3,5% din impozitul pe venit

În secțiile de neonatologie din România, înainte de pandemie, puteau fi îngrijiți doar 1 din 2 nou-născuți prematur care ar fi avut nevoie de terapie intensivă. Cu atât mai mult, acum au nevoie de ajutorul nostru!

Dă-le tuturor o șansă la viață!

Criza creata de Covid-19, ne arată că sistemul medical românesc este încă o dată depășit și că nu poate face față de unul singur unei pandemii. Este nevoie de implicarea tuturor, iar în contextul actual, mai mult ca niciodată.

Echipamentele de protectie sunt nevoile de bază ale unui medic și sunt prioritare în misiunea lui pentru salvarea celor mici. Dotarea unităților medicale continuă, iar noi suntem lângă medicii din prima linie pe care îi sprijinim de 9 ani!

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților din România cu echipamente medicale performante și echipamente de protecție pentru medici.

icon-descarca.png

Descarcă FORMULARUL 230
*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
*consultă tutorialele video din josul paginii dacă ai nevoie de ajutor

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică. icon-descarca.png

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2019 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.LINE-MEDIUM.png


icon-completeaza.pngCOMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii sunt precompletate.

 
LINE-MEDIUM.png

Cum pot completa și trimite online? 

- Descarcă formularul de mai sus
- Completează câmpurile editable 
- Semnează folosind semnătura olografă
- Ni-l trimiți pe adresa [email protected]

    Cum semnez?

      1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
      2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
      3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
      4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

LINE-MEDIUM.png

icon-trimite.png

TRIMITE

formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 30 iunie 2020, direct către noi, la adresa [email protected], urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) sau încarcă-l direct aici, folosind câmpul din partea dreaptă a paginii.

Cum mai poți trimite:

  • ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.
LINE-MEDIUM.png

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 30 iunie 2020.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata! 

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Organizației Salvați Copiii. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII
Cod de identificare fiscală: 3151288
IBAN: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

De ce 3,5%?
Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.
Înregistrarea Organizației Salvați Copiii România poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 3151288. 

Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.
LINE-MEDIUM.png

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru dotarea secțiilor de neonatologie cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport al copiilor sub 5 ani, mamelor și femeilor însărcinate din zonele rurale defavorizate.

Iată ce am reușit, cu sprijinul susținătorilor noștri, în peste 9 ani:

  • Am dotat 96 de maternități și secții de nou-născuți, din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.
  • Am sprijinit spitalele în lupta contra Covid 19 cu 59.839 echipamente medicale și de protecție (ventilatoare, incubatoare de transport, injectomate, aparate de dezinfectare, mănuși, bonete, botoși, viziere, ochelari de protecție, kit-uri complete de protecție etc).
  • Am oferit servicii medico-sociale în 59 de comunități din 14 județe pentru: 46.595 de beneficiari. Anual susținem: 2.500 copii cu vârste între 0 și 5 ani - din care 1.356 sub un an, 2.000 de mame, 500 de gravide și informăm 2.500 de adolescenți și părinți.

redirectionare-impozit.jpg

             

DE CE SPRIJINUL TĂU ESTE VITAL?

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore.
Aproximativ 1.500 de nou-născuți pe an nu apucă să-și sărbătorească prima aniversare.
Cei mai mulți sunt copii născuți prematur, care au nevoie de terapie intensivă neonatală pentru a-și dezvolta funcțiile vitale. Aproximativ 20.000 de copii se nasc înainte de termen anual și doar jumătate dintre nou-născuții prematuri internați la terapie intensivă au acces la aparatură medicală performantă.

Cu ajutorul tău, am putea preveni o treime dintre decesele infantile.

Ajută-ne să le dăm o șansă la viață!


LINE-MEDIUM.png

Pentru anul fiscal 2019, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:

  • denumire a entității non-profit: Organizația Salvați Copiii
  • cod de identificare fiscală: 3151288
  • cont: Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO15RNCB0071011434790005
Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la [email protected] și găsim o soluție împreună.

Mai multe în această secțiune

Donează lunar
Donează prin SMS

Donează prin SMS

Contribuția ta lunară poate face diferența pe termen lung. Donează 2 euro lunar prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ.

Citește mai mult