Skip to main content
9083bb9e-836d-4f2b-8022-95e9c5099dd9.jpg.webp

Alături de copiii romi

Miercuri 25 August 2021

  

Deși ne place să credem că trăim în secolul 21 ca și civilizație, România este uneori departe de așa ceva. În timp ce în Statele Unite se nasc mișcări mondiale pentru scăderea discriminării rasiale, în România copiii romi încă primesc ultimele bănci din clasă și cele mai ponosite manuale.

După mai bine de un an și jumătate de pandemie, diferențele sociale au lăsat răni uneori iremediabile în sufletele, viața și viitorul copiilor din comunități defavorizate. Mulți dintre ei au fost marginalizați și privați de educație din considerente de rasă. Acești copii au avut și mai puțin acces la educație, din cauza lipsurilor materiale și a infrastructurii digitale care nu ajunge până la casele lor, de cele mai multe ori în zone rurale.

Salvati Copiii desfășoară programe de suport educațional pentru copiii din zonele vulnerabile. Astfel, timp de 2 luni, peste 150 de copii din 4 zone vulnerabile – Dolj- Breasta, Timis – Checea, Neamt- Bahna și Suceava – Ciprian Porumbescu, vor beneficia de servicii educaționale în cadrul grădinițelor estivale și a unor activități remediale. 

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului “Servicii integrate pentru persoane de etnie romă din comunități vulnerabile”. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE