Sprijiniți copiii afectați de cutremurul din Turcia și Siria

Cursă contra cronometru pentru salvarea copiilor îngropați sub moloz după devastatoarele cutremure din Turcia și Siria.

foto_site_interior_01-(1).jpg
             Nada, 11 luni, doarme învelită în pături într-un adăpost din Siria.   

Puteți dona direct în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei), cu mențiunea: Sprijin Turcia și Siria.


Turcia, 10 februarie 2023 -  Imagini sfâșietoare cu copii scoși de sub dărâmături.
Numărul morților din Turcia și Siria, în urma celor două cutremure, a depășit 47.000 și continuă să crească.

Salvați Copiii este pe teren în permanență, să asigure rapid sprijinul crucial de care supraviețuitorii au nevoie: adăpost, medicamente, apă și alimente.
Se estimează că seismele au afectat aproximativ 23 de milioane de oameni, dintre care mulți sunt copii. Supraviețuitorii au nevoie urgent de hrană, adăpost, pături și apă curată. Asigurarea de condiții salubre în adăposturile temporare este și ea prioritară, fără apă curentă și toalete, bolile transmise prin apă se răspândesc rapid, boli extrem de periculoase pentru copii.
Acești copii riscă să fie separați de familiile lor, fiind expuși pericolului exploatării și abuzului. Menținerea laolaltă a  familiilor în astfel de crize este esențială pentru siguranța, protecția și bunăstarea lor.

Salvați Copiii a oferit mâncare caldă pentru copiii si adultii care se adăpostesc în sălile de sport ce sunt folosite ca adăposturi temporare în diferite locații din Hatay, Turcia. Totodată, împreună cu partenerii săi, Salvați Copiii a livrat mâncare pentru familiile din nord-vestul Siriei, unde nivelul de sprijin pentru persoanele afectate este departe de a fi la un nivel suficient.

Berna Koroglu, coordonatorul echipei de intervenție umanitară  în situații de urgență pentru Salvați Copiii Turcia, Hatay, Turcia:
„Am întâlnit oameni care au trecut prin experiențe traumatizante din cauza cutremurului. Am vorbit cu părinți care încă așteaptă ca salvatorii să le scoată copiii de sub dărâmături. Pe de altă parte, sunt mulți copii care au fost salvați și acum au nevoie de ajutor. Accesul la servicii sanitare și la surse de hrană este limitat. Avem nevoie să le asigurăm sprijin umanitar și psihologic imediat copiilor care și-au văzut casele prăbușindu-se”.
 
Situația din nord-vestul Siriei este extrem de sumbră. Aceste cutremure au lovit în zone în care copiii și familiile lor se confruntau deja cu provocări uriașe, mulți dintre ei dislocați în urma a 12 ani de conflict, care trăiesc în tabere și sunt deja dependenți de ajutorul umanitar pentru a-și satisface nevoile de bază.

Kathryn Achilles, director de advocacy, media și comunicare pentru Salvați Copiii Siria:
“Chiar și înainte de cutremur, viața în taberele umanitare era dificilă și oamenii depindeau de asistența umanitară, pentru a supraviețui. Iarna aceasta a fost geroasă și corturile nu oferă suficientă căldură. Acum, situația este de nesuportat: fără ajutor imediat, copiii nu pot fi hrăniți. Au nevoie urgentă de asistență.”
 
Echipele Salvați Copiii de pe teren  au inceput distribuirea produselor de imediată necesitate: pături, îmbrăcăminte de iarnă, alimente pentru copii, apă, combustibil, produse igienico-sanitare.
Salvați Copiii își sprijină partenerii din nord-vestul Siriei în furnizarea de hrană, corturi, produse de imediată necesitate, îndepărtarea molozului, sprijinirea centrelor de sănătate cu medicamente și combustibil.

Persoane de contact:

Donația taDOnate with PayPal

QR-TURCIA.png