Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Patricia-voluntarul-lunii-februarie.jpgPatricia, voluntarul lunii februarie 2021

„Sunt Patricia și sunt voluntară la Salvati Copiii din vara anului 2020. Cu mare bucurie trebuie să spun că am început activitatea aici alături de Daniel, unul dintre copiii din programele organizației, care avea nevoie de ajutor la școală, pentru a-și prinde colegii din urmă. Activitatea de aici m-a ajutat foarte mult pe plan personal, m-a dezvoltat din punct de vedere al răbdării, al empatiei și al comunicării, abilități pe care eu le consider esențiale pentru a lucra cu un copil.

Consider ca orice adolescent ar trebui să se implice într-o activitate de acest tip, deoarece mie mi-a dat mai multa încredere în mine și în propriile mele forte, și am simțit că pot face ceva pentru alticeva înafară de mine, iar acest sentiment este unic.    
     
Salvați Copiii m-a ajutat să realizez impactul pe care îl putem avea noi, voluntarii, asupra unor copii, noi reprezentând un model pentru aceștia. De asemenea, echipa Salvați Copiii este o echipă minunată, deschisă la idei noi, înțelegatoare, care oferă cu o atmosfera friendly și unde te simti liber să-ți exprimi opinia fără frica de a fi judecat. În această echipă am avut ocazia să întâlnesc persoane cu pasiuni comune cu care sper că voi rămâne prietenă și pe viitor.”

LINE-MEDIUM.png
Ravan-voluntarul-lunii-ianuarie.jpgRăzvan, voluntarul lunii ianuarie 2021

„Mă numesc Răzvan și sunt voluntar Salvați Copiii de aproximativ 4 luni. Am vrut să devin voluntar deoarece consider că implicarea activă este printre cele mai eficiente forme de ajutor pe care le poți da pentru a rezolva problemele existente.
Implicarea mea principală în cadrul Salvați Copiii a constat, înca din primele luni de voluntariat, în meditațiile făcute cu un băiat extraordinar pe nume Mario. Cu toate că pandemia ne-a limitat posibilitatea de a interacționa, am reușit să ne vedem săptămânal pe WhatsApp și să discutăm întrebările, respectiv temele pe care le are de la școală. Am realizat rapid faptul că, deși nu îi pot arăta mai mult decât îmi permite o aplicație de pe telefon, acest timp petrecut împreună în care îi explic lucruruile pe care nu le-a înteles poate avea un impact mare în viitorul lui, lucru care mă face să vreau să ma implic din ce în ce mai mult in aceste activități.
Consider că voluntariatul înseamnă să socializăm mai mult, să-i ajutăm pe semenii noștri dând dovadă de compasiune, înțelegere, dragoste, iar prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale, aceste lucruri fiind esențiale în orice moment al vieții noastre.
Încurajez câți mai mulți oameni să fie voluntari și să ajute pe cât de mult posibil pentru că orice ajutor, oricât de mic ar fi, are un impact uriaș pe termen lung în viața celorlalți oameni.”

LINE-MEDIUM.png
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de voluntar 2020

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult