Renovare pentru Spitale

Salvați Copiii România reabilitează integral Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ale Maternității Polizu, nerenovate de 40 de ani.

 

Maternitatea Polizu este unitatea medicală cu cea mai mare terapie intensivă neonatală din țară. Aici vin să nască femei din toată țara, gravide cu diverse afecțiuni fetale și alte cazuri ce necestită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață. Mai mult, unitatea de elită deservește întreaga țară, iar la Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ajung anual aproximativ de 5.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.

Cu toate acestea, Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator, unde ajung anual aproximativ de 5.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică, au fost renovate ultima dată în urmă cu aproape 40 de ani. Tocmai de aceea, Organizația Salvați Copiii România a demarat un amplu proiect de reabilitare a Maternității Polizu. Costurile pentru renovare se ridică la peste 1.000.000 de euro.

Cele mai multe paciente care ajung în secția de ATI a Maternității Polizu suferă intervenții chirurgicale complexe, de la histeroscopii, electrorezecții cu ansa diatermică și chiuretaje biopsice la operații cezariene, histerectomii și intervenții pentru cancere în sfera genitală și mamară. Anual, medicii efectuează aproximativ 3.200 de intervenții în Blocul operator, dintre care peste 1.200 sunt intervenții majore, cu un grad ridicat de complexitate.

CEL MAI AMPLU PROIECT DE REABILITARE

Datorită existenței în Maternitatea Polizu a celei mai mari secții de terapie neonatală pentru prematuri, aici ajung mamele cu patologie diversă din toată țara, care aduc pe lume copii prematuri, precum și cele care necesită operație de cezariană, pentru ca atât viața mamei, cât și cea a fătului să fie salvate.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat urgența măsurilor de intervenție: „Maternitatea Polizu este o unitate medicală de elită, care tratează patologii complexe, atât

oncologice, cât și legate de sarcinile cu risc crescut. Echipa de medici are nevoie însă de o infrastructură care să permită un act medical prompt și de condiții care să nu pericliteze starea pacientelor. Ne-am propus un scop ambițios, dar fără de care mii de femei nu vor avea șansa unui diagnostic și apoi a unui tratament performant”.

· În 2021, la Maternitatea Polizu au avut loc 2.300 de nașteri, dintre care peste 1.300 de cezariene, în condițiile în care sala de nașteri a fost închisă pentru renovare mai bine de două luni.

· Aici au născut peste 100 de mame infectate cu SARS-COV 2, unele dintre ele necesitând tratament specific de ATI.

· Anual sunt diagnosticate în România peste 10.000 de cazuri de cancere în sfera genitală și de sân.

· În secția ATI, anual au loc intervenții chirurgicale pentru 5.000 de paciente.

· În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de întărire a sistemului medical românesc, prin dotarea și renovarea spitalelor din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Au fost susținute cu echipamente medicale performante 23 unități medicale.

· Tot în 2021, Salvați Copiii a dotat Secția OG1 Polizu, care nu mai fusese renovată de 20 de ani. Secția în care mii de femei își petrec cea mai frumoasă zi din viața nu mai oferea imaginea unei nașteri în siguranță. Astfel, Salvați Copiii a donat 210.000 euro pentru renovarea-record a două săli de pre-travaliu, patru săli de travaliu, două rezerve de terapie intensivă, o sală de operații, 12 saloane și șapte rezerve pentru Lăuzie Fiziologică la cea mai mare maternitate din București, care numai în 2020 a asistat nașterea a peste 3.200 de copii.

Mulțumim tuturor voluntarilor, donatorilor, Garanti BBVA România și Porsche Finance Group România pentru sprijinul acordat în a duce la bun sfârșit aceste lucrări de igienizare, renovare și dotare. Maternitatea are nevoie în continuare de susținere, de echipamente noi care să îi ajute pe medici să ofere cele mai bune condiții celor mici și părinților acestora.

   MicrosoftTeams-image-(2).png         Untitled-design-(1).png


Copiii noștri merită mai mult! Cum te poți implica:

Mai multe în această secțiune

Prima Aniversare

Prima Aniversare

825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă
 

Citește mai mult

Energie pentru Spital

Energie pentru Spital

Dăm energie celui mai mare Spital de Pediatrie din țară.

Citește mai mult