Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Andreea_voluntarul-lunii-ianuarie-(2).jpg„Sunt voluntar Salvați Copiii de un an și pot spune că a fost cel mai frumos an de până acum. Am avut ocazia să particip la activități (întâlniri ale voluntarilor, campanii, traininguri, ateliere, proiecte, activități cu copiii etc.) prin care am căpătat încredere în mine, am cunoscut persoane ce mi-au devenit prieteni și m-am integrat într-o mare echipa de voluntari condusă de coordonatori minunați. Experiențele cu care m-am întâlnit m-au ajutat să mă dezvolt enorm pe plan personal și să îmi concentrez atenția asupra altor persoane care poate nu au aceleași posibilități ca mine, dar care își doresc să învețe și să reușească în viața la fel ca orice altă persoană aflată la început de drum.

Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este când le explic copiilor cum să rezolve tema și o rezolvă corect lucrând singuri. În acel moment simți că ai contribuit cu adevărat la dezvoltarea lor. E și mai copleșitor când îți mulțumesc de 1.000 de ori, când te îmbrățișează sau îți dau desene făcute de ei, din proprie inițiativă, drept răsplată că i-ai ajutat. Le simți recunoștința în fiecare gest.

Salvați Copiii mi-a arătat că orice copil are șansa de a deveni cineva, indiferent de condițiile în care trăiește sau de familia în care s-a născut.”

Andreea, voluntarul lunii ianuarie 2019

LINE-MEDIUM.png

Claudia_oluntarul-lunii-februarie-2019.JPG„Pentru mine voluntariatul la Salvați Copiii a însemnat cunoașterea unor oameni simpatici, deschiși, cu multe idei creative.

La centrele educaționale, unde am petrecut majoritatea orelor de voluntariat, am învățat să dăruiesc zâmbete și energie pozitivă celor din jur.

Cel mai mult îmi place să observ efectele imediate ale activității mele: bucuria care se citește pe fața copiilor atunci când au învățat ceva nou, urmată de o îmbrățișare călduroasă și de aprecierea lor sinceră. Consider că voluntariatul la Salvați Copiii mi-a deschis noi orizonturi in viață. 

Motto-ul meu la voluntariat : <<Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.>>”

Claudia, voluntarul lunii februarie 2019

LINE-MEDIUM.png

Daria_voluntarul-lunii-martie-(1).JPG"Nu există o singură persoană care să mă cunoască și să nu-și dea seama cât de mult îmi place ce fac și cât de bine mi se potrivește. 

Am avut dintotdeauna simțul acesta al dreptății, dar și frustrarea să constat că în jurul meu lucrurile nu sunt merg chiar "ca la carte". Din dragostea mea pentru copii am început să fac voluntariat. Am vrut astfel să fac o schimbare atât în viața lor, cât și în a mea. Ei îmi aduc o bucurie pe care nu o pot compara cu nimic altceva. Să te ia o clasă întreagă de copii în brațe după o sesiune la clasă, să țipe de bucurie când te văd a doua oară, acestea sunt pentru mine momente care mă fac să îmi dau seama ce rol important am eu în viață lor, dar și ei în a mea. Ei m-au ajutat să devin un om mai calm, mai răbdător, mai bun. De la ei am învățat multe chestii de care nu mi-e jenă să recunosc că nu le știam. Ei sunt viitorul nostru și în ei am cea mai mare speranță spre mai bine. 

Sunt mândră că sunt voluntară Salvați Copiii și pot spune că a fost una dintre, sau poate chiar cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Voluntariatul mi-a adus o speranță și o bucurie în suflet de care aveam mare nevoie în perioada când am început. Și nu pot găsi un singur lucru negativ în a fi voluntar, deși m-am gândit mult la asta, pur și simplu nu pot. Sunt prea frumoși oamenii care fac asta, oameni care pun atâta suflet în tot ce fac și care rar se gândesc la altceva decât la binele copiilor. Pot spune că eu am avut norocul să intru în contact cu câțiva dintre aceștia și pentru asta nu pot fi decât foarte recunoscătoare și le mulțumesc pentru tot ceea ce fac. :) "

Daria - voluntarul lunii martie 2019


LINE-MEDIUM.png

Alina_voluntarul_lunii_aprilie.jpg"A fi voluntar Salvați Copiii, pentru mine, înseamnă a fi o persoană mai bună. Odată ce porți tricoul și apari în fața copiilor pentru a-i informa fie despre drepturile lor, despre siguranța rutieră sau educație pentru sănătate, trebuie să te comporți cu ei de la egal la egal, să ai o atitudine prietenoasă și să le dai de înțeles că ceea ce spun ei este valoros. Ca voluntar, trebuie să fii un exemplu pentru ceilați , să-i inspiri și să-i faci să înțeleagă că fiecare problemă are o rezolvare. Îmi place să fac voluntariat fiindcă, pe lângă faptul că învăț lucruri noi și am șansa de a cunoaște o mulțime de persoane, am și ocazia de a vedea curiozitatea și bucuria pe care le au copiii când ascultă ceea ce le spun. În timpul activităților, îmi place că pot purta discuții libere cu cei mici, că le pot transmite multe informații pe care ei încă nu le cunosc și, cu toate acestea, mereu am de învățat de la ei ceva nou, căci fiecare persoană vede lucrurile și le înțelege în felul ei. De cele mai multe ori, după activități, profesorii sau învățătorii îmi mulțumesc și mă felicită pentru ceea ce fac și pentru faptul că niciodată nu am respins ideea vreunui copil. Am fost surprinsă când am trecut pe holul unei școli și o mulțime de copii de la o clasă la care fusesem cu o săptămână înainte au venit, m-au luat în brațe și m-au întrebat ce mai fac, iar la o altă clasă m-au surprins
la sfârșitul orei cu câteva felicitări făcute de ei pentru mine. Toate aceste lucruri mă fac foarte fericită și îmi cresc încrederea în mine." 

Alina - voluntarul lunii aprilie 2019

LINE-MEDIUM.png

Yasmin_voluntarul_lunii_mai.jpg"Să fiu voluntar Salvați Copiii e cea mai bună alegere pe care am făcut-o în ceea ce privește dezvoltarea mea. E greu să găsești oameni care au același scop ca și tine și, mai ales, care nu așteaptă ceva la schimb, doar binele copiilor și al oamenilor din jurul lor. Aici, chiar se întâmplă. În camera micuță a centrului, destinată întâlnirilor volutarilor, oamenii prezenți te motivează prin entuziasm, ambiție și dorința de a face o schimbare. Cu fiecare proiect, putem simți că am adăugat ceva în acest drum frumos însa de durată.  Sper ca fiecare om să aibă cel puțin o experiență în viață atât de frumoasă precum voluntariatul la Salvați Copiii și să învețe atât de multe de la copii, trecând peste limitele impuse și etichete."

Yasmin - voluntarul lunii mai 2019
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.