#DoneazăOxigen

Apel urgent pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie Covid 19, și Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de Covid-19, și alți șapte din secția de ATI.
Salvați Copiii face un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie Covid 19, și Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de Covid 19 și alți șapte în secția ATI. E nevoie de rampe de oxigen și ventilatoare performante.
 
România se confruntă cu valul 4 al pandemiei de Covid-19. Din păcate, acesta este cel mai mare de până acum și încă nu a atins vârful. Estimările făcute specialiști ne spun că vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în următoarea perioadă. 
 
Presiunea pusă pe sistemul medical în ultimele 19 luni este resimțită în acest moment și de către copiii internați, în Maternitatea “Bucur” din București  și Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, care au nevoie urgentă de aparatură medicala vitală.  

Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate Covid 19,  are nevoie suplimentarea aparaturii cu 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă. În acest moment, trei saloane au nevoie de aceste rampe, cele existente sunt model vechi și din aceste motive nu poate fi folosită aparatura medicală de generație nouă.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași e într-o situație de urgență: aici sunt internați 34 de copii cu Covid 19, alți cinci copii sunt internați în Secția de Terpaie Intensivă.  Medicii au nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie).

 “Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuți și copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Cazul acestor două unități medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate crește. Încercăm să suplinim aceste carențe, pentru ca medicii să își poată face meseria”, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Costul aparaturii medicale solicitate de cele două spitale se ridică la 113.700 de euro: 6 rampe de oxigen (18.000 de euro), 6 pulsoximetre (10.000 de euro), 2 ventilatoare suport respirator (85.700) de euro.
 

Implica-te si tu!

 • Doneaza online;
 • Doneaza prin sms la 8844 cu textul "SALVEZ" - donatie lunara de 2 euro;
 • Donează direct în contul Salvați Copiii România:
  RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei)
  RO42 RNCB 0071 0114 3479 0101 (euro)
  RO69 RNCB 0071 0114 3479 0003 (dolari)
  Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU,
  Cod unic: 3151288.
 • Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și perfomantă, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre
  [email protected]

 
Dacă vrei să faci o donație singulară, donează aici.

Mai multe în această secțiune

Prima Aniversare

Prima Aniversare

825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă
 

Citește mai mult

Energie pentru Spital

Energie pentru Spital

Dăm energie celui mai mare Spital de Pediatrie din țară.

Citește mai mult