Skip to main content
c96a81d9-092a-4e08-8e7a-21ae46582e2f.JPG.webp

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Andreea-voluntarul-lunii-ianuarie.jpgAndreea, voluntarul lunii ianuarie 2020

„Mă numesc Andreea și sunt de 4 luni Voluntar Salvați Copiii. Încă din primele săptămâni de voluntariat am simțit o schimbare majoră în viața mea. Am învățat în aceste luni foarte multe lucruri, de la ce înseamnă să ai răbdare cu adevărat până la ce semnifică sfaturile oferite din suflet copiilor de către noi, voluntarii, pentru că au nevoie de ele, au nevoie să audă cât sunt de deștepți, de inteligenți și că vor ajunge cineva în viață. Au nevoie de ajutorul și de sprijinul nostru. La centrul educațional am întâlnit copii frumoși, deștepți și super talentați, mereu cu zâmbetul pe buze și pozitivi. Aceștia au nevoie de noi, nu neapărat să îi ajutăm la teme, ci doar pentru o simplă îmbrățișare și o vorbă caldă. După doar câteva zile de voluntariat, au început să îmi facă zeci de felicitări, să îmi spună cât de tare mă iubesc, și că sfaturile mele le-au deschis ochii și i-au ajutat să privească din altă perspectivă. Îmi place enorm și din suflet să fiu voluntar și îmi doresc ca prin mesajul meu să atrag cât mai mulți voluntari. Fii Voluntar Salvați Copiii!”

LINE-MEDIUM.png
Voluntarele-lunii-februarie.JPGDiana și Anda, voluntarele lunii februarie 2020

Diana
„Îmi place să lucrez cu copii, au o mulțime de idei față de adulți, m-au impresionat cu imaginația lor și dorința lor de a se implica în orele noastre interactive. Activitatea de voluntariat este o activitate pozitivă și creativă din toate punctele de vedere, necesară în orice societate modernă. Aduce o notă de utilitate în raport cu societatea în care trăim și cred că dezvoltă empatia în fiecare dintre noi. În plus, pentru mine este o activitate distractivă și simpatică pentru timpul meu liber, diferită de solemnitatea profesiei mele, respectiv avocatura, cu tot ce include ea – instanță, legi etc."

Anda
„Când m-am dus prima dată la o activitate de voluntariat în clasa a 9-a, am făcut asta pentru diplomă și pentru că era la modă. Acum aș renunța la alte activități ca să mă pot implica mai mult. Este o activitate unică, te învață o sumedenie de lucruri pentru viață, te face un om mai deștept, modern, open minded, te dezvoltă cum nu ar putea să o facă vreodată vreun workshop de dezvoltare personală, spre exemplu. Am ales să fiu voluntar la Salvați Copiii datorită renumelui, m-am gândit că dacă e așa cunoscut clar e bine organizat și are activități faine. Nu m-am înșelat deloc. E minunat! Iar faptul că m-am putut implica în proiectul “Drepturile Copilului” m-a făcut să mă cunosc mult mai bine pe mine, să cunosc generațiile viitoare de copii (în care putem avea încredere), am învățat lucruri noi și utile despre subiectul în sine. În plus, e în strânsă legătură cu ce vreau să fac pe viitor, astfel am aflat că îmi place tipul acesta de muncă cu copiii, am trecut peste frica de a vorbi în public, mi-am corectat dicția și multe altele. După fiecare sesiune îmi încarc bateriile din entuziasmul copiilor, sunt mândră de mine, sunt fericită. Este minunat și îndrum pe oricine să se alăture oricând!"

LINE-MEDIUM.png
Voluntarele-lunii-februarie.JPGIoana, voluntarul lunii martie 2020

„Încă de foarte mică am știut că vreau să fiu profesoară, iar înscrierea mea ca voluntar la Salvați Copiii s-a datorat tocmai acestui lucru. Inițial scopul meu a fost să dobândesc experiență în lucrul cu copiii, dar acum observ că am reușit să obțin mult mai mult de atât. Voluntariatul a avut un impact extrem de pozitiv asupra vieții mele: m-a schimbat pe mine ca persoană, dar și felul în care ma raportez la cei din jur. Am găsit aici o familie minunată, niște oameni uimitori al căror scop comun este să creeze o lume mai bună.”






LINE-MEDIUM.png
Salvati Copiii Voluntarul lunii aprilieRamona, voluntarul lunii aprilie 2020

„Să fiu voluntar Salvați Copiii înseamnă să fac ceva mai mult decât să mă plâng de cât de rău merg lucrurile în țară. E unul din felurile în care eu am înțeles să dau înapoi ceva societății în schimbul a ceea ce am primit sau voi primi. Dar dacă totuși îmi voi schimba vreodată părerea despre ce înseamnă să fii un bun cetățean, nimic din lume nu va schimba ce simt la sfârșitul orelor din centrul educațional. Nu se pot uita îmbrățișările copiilor care apar de nicăieri când intri pe ușa clasei. Nu poți uita poveștile lor odată ce le-ai auzit. Sunt cele mai frumoase lecții pe care le-am învățat vreodată. Au atins ceva în mine ce mă face să cred din tot sufletul că nu există lucru mai frumos pe lume decât să ajuți.”



LINE-MEDIUM.png
Salvati Copiii Voluntarul lunii maiMihai, voluntarul lunii mai 2020

„Voluntariatul, pentru mine, reprezintă o experiență unică. Orice moment la Salvați Copiii este o oportunitate de a face bine celor din jurul meu, iar fiecare copil care îmi spune că i-am făcut ziua mai bună mă motivează să continui să fac ceea ce îmi place, să "salvez vieți". Mereu când ajung la sediu mă simt ca acasă și sunt înconjurat de oameni minunați care îmi sunt alături ca o familie. Aici am învățat o mulțime de lucruri noi și am putut contribui cu abilitățile mele. Mă bucur că sunt voluntar Salvați Copiii și că am ocazia să trăiesc asemenea experiențe.”


LINE-MEDIUM.png
daniel-voluntar-salvati-copiii.jpgDaniel, voluntarul lunii iunie 2020

„Salut, numele meu este Daniel și sunt la începutul carierei de voluntar în cadrul Organizației Salvați Copiii.
Scopul meu a fost să mă implic în cadrul organizației și să ajut cum pot, în timpul săptămânii, după programul de la serviciu, și cu activitati și în weekenduri, astfel încât să le arăt celor mici că există și o parte mai luminoasa a vieții.
Am avut ocazia să fac meditații cu doi băieței minunati: Denis și Marco. În timpul pandemiei ne-am întâlnit pe watsapp și i-am ajutat la teme, fie ele la matematică, limba română sau engleză.
Am văzut că o vorba bună îi ajuta să capete încredere în ei și să-și păstreze interesul pentru ceva care pentru ei, momentan, nu este atît de important. Normal că acum jocurile și Tik Tok-ul au prioritate :))
Am mai observat, ca o laudă, că se descurcă bine îi face mai curioși și mai atenți decât zeci de ore de predare fără sens.
Nu stiu cat de mult i-am ajutat să-și schimbe viața în aceste câteva luni, dar ceea ce-am învatat de la ei este că oricât de dificilă le este viața, continuă să fie sereni și fericiți!”


LINE-MEDIUM.png
Ana Calina si Alessia Nastase, voluntarele lunii iulie 2020

Alessia-Nastase.jpeg   Alessia Năstase

„Sunt în continuare onorată de oportunitatea pe care mi-a oferit-o echipa de la Salvați Copiii de a mă accepta alături de ei și de copiii din programul Școală de vară. Sunt foarte apropiată de cauza celor de la Salvati Copiii și este minunat ceea ce fac și felul în care ajută copiii. Ei pentru mine sunt ca o familie care a susținut și a continuat să încurajeze munca de voluntar a tuturor adolescentilor și îmi aduc aminte de când eram mai mică și am făcut o strângere de fonduri în parcul Herăstrău pentru dotarea maternităților din România. Fiind mică nu am fost în stare să ajut atât de mult pe cât aș fi vrut, dar acum mi s-a oferit șansa de a demonstra ca pot avea un impact pozitiv asupra celor mici. De data aceasta, la vârsta de 17 ani, am realizat că am vrut să mă implic ceva mai direct într-o problemă care a fost mereu o prioritate pentru mine. Fiind liceeană și aproape absolventă a clasei a 12 a, îmi dau seama că, din păcate, accesul la educație a copiilor marginalizați este foarte limitat, aceasta având un impact crucial asupra vieții copilului. O realizare în calitate de voluntar a fost mulțumirea sufletească pe care am primit-o vâzând binele pe care îl poat face copiilor. Veneam pentru că îmi placea și am început să formez o relație cu toți copiii din clasa respectiva, inclusiv cu fetele care erau mereu enuziasmate să învete technici noi de pictat și baietii care se prefaceau ca nu le place sa picteze, dar care, de fapt mereu îmi cereau opiinile și ajutorul. Cu toate astea, pot spune că sunt mândră de aceste două săptamâni din viața mea pe care le-am dedicat acestui grup. Un grup care m-a învatat mai multe decat cred că am putut eu să îi învăț și să le ofer, adică gratitudinea și recunoașterea față de educația pe care o primesc.”

Ana-Calina.jpeg   Ana Calina
„Perioada de voluntariat la Salvați Copiii a fost foarte specială pentru că a fost prima dată când am fost pusa în situația de a preda unor copii niște concepte care, deși par simple, sunt mai dificil de explicat. Așadar a trebuit să mă pun în pielea lor ca să-mi imaginez metodele care ar putea să-i faca să înțeleagă mai ușor aceste concepte. Am fost foarte plăcut surprinsă de dorința lor de a învața și de caldura cu care m-au primit și sper că am putut să-i ajut să recupereze o parte din cunoștintele pierdute. Mi-am dat seama cât de important este ca un copil să aibă sprijunul familiei și al comunității în care trăiește în a-și continua educația și în a-l face să înțeleagă că doar prin educație poate progresa. Acest lucru m-a făcut să mă simt recunoscătoare pentru faptul că eu am primit întotdeauna acest sprijin și mi s-a parut mereu ceva garantat.”

LINE-MEDIUM.png
voluntarul lunii august
Alex, voluntarul lunii august 2020

„Am început să fac voluntariat în 2010, la turneul de tenis BCR Open România. De atunci am făcut voluntariat la diverse evenimente precum festivaluri de film și muzică, concerte, evenimente sportive. În 2016 am făcut voluntariat în Letonia, cu programul Corpul European de Solidaritate, pentru ca apoi, începând cu noiembrie 2017 să devin voluntar în cadrul organizației Salvați Copiii România.
Pentru mine voluntariatul reprezintă o sursă importantă de învățare. Fiecare activitate de voluntariat reprezintă o provocare, prin care am șansa să învăț lucruri noi și să capăt abilități și competențe precum: comunicare, seriozitate, simțul umorului, lucru pe calculator, apropiere față de oameni, predare folosind metode non-formale, punctualitate. Voluntariatul nu ține cont de vârstă. Poate fi făcut oricând și atât cât putem. Recomand voluntariatul tuturor celor ce doresc o experiență de învățare non-formală, tuturor celor ce doresc să experimenteze lucruri noi și tuturor celor ce vor să cunoască persoane noi și să își facă prieteni.”
 

LINE-MEDIUM.png
voluntarul lunii octombrie
Ancuta, voluntarul lunii octombrie 2020

„Numele meu este Ancuța.
De 11 ani lucrez în învățământ iar voluntariat fac de și mai mulți ani.
De ce fac voluntariat?
Pentru că trebuie să avem o școală în care să învățăm binele, nu doar să învățăm bine. Pentru că doar atunci când îi ridicăm pe ceilalți, creștem și noi. Pentru că degeaba le avem pe toate dacă nu avem bunătate sufletească, empatie, înțelegere, dorința de a-i ajuta pe cei care au mai puțin decât noi. Pentru că dar din dar se face rai!
Oricând am ocazia fac voluntariat împreună cu elevii mei, cu studenții, cu colegii de la școală, cu prietenii....
Ne plângem des de tot ce se întâmplă în jurul nostru, în țara noastră.
Decât să rămânem comentatori, mai bine să fim cei care acționează.
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”
 

LINE-MEDIUM.png
loreema.jpg
Loreema, voluntarul lunii noiembrie 2020
 
“Sunt Vlad Loreema-Maria, am 16 ani si sunt voluntar la Salvati Copiii de 5 luni. Am vrut sa devin voluntar deoarece vreau sa ajut orice copil are nevoie si atat cat pot. Cu ajutorul organizației Salvati Copiii am putut ajuta copii. Fiind voluntar la Salvati Copiii am fost la Forumul Național, gradinitele estivale și în prezent, ajut o fata la temele pentru acasa și îi explic cum pot, unde a ramas în urmă. Dar cea mai mare proiect realizat la Salvați Copiii in primele 5 luni de zile de voluntariat a fost ,,Fata in fata cu politicieni" . Am aparut 6 copii, 3 de la Salvati Copiii si 3 de la UNICEF. Fiecare am avut 2 intrebari de intrebat politicieni. A fost o mare realizare.

Încurajez câți mai mulți oameni sa fie voluntari, nu numai la Salvati Copiii, oriunde pot, pentru ca atunci când vezi ca ajuti un om, acea stralucire din acei ochi iti umple sufletul de cat mai multa fericire. Asa ca daca vreodata vreti să deveniti voluntari sau sa faceti ceva care sa aduca bucurie oamenilor mai fara noroc, JUST DO IT.
Eu vreau sa cred ca am ajutat fiecare copil, asa cum am putut si cat de mult am putut.
A fi voluntar pentru mine a fost cea mai buna decizie din viata mea.”

 
LINE-MEDIUM.png
voluntarul-lunii-decembrie.jpg
Valentin, voluntarul lunii decembrie 2020
 
“Sunt voluntar Salvați Copiii pentru că, personal consider că dacă dedicăm generațiile încă de tinere va apărea adevărata schimbare, si e evident că Salvați Copiii are ca target copiii.
 
Ce fac eu concret pentru Salvați Copiii este ca mă implic activ în proiectul "Și noi avem drepturi", pe care îl consider foarte important pentru că le explică aspecte juridice, pe care noi ca adulți ajungem să le înțelegem abia dupa ce luăm contact cu ele. Mai mult, acest program îi învață că și ei au drepturi si responsabilități, practic aducem ceva nou societății, pentru că până acum lucruri de genul nu făceau parte din curricula școlară.
 
Chiar de curând vorbeam cu copiii despre discriminare și am constatat că aceștia nu cunosc conceptul, și nici decum nu au nicio idee despre existe dreptului de a nu fi discriminat, dar apoi să știe si ca acest drept este apărat de anumite instituții.
 
Mai mult, faptul că tot ce facem aici facem voluntar ne motivează cumva sa ne dorim ca totul sa iasă cât mai bine și să dezvoltăm un alt fel de atașament față de copii. Nu e ca și cum veni la un job si avem un target de atins, cred că asta e ceea ce ne îndeamnă să ne facem treaba bine.
 
Cultura de a fi voluntar în România nu este încurajată la nivelul la care consider că ar trebui, motiv pentru care încurajez persoanele care vor să se implice activ în schimbarea societății sa se implice in activități de voluntariat și să experimenteze un alt fel de satisfacție profesională.”
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Declar că am citit și am luat cunoștință de Politica de confidențialitate.

Tot in aceasta sectiune

Jurnal de Voluntari 2023

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE