Skip to main content
0dcf416b-dbe4-4f89-b89c-6742c73332a8.jpg.webp

Ce facem

Salvați Copiii desfășoară programe în beneficiul tuturor copiilor, dar acordă o atenție deosebită celor aflați în situații dificile.

/ce-facem/Sanatate

SĂNĂTATE

Respectarea dreptului la viață, sănătate și dezvoltare armonioasă a fiecărui copil constituie o prioritate permanentă pentru Salvați Copiii. Sprijinim familiile în dificultate, astfel încât să-și crească copiii sănătoși și să se bucure de zâmbetele acestora.  

Află mai multe despre programele de îmbunătățire a sănătății mamei și copilului » 

/ce-facem/Educatie


EDUCAȚIE

Toți copiii au dreptul la educație. Cu toate acestea, în România, anual, mii de copii nu sunt înscriși la școală sau abandonează parcursul educațional din cauza lipsurilor materiale din familie.  
   
Află mai multe despre programele de facilitare a accesului la educație pentru copiii proveniți din medii defavorizate » 

/ce-facem/protectie

PROTECȚIE

Salvați Copiii oferă servicii specializate pentru protecția opilului în familie și în societate, având în vedere faptul că multe familii se confruntă cu riscul sărăciei și lipsa locurilor de muncă. În aceste situații cei care au cel mai mult de pierdut sunt copiii.  
   
Află mai multe despre programele de protecție a copiilor aflați în situații vulnerabile »   

 

/Ce-facem/Drepturile-Copilului

DREPTURI

În derularea programelor noastre, rolul copiilor și al tinerilor este foarte important. Considerăm că drepturile copiilor sunt cel mai bine conștientizate și asumate atunci când aceștia se implică și participă direct în acțiuni de promovare a acestora.  
   
Află mai multe despre respectarea și promovarea drepturilor copilului în România »   

 

/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta

SITUAȚII DE URGENȚĂ

Pentru a răspunde necesităților imediate ale familiilor afectate de contextul dramatic în care își văd casele și gospodăriile distruse de calamități, Salvații Copiii coordonează acțiuni multiple de intervenție umanitară. De asemenea, pandemia cu noul SarsCov-2 a concentrat toate resursele organizației pentru ca familiile defavorizate să treacă cu bine peste o perioadă atât de dificilă.  
   
Află mai multe despre cum răspunde Salvați Copiii situațiilor de urgență » 

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Sănătate

Respectarea dreptului la viață și supraviețuire, la sănătate și dezvoltare armonioasă a fiecărui copil constituie o prioritate permanentă pentru Salvați Copiii.

Citește mai mult

Educație

Sărăcia și lipsa accesului la servicii de protecție socială cu care se confruntă copiii și familiile lor își pun amprenta în mod negativ asupra participării școlare a copiilor.

Citește mai mult

Protecție

Toți copiii merită să trăiască într-un mediu sigur și lipsit de abuzuri. Salvați Copiii asigură servicii specializate pentru protecția copilului în familie și în societate.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE