Sunt profesor, vreau la scoala

47% dintre copii au folosit doar telefonul mobil pentru participarea la cursurile online pe perioada izolării!

Campania #VREAULASCOALA pune în centrul atenției educaţia copiilor, grav afectată de criza Covid-19 şi de izolare, şi are ca obiectiv implementarea unor măsuri concrete de corectare a efectelor.

Salvați Copiii România se adresează în primul rând cadrelor didactice pentru a găsi împreună soluţii practice care pot fi implementate la nivel local şi naţional şi autorităților locale pentru a le îndemna şi susţine să adopte o parte dintre măsurile concrete care să asigure accesul la educație pentru cei mai vulnerabili dintre copiii care trăiesc în condiții de sărăcie și izolare socială.

Copiii vor la școală, asta e concluzia cea mai directă a sondajului realizat în rândul copiilor. 

Invităm cadrele didactice, la nivel naţional, să contribuie cu soluţiile pe care le-au implementat cu succes în această perioadă şi care pot inspira şi alți profesori sau comunități locale să facă o schimbare.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
 

DEVINO CADRU DIDACTIC AMBASADOR!
 

Fii, alături de mulți alții, vocea celor care nu se pot face auziți.

Devino cadru didactic ambasador al campaniei Vreau la şcoală și împreună putem salva educaţia copiilor. Trimite-ne măsurile educaţionale pe care le-ai implementat cu succes şi inspiră şi alţi profesori şi comunităţi locale să facă o schimbare!

Implicarea noastră, a tuturor, determină creşterea finanţării educaţiei, singura cale prin care toţi copiii au acces, în mod egal, la educaţie.

Ce trebuie să faci:

1. Alege măsurile educaționale pe care le-ai implementat cu succes în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.

2. Prezintă aceste măsuri în fața camerei, într-un video de 3 - 5 minute.

În cadrul clipului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?

Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?

 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de succes, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel național?

3. Trimite-ne clipul pe adresa de email [email protected] (te rugăm să ai în vedere folosirea unui tool de tipul wetransfer.com  în cazul în care dimensiunea fișierului este prea mare).

4. Echipa noastră va verifica clipul şi va posta pe canalele social media Salvaţi Copiii o selecţie cu materiale video potrivite campaniei. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.

5. După ce clipul tău este postat pe canalele Salvati Copiii, îl poţi reposta (dând share) şi pe pagina ta de Facebook folosind hashtag-ul #VREAULASCOALA

6. Îndeamnă şi alte cadre didactice să îşi transmită experiența proprie și metodele ori măsurile educaționale pe care le-au implementat pe perioada izolării sau acum pentru a susţine copiii să recupereze materiile pierdute.

 

PROFESORUL ANONIM!

În cazul în care îţi doreşti să rămâi anonim, dar vrei să participi dând ca exemplu măsurile pe care le-ai implementat cu succes, o poţi face astfel:

1. Alege măsurile educaţionale de succes pe care le-ai implementat în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.

2. Prezintă aceste măsuri într-un document word cu maximum 500 cuvinte (aprox. 2 pagini A4).

În cadrul textului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

 • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
 • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
 • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
 • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copiii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor ?
 • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
 • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
 • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
 • Ce măsuri de success, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel naţional?

3. Încarcă documetul word în această pagină, folosind formularul din josul paginii, sau trimite-l pe adresa [email protected]

4. Colegii noştri vor încărca o selecţie a recomandărilor anonime pe această pagină. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.

 

Printre măsurile pe care Organizaţia Salvaţi Copiii România le propune spre implementare se regăsesc:

· crearea de inițiative pentru perioada verii, în totală conformitate cu protocoalele de sănătate, care vizează recuperarea competențelor cognitive și de socializare compromise din pricina absenței îndelungate de la școală;

· asigurarea distribuirii de instrumente educaționale (tablete sau PC-uri) necesare învățării de la distanță tuturor elevilor care au nevoie și acordarea de sprijin individual în învățare;

· planificarea intervențiilor inovatoare care să reorganizeze atât școlile cât și parcursurile de învățare în perspectiva următorului an școlar, ceea ce presupune pregătirea cadrelor didactice în susținerea lecțiilor online și garantarea materialelor personalizate și de suport de învățare pentru elevii aflați în situațiile cele mai dificile;

· pregătirea tuturor școlilor, indiferent de localitate și de resursele autorităților locale, pentru a asigura condiții de siguranță medicală și monitorizarea aplicării regulilor sanitare și de distanțare socială, astfel încât toți copiii să învețe în condiții decente și sigure în școlile lor (repararea și renovarea spațiilor, grupuri sanitare în interiorul școlilor, apă curentă, canalizare, transport, spații pentru timp liber și activități sportive etc.).

 


Împreună, salvăm educaţia copiilor din România!

Implicarea noastră, a tuturor, determină creşterea finanţării educaţiei, singura cale prin care toţi copiii au access, în mod egal, la educaţie.

Profesor Anonim (în cazul în care vă doriţi să rămâneţi anonim, vă rugăm bifaţi căsuţa de mai sus)
Exprima-ti acordul:Mai multe în această secțiune

Copiii din România vor la şcoală!

Copiii din România vor la şcoală!

Pentru prima dată în istoria învățământului modern, o întreagă generație de copii a planetei nu a mai mers la școală.

Citește mai mult