Coronavirus

Binele copiilor este în continuare prioritatea organizatiei, acțiunile noastre nu se suspenda, ci se transforma. Cu atât mai mult, în aceasta situație de criză, copiii sunt mai vulnerabili și au nevoie de sprijinul nostru. Am reacționat rapid și am deschis un fond de urgență pentru a putea interveni imediat acolo unde nevoia este mai mare.

În vremuri mai puțin bune, suntem mai puternici dacă ne susținem și acționăm responsabil în spiritul binelui general, al întregii comunități. 
 
Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor primite de la peste 50 de spitale, am centralizat o nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro. Vezi mai multe aici.

În contextul închiderii școlilor și grădinițelor, 35,7% dintre copiii români, adică cel puțin 1.300.000 de copii deja afectați de sărăcie, vor fi grav vulnerabilizați, izolarea lor și a părinților lor punându-le în mod efectiv în pericol sănătatea ori supraviețuirea. Salvați Copiii și-a concentrat intervențiile în perioada următoare pentru copiii din programele sale, oferind de la distanță acces la forme alternative de educație și, direct, suport material de urgență, prin echipe ce distribuie beneficiarilor noștri tichete sociale destinate achiziționării de produse alimentare, precum și produse igienico-sanitare de bază. Vezi mai multe aiciLINE-MEDIUM.png
Am mers și am luptat! Cu ajutorul partenerilor noștri și intervenția societății civile la care s-au adăugat mii de ore lucrate ale tuturor angajaților Salvați Copiii România, am reușit să ajutăm zeci de unități medicale și să ne adaptăm realității de astăzi, astfel încât copiii din comunitățile vulnerabile, medicii din linia întâi sau pacienții cu risc de contaminare să fie protejați cât mai bine, din toate punctele de vedere.

Toate acțiunile noastre de la finalul lunii februarie, până la jumătatea lunii mai, le puteți vedea în raportul de AICI sau varianta în engleză AICI.

Implică-te și tu! Donează!


 

fond-pentru-spitale.pngDonează pentru susținerea sistemului medical

LINE-MEDIUM.png
 

Salvati-Copiii_1-(1).pngDonează pentru susținerea copiilor vulnerabiliLINE-MEDIUM.png

Mai multe în această secțiune

Fond de urgență pentru spitale

Fond de urgență pentru spitale

Medicii români sunt astăzi în prima linie a luptei contra coronavirusului. Ei au nevoie de tot sprijinul nostru pentru salva vieți și a-și proteja propria sănătate.

Citește mai mult

Fonduri europene-Covid19