Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Andreea_voluntarul-lunii-ianuarie-(2).jpg„Sunt voluntar Salvați Copiii de un an și pot spune că a fost cel mai frumos an de până acum. Am avut ocazia să particip la activități (întâlniri ale voluntarilor, campanii, traininguri, ateliere, proiecte, activități cu copiii etc.) prin care am căpătat încredere în mine, am cunoscut persoane ce mi-au devenit prieteni și m-am integrat într-o mare echipa de voluntari condusă de coordonatori minunați. Experiențele cu care m-am întâlnit m-au ajutat să mă dezvolt enorm pe plan personal și să îmi concentrez atenția asupra altor persoane care poate nu au aceleași posibilități ca mine, dar care își doresc să învețe și să reușească în viața la fel ca orice altă persoană aflată la început de drum.

Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este când le explic copiilor cum să rezolve tema și o rezolvă corect lucrând singuri. În acel moment simți că ai contribuit cu adevărat la dezvoltarea lor. E și mai copleșitor când îți mulțumesc de 1.000 de ori, când te îmbrățișează sau îți dau desene făcute de ei, din proprie inițiativă, drept răsplată că i-ai ajutat. Le simți recunoștința în fiecare gest.

Salvați Copiii mi-a arătat că orice copil are șansa de a deveni cineva, indiferent de condițiile în care trăiește sau de familia în care s-a născut.”

Andreea, voluntarul lunii ianuarie 2019

LINE-MEDIUM.png

Claudia_oluntarul-lunii-februarie-2019.JPG„Pentru mine voluntariatul la Salvați Copiii a însemnat cunoașterea unor oameni simpatici, deschiși, cu multe idei creative.

La centrele educaționale, unde am petrecut majoritatea orelor de voluntariat, am învățat să dăruiesc zâmbete și energie pozitivă celor din jur.

Cel mai mult îmi place să observ efectele imediate ale activității mele: bucuria care se citește pe fața copiilor atunci când au învățat ceva nou, urmată de o îmbrățișare călduroasă și de aprecierea lor sinceră. Consider că voluntariatul la Salvați Copiii mi-a deschis noi orizonturi in viață. 

Motto-ul meu la voluntariat : <<Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.>>”

Claudia, voluntarul lunii februarie 2019
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.