Fii voluntar!

Voluntarii Salvați Copiii sunt super-eroi pentru zeci de mii de copii. Află cum poți să îi sprijini pe copii în proiecte frumoase și dinamice! 
Voluntarii Salvați Copiii sunt super-eroi! Află cum poți deveni și tu super-eroul copiilor, implicându-te în activitățile derulate în beneficiul lor! 

Rolul voluntarilor este unul esențial în programele organizației noastre – voluntarii sunt partenerii noștri de bază în promovarea și apărarea drepturilor copilului.

Anual, peste 2.500 de voluntari se implică în activitățile noastre și aduc o schimbare importantă în viața copiilor. Fii și tu unul dintre ei!

LINE-MEDIUM.png

Voluntariatul reprezintă activitățile neremunerate, desfășurate din proprie inițiativă de orice persoană în folosul altora. Salvați Copiii România sprijnă voluntariatul și încurajează implicarea unui număr cât mai mare de voluntari în proiectele derulate cu și pentru copii.

LINE-MEDIUM.png
 

Vrei să te implici?

Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru a ajuta un copil, te așteptăm în echipa noastră de voluntari!
 

Ce activități poți desfășura ca voluntar Salvați Copiii?

cerc.pngCampanii de informare în școli – voluntarii sunt peer educators și îi implică pe elevii de toate clasele în sesiuni nonformale privind drepturile și responsabilitățile copiilor, educație pentru sănătate, educație rutieră, utilizarea în singuranță a internetului etc. 

cerc.pngSprijin la teme și activități recreative cu copiii care provin din medii defavorizate – voluntarii contribuie la educația copiilor care frecventeaza centrele noastre educaționale și îi ajută săptămânal la lecții și pregătirea pentru școală.

cerc.pngParticipări în cadrul evenimentelor punctuale – voluntarii sprijnă organizarea de campanii, conferințe, tabere și alte evenimente locale sau naționale.

cerc.png Inițiative proprii ale voluntarilor – implicăm voluntarii în consultări privind viitoarele proiecte și susținem propunerile lor pentru proiecte noi.


Cum poți deveni voluntar Salvați Copiii?

HANDS-UP.png
  •  Completează formularul de mai jos cu datele tale, iar în câteva zile noi te vom contacta pentru a-ți oferi detalii despre cum te poți implica. 
  •  Te vom invita la un interviu în care să ne cunoaștem și să descoperim dacă preferințele tale și oportunitățile de voluntariat disponibile se potrivesc. În urma interviului, persoanele selectate aleg activitățile în care să se implice și trec printr-o perioadă de probă;
  • Înainte de fiecare activitate, voluntarii participă la sesiuni de pregătire pentru a înțelege specificul activităților și pentru a dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare lucrului cu copiii. Ulterior, sprijinul acordat voluntarilor este constant, prin noi sesiuni de pregătire, instrumente de lucru și oportunități de dezvoltare.
Vom reveni către tine cât de repede se poate. Timpul de răspuns poate varia în funcție de numărul de cereri al fiecărei perioade! 

 VOLUNTAR-SCR_motive_2.png
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de voluntar 2021

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult

Jurnal de voluntar 2020

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult