siguranță și confort pentru a trece mai ușor peste perioada perioperatorie sau a tratamentului în secția de Terapie Intensivă.
Este un proiect de anvergură, dar acest lucru nu ne sperie pentru că avem alături de noi medici extraordinari și pentru că anii din urmă ne-au arătat că există solidaritate socială. Noi, împreună, putem schimba realitățile dramatice și putem reda dreptul la sănătate și o viață mult mai bună multor femei din România. Este proiectul nostru, comun, și vă aștept alături de Salvați Copiii România”. Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Cele mai multe paciente care ajung în secția de ATI și Bloc Operator suferă intervenții chirurgicale, de la cele mai puțin complexe care necesită spitalizare de o zi până la intervenții chirurgicale complicate, inclusiv cele pentru cancere genitale și mamare.
DE CE ESTE NEVOIE DE UN ASTFEL DE PROIECT?
- Ultimile modificări de renovare în Blocul Operator s-au făcut în urmă cu 40 de ani
- În ultimii 30 de ani nu s-a mai făcut o reabilitare corespunzătoare
- Trebuie refăcute circuitele gazelor anestezice și a celor electrice care sunt suprasolicitate
- Este nevoie de recompartimentarea spațiilor, acestea nu mai corespund normelor europene
- Un mediu sigur și modernizat oferă sprijin actului medical
- Activitatea secției ATI este strâns legată de adresabilitatea cazurilor foarte grave din București și judetele adiacente (neoplasme în stadii avansate, sarcini cu risc crescut).
ÎMPREUNĂ SPRIJINIM UNUL DIN CELE MAI MARI CENTRE DE CHIRURGIE ONCOLOGICA GINECOLOGICA DIN ÎNTREAGA ȚARĂ.
SUMA NECESARĂ
CE PRESUPUNE PROIECTUL
- Recompartimentarea și modernizarea spațiilor
- Modificarea circuitelor
- Schimbarea rețelei de distribuție a fluidelor și a gazelor medicale
- Realizarea sistemului de siguranță la patul pacientului
- Refacerea sistemului de ventilație
- Achiziționarea de echipamente vitale moderne.
CUM TE POȚI IMPLICA
Persoanele fizice și companiile au la dispoziție infrastructura de donații:
- SMS lunar 2 euro recurent 8845 cod POLIZU
- PayPal
- Cont bancar - RO45RNCB0071011434790144 - deschis la BCR, Sucursala Plevnei, titular cont: Salvați Copiii
PROIECTE ANTERIOARE SALVAȚI COPIII&INSMC
- Extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și echipamente a Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU).
- Modernizarea și amenajarea unui spațiu prietenos pentru copii în curtea spitalului
- Renovarea și modernizarea secției Obstetrică-Ginecologie I
- Dotarea secției de neonatologie și Clinicii Pediatrie III, compartimentul Imunologie și Alergologie Pediatrică, cu echipamente performante