Renovare pentru Spitale

Sala de Nașteri – Sectia Clinica OG1 nu a mai fost renovată de 20 de ani, iar ultima igienizare serioasă a avut loc în urmă cu 11 ani.
Maternitatea Polizu este unitatea medicală cu cea mai mare terapie intensivă neonatală din țară. Aici vin să nască femei din toată țara, gravide cu diverse afecțiuni fetale și alte cazuri ce necestită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață. Doar în 2020, aici s-au năcut 3640 de copiii, adică aproximativ toate nașterile pe un întreg an înregistrate de județe precum: Hunedoara, Olt, Vrancea, Buzău, Botoșani, Harghita ori Satu Mare. Dintre care 13% prematuri, iar 7% dintre aceștia cântăreau mai puțin de 1000g. Mai mult, 242 nașteri au fost ale unor mame minore ale căror organism nu era încă pregătit să aducă pe lume un copil.
 
Secția de ATI a Maternității Polizu este casa temporară pentru 550 copii prematuri. Unii dintre ei petrec luni întregi în acele incubatoare, dacă sunt printre cei norocoși reușind să treacă peste etapele critice și să meargă acasă la familie.
 
Cu toate acestea, Sala de Nașteri – Sectia Clinica OG1 nu a mai fost renovată de 20 de ani, iar ultima igienizare serioasă a avut loc în urmă cu 11 ani. Secția în care mii de femei își petrec cea mai frumoasă zi din viața lor arată o imagine sărăcăcioasă, ca despinsă din filmele optzeciste.
 
Salvați Copiii ia atitudine și, cu ajutorul oamenilor de bine, dorește să primească pe lume acești copii într-un mediu mult mai plăcut, cu aparatură demnă de 2021, iar mamelor să le ofere un mediu mai prietenos în care să petreacă zielele în care oricum sunt compleșite de grijile pentru copilul pe care l-a adus pe lume.
Astfel, am început renovarea secției clinice OG1 și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a le oferi copiilor noștri ceea ce merită.
 
Renovarea completă ajunge la 162.408 euro, iar cu fiecare donație poți scurta termenul de finalizare al proiectului.
 

Copiii noștri merită mai mult! Cum te poți implica:

Mai multe în această secțiune

Prima Aniversare

Prima Aniversare

825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă
 

Citește mai mult

Ambulanță pentru viață

Ambulanță pentru viață

Cel mai mare spital de pediatrie din țară, Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București nu mai are nicio ambulanță complet funcțională, singura din dotare este veche și trebuie reparată constant.
 

Citește mai mult