Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Andreea-voluntarul-lunii-ianuarie.jpgAndreea, voluntarul lunii ianuarie 2020

„Mă numesc Andreea și sunt de 4 luni Voluntar Salvați Copiii. Încă din primele săptămâni de voluntariat am simțit o schimbare majoră în viața mea. Am învățat în aceste luni foarte multe lucruri, de la ce înseamnă să ai răbdare cu adevărat până la ce semnifică sfaturile oferite din suflet copiilor de către noi, voluntarii, pentru că au nevoie de ele, au nevoie să audă cât sunt de deștepți, de inteligenți și că vor ajunge cineva în viață. Au nevoie de ajutorul și de sprijinul nostru. La centrul educațional am întâlnit copii frumoși, deștepți și super talentați, mereu cu zâmbetul pe buze și pozitivi. Aceștia au nevoie de noi, nu neapărat să îi ajutăm la teme, ci doar pentru o simplă îmbrățișare și o vorbă caldă. După doar câteva zile de voluntariat, au început să îmi facă zeci de felicitări, să îmi spună cât de tare mă iubesc, și că sfaturile mele le-au deschis ochii și i-au ajutat să privească din altă perspectivă. Îmi place enorm și din suflet să fiu voluntar și îmi doresc ca prin mesajul meu să atrag cât mai mulți voluntari. Fii Voluntar Salvați Copiii!”

LINE-MEDIUM.png
Voluntarele-lunii-februarie.JPGDiana și Anda, voluntarele lunii februarie 2020

Diana

„Îmi place să lucrez cu copii, au o mulțime de idei față de adulți, m-au impresionat cu imaginația lor și dorința lor de a se implica în orele noastre interactive. Activitatea de voluntariat este o activitate pozitivă și creativă din toate punctele de vedere, necesară în orice societate modernă. Aduce o notă de utilitate în raport cu societatea în care trăim și cred că dezvoltă empatia în fiecare dintre noi. În plus, pentru mine este o activitate distractivă și simpatică pentru timpul meu liber, diferită de solemnitatea profesiei mele, respectiv avocatura, cu tot ce include ea – instanță, legi etc."

Anda
„Când m-am dus prima dată la o activitate de voluntariat în clasa a 9-a, am făcut asta pentru diplomă și pentru că era la modă. Acum aș renunța la alte activități ca să mă pot implica mai mult. Este o activitate unică, te învață o sumedenie de lucruri pentru viață, te face un om mai deștept, modern, open minded, te dezvoltă cum nu ar putea să o facă vreodată vreun workshop de dezvoltare personală, spre exemplu. Am ales să fiu voluntar la Salvați Copiii datorită renumelui, m-am gândit că dacă e așa cunoscut clar e bine organizat și are activități faine. Nu m-am înșelat deloc. E minunat! Iar faptul că m-am putut implica în proiectul “Drepturile Copilului” m-a făcut să mă cunosc mult mai bine pe mine, să cunosc generațiile viitoare de copii (în care putem avea încredere), am învățat lucruri noi și utile despre subiectul în sine. În plus, e în strânsă legătură cu ce vreau să fac pe viitor, astfel am aflat că îmi place tipul acesta de muncă cu copiii, am trecut peste frica de a vorbi în public, mi-am corectat dicția și multe altele. După fiecare sesiune îmi încarc bateriile din entuziasmul copiilor, sunt mândră de mine, sunt fericită. Este minunat și îndrum pe oricine să se alăture oricând!"

LINE-MEDIUM.png
Voluntarele-lunii-februarie.JPGIoana, voluntarul lunii martie 2020

„Încă de foarte mică am știut că vreau să fiu profesoară, iar înscrierea mea ca voluntar la Salvați Copiii s-a datorat tocmai acestui lucru. Inițial scopul meu a fost să dobândesc experiență în lucrul cu copiii, dar acum observ că am reușit să obțin mult mai mult de atât. Voluntariatul a avut un impact extrem de pozitiv asupra vieții mele: m-a schimbat pe mine ca persoană, dar și felul în care ma raportez la cei din jur. Am găsit aici o familie minunată, niște oameni uimitori al căror scop comun este să creeze o lume mai bună.”

 
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune