Coronavirus

Binele copiilor este în continuare prioritatea organizatiei, acțiunile noastre nu se suspenda, ci se transforma. Cu atât mai mult, în aceasta situație de criză, copiii sunt mai vulnerabili și au nevoie de sprijinul nostru. Am reacționat rapid și am deschis un fond de urgență pentru a putea interveni imediat acolo unde nevoia este mai mare.

În vremuri mai puțin bune, suntem mai puternici dacă ne susținem și acționăm responsabil în spiritul binelui general, al întregii comunități. 
 
Organizația Salvați Copiii susține sistemul medical încă de la începutul pandemiei prin echiparea spitalelor cu aparatură medicală în lupta contra pandemiei de COVID-19. Până în acest moment 57 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Vezi mai multe aici.

Închiderea școlilor, în contextul pandemiei de COVID-19, a avut consecințe negative atât asupra progresului educațional al copiilor, cât și asupra sănătății emoționale a acestora și, mai mult, asupra siguranței lor online. Datele unui sondaj Salvați Copiii arată că aproape jumătate dintre copii nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecțiile online, iar peste 50% spun că unul dintre riscurile majore ale acestei perioade a fost dependenţa de internet și, ca atare, expunere la conținut agresiv și la fake news.

Salvați Copiii și-a concentrat intervențiile pe copiii din programele desfășurate, oferind de la distanță acces la forme alternative de educație și, direct, suport material de urgență, prin echipe care distribuie beneficiarilor tichete sociale destinate achiziționării de produse alimentare, precum și produse igienico-sanitare de bază. Vezi mai multe aici

De asemnea, prin campania ”Vreau la școală” am lansat un semnal de alarmă pentru copiii care nu pot participa la orele online din cauza lipsei de acces la internet, lipsa unor device-uri potrivite sau incapacitatea de a folosi tehnologia modernă. Sute de copiii din întreaga țară, cuprinși în programele noastre, au primit tablete noi cu acces la internet, iar profesorii training pentru susținerea orelor online. De asemenea, prin Caravana Vreau La Școală, echipele noastre de specialiști au mers într-unele dintre cele mai vulnerabile comunități, acolo unde au discutat despre cele mai multe alternative de redeschidere a școlilor.LINE-MEDIUM.png
Am mers și am luptat! Cu ajutorul partenerilor noștri și intervenția societății civile la care s-au adăugat mii de ore lucrate ale tuturor angajaților Salvați Copiii România, am reușit să ajutăm sute de unități medicale și să ne adaptăm realității de astăzi, astfel încât copiii din comunitățile vulnerabile, medicii din linia întâi sau pacienții cu risc de contaminare să fie protejați cât mai bine, din toate punctele de vedere.

Toate acțiunile noastre de la finalul lunii februarie, până la jumătatea lunii octombrie, le puteți vedea în raportul de AICI.

Implică-te și tu! Donează!

Dacă vrei să faci o donație singulară, donează aici.

Mai multe în această secțiune

Fond de urgență pentru spitale

Fond de urgență pentru spitale

Problemele și vulnerabilitățile cu care se confruntă sistemul medical românesc au fost acutizate și mai mult de criza provocată de pandemie.

Citește mai mult

Fonduri europene-Covid19