Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
voluntarul-lunii-aprilie-salvati-copiii.jpgMaria, voluntarul lunii aprilie 2021

”Numele meu este Maria și am 15 ani. M-am apucat de voluntariat acum aproape un an deoarece, după ce am susținut examenul de clasa a opta în condiții de pandemie, am înțeles cât de greu trebuie sa fie pentru copiii care provin din zone mai dezavantajate să se descurce cu orele online și să reușească sa își manageruiască timpul pentru a fi eficienti chiar dacă lucrează de acasă. Mie personal, mi-a fost destul de greu să mă acomodez și am vrut sa împărtășesc experiența mea (care per total s-a dovedit a fi de succes) și cu alții care poate se confrunta cu tot felul de probleme și situații ce îi pot împiedica din a reuși sa facă ceea ce își propun.
Eu o ajut la teme pe Georgiana, care este in prezent clasa a opta. Consider că deoarece suntem foarte apropiate ca vârsta, reușim sa comunicam eficient și ușor, ușor, clădim o relație bazată pe încredere și admirație. Eu o apreciez foarte mult pe Georgiana pentru toate eforturile pe care le depune și sunt sigura ca la examen va obține un rezultat satisfăcător, evident, proporțional cu cunoștințele pe care le-a acumulat și cu tot efortul depus. 
Am participat la niște traininguri de pregătire in cadrul SC înainte de a începe sa fac pregătire cu Georgiana și acestea m-au ajutat foarte mult sa inteleg mai bine cum este viața pentru un copil vulnerabil care trăiește in România in 2021. Trainingurile m-au învățat ca orice mod in care putem contribui la educația copiilor și la îmbunătățirea situației lor materiale va însemna foarte mult pentru ei (și poate prea puțin pentru noi). 
Cred ca fac mai mult pentru Georgiana decât sa o ajut la teme la matematica și romană. Uneori îmi cere sfaturi sau îmi povestește întâmplări de la scoala și cred ca aceste momente in care discutam ca intre prietene ii fac mare plăcere.  
Consider ca voluntariatul este o activitate frumoasa, care te ajuta sa te dezvolți ca persoana și sa devii mai deschis/ă, dar in același timp, este un mod prin care poți contribui la bunăstarea comunității. Poți învață foarte mult de la copiii de la centru deoarece mulți dintre ei au inteligenta nativa și chiar dacă le este mai greu sa pună tot ce știu pe hârtie, pot rezolva cu ușurintă probleme din viața cotidiană și pot sa facă repede conexiuni folosindu-și memoria afectivă și vizuală. 
Încurajez toți tinerii care doresc sa aibă parte de experiențe noi sa se înscrie la voluntariat pentru a putea împărtăși și cu alții experiențe anterioare și cunoștințele lor! “

 

LINE-MEDIUM.png

voluntarul-lunii-martie-salvati-copiii.jpg
Eliza, voluntarul lunii martie 2021


„Mă numesc Eliza Gidiuta, am absolvit facultatea de Limbi și Literaturi Străine și de 9 ani activez în domeniul IT.
Fac voluntariat încă din liceu, iar această activitate mi-a oferit șansa să îmi descopar o altă latura a mea. De a lungul timpului am avut prilejul să mă implic în proiecte culturale, sociale și de caritate. Am lucrat destul de mult cu copiii din medii vulnerabile și centre de plasament, iar din cu luna Octombrie a anului 2020 am început activitatea de voluntar la Salvati Copiii. Astfel am ajuns să fiu ”mentor” pentru unul dintre copiii de la centrul educațional de la școala ”Uruguay ”din București. În orele pe care le petrecem împreuna încerc să o ajut să înțeleagă mai bine materia predată la școală și să găsim împreună rezolvări pentru diferite probleme sau neînțelegeri ale cursurilor.

Consider că deja se vede o diferență în activitatea ei de la școală și că Romina a descoperit în mine un sprijin pentru că nu ezită niciodată să îmi povestească despre problemele ei, știind că împreună le-am putea găsi o rezolvare. Cred că este o evoluție vizibilă și în comportament dar și în atitudinea ei față de școală.

Consider că implicarea în astfel de proiecte este benefică societății în care trăim și că genul acesta de acțiune are un efect de boomerang în comportamentul social la nivel de comunitate.
Astfel. încurajez toți oamenii să se implice și să ajute în proiecte de voluntariat pentru că doar prin exemplul personal și prin acțiune pot schimba puțin câte puțin societatea actuală în care trăim și așa putem deveni cu toții mai buni și mai apropiați .”
 

LINE-MEDIUM.png


Patricia-voluntarul-lunii-februarie.jpgPatricia, voluntarul lunii februarie 2021

„Sunt Patricia și sunt voluntară la Salvati Copiii din vara anului 2020. Cu mare bucurie trebuie să spun că am început activitatea aici alături de Daniel, unul dintre copiii din programele organizației, care avea nevoie de ajutor la școală, pentru a-și prinde colegii din urmă. Activitatea de aici m-a ajutat foarte mult pe plan personal, m-a dezvoltat din punct de vedere al răbdării, al empatiei și al comunicării, abilități pe care eu le consider esențiale pentru a lucra cu un copil.

Consider ca orice adolescent ar trebui să se implice într-o activitate de acest tip, deoarece mie mi-a dat mai multa încredere în mine și în propriile mele forte, și am simțit că pot face ceva pentru alticeva înafară de mine, iar acest sentiment este unic.    
     
Salvați Copiii m-a ajutat să realizez impactul pe care îl putem avea noi, voluntarii, asupra unor copii, noi reprezentând un model pentru aceștia. De asemenea, echipa Salvați Copiii este o echipă minunată, deschisă la idei noi, înțelegatoare, care oferă cu o atmosfera friendly și unde te simti liber să-ți exprimi opinia fără frica de a fi judecat. În această echipă am avut ocazia să întâlnesc persoane cu pasiuni comune cu care sper că voi rămâne prietenă și pe viitor.”

LINE-MEDIUM.png
Ravan-voluntarul-lunii-ianuarie.jpgRăzvan, voluntarul lunii ianuarie 2021

„Mă numesc Răzvan și sunt voluntar Salvați Copiii de aproximativ 4 luni. Am vrut să devin voluntar deoarece consider că implicarea activă este printre cele mai eficiente forme de ajutor pe care le poți da pentru a rezolva problemele existente.
Implicarea mea principală în cadrul Salvați Copiii a constat, înca din primele luni de voluntariat, în meditațiile făcute cu un băiat extraordinar pe nume Mario. Cu toate că pandemia ne-a limitat posibilitatea de a interacționa, am reușit să ne vedem săptămânal pe WhatsApp și să discutăm întrebările, respectiv temele pe care le are de la școală. Am realizat rapid faptul că, deși nu îi pot arăta mai mult decât îmi permite o aplicație de pe telefon, acest timp petrecut împreună în care îi explic lucruruile pe care nu le-a înteles poate avea un impact mare în viitorul lui, lucru care mă face să vreau să ma implic din ce în ce mai mult in aceste activități.
Consider că voluntariatul înseamnă să socializăm mai mult, să-i ajutăm pe semenii noștri dând dovadă de compasiune, înțelegere, dragoste, iar prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale, aceste lucruri fiind esențiale în orice moment al vieții noastre.
Încurajez câți mai mulți oameni să fie voluntari și să ajute pe cât de mult posibil pentru că orice ajutor, oricât de mic ar fi, are un impact uriaș pe termen lung în viața celorlalți oameni.”

LINE-MEDIUM.png
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de voluntar 2020

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult