Skip to main content
eba84b38-a239-4596-bac9-66029d34767e.jpg.webp

Protecție

Toți copiii merită să trăiască într-un mediu sigur și lipsit de abuzuri. Salvați Copiii asigură servicii specializate pentru protecția copilului în familie și în societate.

Intervenția în situații de urgență

Salvați Copiii răspunde situațiilor de urgență cu care se confruntă oamenii afectați de calamități naturale și urmărește cu prioritate ajutorarea copiilor provenind din familiile vulnerabile. 

Află mai multe despre intervenția în situațiile de urgență » 

LINE-MEDIUM.png 

Protecția împotriva violenței

Expunerea copiilor la violență în propriile familii, în mod regulat, prin asistarea la conflicte violente și certuri între părinți, încalcă reglementările în vigoare cu privire la protecția copilului și pot afecta în mod grav bunăstarea acestuia, dezvoltarea personală și interacțiunea socială în copilărie și în viața de adult. 

Află mai multe despre protecția împotriva violenței »

LINE-MEDIUM.png 

Copii singuri acasă

Mulți dintre părinții români sunt nevoiți să își caute un loc de muncă în străinătate. Lipsa lor determină schimbări dramatice în viața familiei. Efectul plecării părinților: o generație în pericol. 

Află mai multe despre protecția copiilor rămași singuri acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate » 

LINE-MEDIUM.png 

Combaterea traficului de copii

Programele ce promovează protecția copilului, vin în sprijinul copiilor exploatați economic sau în risc de exploatare și familiile acestora, copiilor străzii și a celor din comunitățile defavorizate - copii pentru care protecția copilului nu funcționează. Aceștia sunt copiii cu risc ridicat de a fi traficați, de a suferi sub diferite forme de exploatare și în pericol de a li se încalcă în mod grav drepturile și libertățile specificate în Convenția despre Drepturile Copilului. 

Află mai multe despre combaterea traficului de copii »

LINE-MEDIUM.png 

Copii dispăruți

Dreptul copilului la o familie nu se rezumă doar la a avea părinți și o casă. Copiii au nevoie de atenție, iubire și comunicare. Neglijarea copiilor de către părinți, nealocarea unui timp zilnic pentru a vorbi cu copiii, constrângerile pe care copiii le simt din partea părinților în ceea ce privește performanța școlară sunt factori care pot duce la plecarea voluntară a minorilor de acasă. 

Află mai multe despre copiii dispăruți »

LINE-MEDIUM.png 

Siguranța pe internet

Privind noile tehnologii, Salvați Copiii consideră că protectia copilului este foarte importantă și în mediul online. Copiii trebuie să aibă o atitudine responsabilă privind utilizarea internetului și a calculatorului, pentru a evita riscurile și a depăși situațiile abuzive la care pot fi supuși și care încalcă normele în vigoare de protecție a copilului. 

Află mai multe despre siguranța online »

LINE-MEDIUM.png 
Fenomenul știrilor false

Proliferarea știrilor false și conținuturilor online nesigure poate avea un impact dăunător asupra copiilor, aceștia fiind expuși temerilor, anxietății și panicii. Pentru a combate efectele dezinformării, Salvați Copiii face demersuri de informare a părinților și cadrelor didactice și consiliere a copiilor ce se confruntă cu situații neplăcute în mediul online. 

Află mai multe despre fenomenul știrilor false »

LINE-MEDIUM.png 
Protecția copiilor refugiați

Salvați Copiii oferă servicii sociale și educaționale pentru solicitanții de azil și persoanele care au obținut o formă de protecție în România. Astfel organizația vrea să se asigure că drepturile copilului și reglementările privind protecția copilului sunt respectate pentru toți copiii de pe teritoriul României. 

Află mai multe despre copiii refugiați »

LINE-MEDIUM.png 
Sprijinirea copiilor de etnie romă

Salvați Copiii România, va implementa un nou proiect pentru persoanele de etnie romă, respective „Servicii integrate pentru persoane de etnie romă din comunități vulnerabile”. 
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem integrat și inovator de servicii accesibile și de calitate care să asigure creșterea incluziunii și abilitarea romilor din 4 localități de la nivelul județelor Neamț, Suceava, Timiș și Dolj. 

Află mai multe despre proiect »

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Centrul Barnahus

Salvați Copiii derulează proiectul „Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței”. Scopul proiectului este de a implementa în mod coerent, în România, modelul Barnahus. 

Citește mai mult

Protecția copiilor de etnie romă

Salvați Copiii dezvoltă un sistem integrat și inovator de servicii accesibile și de calitate care să asigure creșterea incluziunii și abilitarea romilor

Citește mai mult

Protecție împotriva violenței

Protecția copiilor împotriva tuturor formelor de violență este un obiectiv strategic, pentru atingerea căruia Salvați Copiii se angajează cu responsabilitate, integritate și perseverență.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE