Renovare pentru Spitale

Sala de Nașteri – Sectia Clinica OG1 nu a mai fost renovată de 20 de ani, iar ultima igienizare serioasă a avut loc în urmă cu 11 ani.

Maternitatea Polizu este unitatea medicală cu cea mai mare terapie intensivă neonatală din țară. Aici vin să nască femei din toată țara, gravide cu diverse afecțiuni fetale și alte cazuri ce necestită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață. Doar în 2020, aici s-au năcut 3640 de copiii, adică aproximativ toate nașterile pe un întreg an înregistrate de județe precum: Hunedoara, Olt, Vrancea, Buzău, Botoșani, Harghita ori Satu Mare. 13% dintre aceștia au fost prematuri, iar 7% dintre aceștia cântăreau mai puțin de 1000g. 242 nașteri au fost din rândul mame minore.

Este important ca maternitea în care se nasc copiii să le ofere părinților încrederea că cei mici sunt îngrijiți într-un mediu cât mai curat și la standarde cât mai inalte. Organizația  Salvați Copiii ia atitudine și, cu ajutorul oamenilor de bine, dorește să primească pe lume acești copii într-un mediu mult mai plăcut, iar mamelor să le ofere un mediu mai prietenos în care să petreacă zielele în care sunt compleșite de grijile pentru copilul pe care l-a adus pe lume.
 
Departamentul de Obstetrică- Ginecologie Polizu este cel  care oferă asistență medicală profesională femeilor și nou născuților în cadrul secțiilor: Obstetrică-Ginecologie - OG I,  II, III, IV ( septică), Neonatologie și Terapie intensivă. Aici este casa temporară pentru copiii prematuri. Unii dintre ei petrec luni întregi în incubatoare și, dacă sunt printre cei norocoși, reușesc să treacă peste etapele critice și să meargă acasă la familie.

Secția OG1 Polizu nu a mai fost renovată de 20 de ani, iar ultima igienizare serioasă a avut loc în urmă cu 11 ani. Secția în care mii de femei își petrec cea mai frumoasă zi din viața nu mai oferă imaginea unei nașteri în siguranță. Astfel, am inceput renovarea sectiei clinice OG1:

  • Renovarea și modernizarea  a 4 săli de travaliu, sala de lăuzie imediată, 2 săli de pretravaliu, 2 rezerve de terapie intensivă pentru lăuze post operație cezariană și blocul operator
  • Dotarea cu echipamente și mobilier specific - 3 trolii de anestezie și terapie intensivă, trei cabinete de bază cu sisteme de inchidere pentru blocul operator și hol, sisteme modulare pentru blocul operator, 18 dulapuri, 10 scaune, 3 canapele, 6 module pentru bucătărie, 3 birouri
  • Dotarea cu sistem de ventilație
  • Recablarea, montarea și extinderea sistemului detecției și avertizării în caz de incediu
  • Realizarea sistemelor de acces
  • Realizarea instalației de distribuție a fluidelor medicale


Renovarea completă ajunge la 208.000 euro, iar cu fiecare donație poți scurta termenul de finalizare al proiectului.

 

Copiii noștri merită mai mult! Cum te poți implica:

Mai multe în această secțiune

Prima Aniversare

Prima Aniversare

825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă
 

Citește mai mult

Ambulanță pentru viață

Ambulanță pentru viață

Cel mai mare spital de pediatrie din țară, Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București nu mai are nicio ambulanță complet funcțională, singura din dotare este veche și trebuie reparată constant.
 

Citește mai mult