Vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către cauzele care cu adevărat contează? Completează formularul și depune-l la administrația financiară de care aparții (aici ai lista administrațiilor) ca el să ajungă până pe 25 mai direct la ANAF. De asemenea, poți opta pentru trimiterea lui prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire
Principalele cauze ale mortalității copiilor de până în patru ani sunt leziunile traumatice (o rată de 8,7 la 100.000 de locuitori), afecţiunile aparatului respirator (7,3 la 100.000 de locuitori), tumorile (4,3 la 100.000 de locuitori) şi malformaţiile congenitale (2,9 la 100.000 de locuitori), potrivit Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru anul 2019. Criza creată de Covid-19 a acutizat și mai mult sistemul medical românesc. Este nevoie de implicarea tuturor, iar în contextul actual, mai mult ca niciodată.
Viața și sănătatea copiilor trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Ei merită, încă din prima zi de viață, atenție specială și acces la asistență medicală de calitate. Douăzeci de spitale din România au în continuare nevoie de aparatură medicală performantă. Gestul tău poate susține sistemul de sănătate pentru copii.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.
Descarcă FORMULARUL 230
*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
*consultă tutorialele video din josul paginii dacă ai nevoie de ajutor
dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.
dacă în 2022 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.
COMPLETEAZĂ
formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii sunt precompletate.
Cum poți completa și trimite online:
- Descarcă formularul de mai sus
- Completează câmpurile editable
- Semnează folosind semnătura olografă
- Trimite-l pe adresa [email protected] până, cel târziu, în data de 10 Mai 2023 – astfel încât echipa Salvați Copiii să aibă timpul necesar procesării formularului.
Cum semnezi:
1. Trebuie să ai aplicația
Adobe Reader descărcată
2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Click pe Done, iar semnătura va fi salvată.
Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
TRIMITE
formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai 2023.
Cum poți trimite:
- prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
- îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
- folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 mai 2023.
L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!
Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Organizației Salvați Copiii. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII
Cod de identificare fiscală: 3151288
IBAN: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005
Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.
Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.
Aceasta este o donație?
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2022. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.
De ce 3,5%?
Din 2021 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.
Înregistrarea Organizației Salvați Copiii România poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 3151288.
Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?
Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru dotarea secțiilor de neonatologie cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport al copiilor sub 5 ani, mamelor și femeilor însărcinate din zonele rurale defavorizate.
Iată ce am reușit, cu sprijinul susținătorilor noștri, în peste 10 ani:
- Am dotat 100 de maternități, secții de nou-născuți și secții de pediatrie, din toate județele țării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 90.000 de copii.
- Am sprijinit spitalele în lupta contra Covid 19 cu 273.609 de echipamente medicale și de protecție (ventilatoare, incubatoare de transport, injectomate, aparate de dezinfectare, mănuși, bonete, botoși, viziere, ochelari de protecție, kit-uri complete de protecție etc).
- Am oferit servicii medico-sociale în 60 de comunități din 14 județe pentru: 56.000 de beneficiari (gravide, mame tinere copii până în 5 ani). Anual susținem: 2.500 copii cu vârste între 0 și 5 ani - din care 1.356 sub un an, 2.000 de mame, 500 de gravide și informăm 2.500 de adolescenți și părinți.
Pe ajutorul nostru se bazează spitale din zone cheie ale țării cu flux mare de pacienți:
- Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon"
- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu
- Spitalul Clinic Nicolae Malaxa
- Spitalul Universitar de Urgență București
- Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”
- Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC)
- Spitalul Universitar de Urgență Elias
- Spitalul Municipal Aiud
- Spitalul Municipal Blaj
- Spitalul Municipal Curtea de Argeș
- Spitalul Orășenesc Ineu
- Spitalul Municipal "Dr. Pop Mircea" Marghita
- Spitalul Municipal Dorohoi
- Spitalul Județean Brăila
- Spitalul Orășenesc Nehoiu
- Spitalul Județean de Urgență Bacău
- Spitalul Municipal Gherla
- Spitalul Județean Resița
- Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș
- Spitalul Municipal Oltenița
- Spitalul Municipal Moreni
- Spitalul Orășensesc Segarcea
- Spitalul Municipal Profesor Dr. Irinel Popescu Băilești
- Spitalul Clinic Filantropia Craiova
- Spitalul Filişanilor
- Spitalul Municipal Gheorgheni
- Spitalul Județean Deva
- Spitalul Municipal Lupeni
- Spitalul Municipal de Urgență Pașcani
- Spitalul Orășenesc Bolintin Vale
- Spitalul Municipal Sighișoara
- Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț
- Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul Județean de Urgență Slatina
- Spitalul Județean de Urgență Zalău
- Spitalul Municipal Mediaș
- Spitalul Municipal Fălticeni
- Spitalul Județean de Urgență Tulcea

DE CE SPRIJINUL TĂU ESTE VITAL?
În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore.
Aproximativ 1.200 de nou-născuți pe an nu apucă să-și sărbătorească prima aniversare.
Cei mai mulți sunt copii născuți prematur, care au nevoie de terapie intensivă neonatală pentru a-și dezvolta funcțiile vitale. Doar jumătate dintre nou-născuții prematuri internați la terapie intensivă au acces la aparatură medicală performantă.
Cu ajutorul tău, am putea preveni o treime dintre decesele infantile.
Ajută-ne să le dăm o șansă la viață!

Pentru anul fiscal 2022, poți alege de acum să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentului economic/resurse umane, folosind următoarele date:
- denumire a entității non-profit: Organizația Salvați Copiii
- cod de identificare fiscală: 3151288
- cont: Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO15RNCB0071011434790005
Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permită să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.
Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la
[email protected] și găsim o soluție împreună.