Coronavirus

Binele copiilor este în continuare prioritatea organizatiei, acțiunile noastre nu se suspenda, ci se transforma. Cu atât mai mult, în aceasta situație de criză, copiii sunt mai vulnerabili și au nevoie de sprijinul nostru. Am reacționat rapid și am deschis un fond de urgență pentru a putea interveni imediat acolo unde nevoia este mai mare.

În vremuri mai puțin bune, suntem mai puternici dacă ne susținem și acționăm responsabil în spiritul binelui general, al întregii comunități. 
 
Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor primite de la peste 50 de spitale, am centralizat o nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro. Vezi mai multe aici.

În contextul închiderii școlilor și grădinițelor, 35,7% dintre copiii români, adică cel puțin 1.300.000 de copii deja afectați de sărăcie, vor fi grav vulnerabilizați, izolarea lor și a părinților lor punându-le în mod efectiv în pericol sănătatea ori supraviețuirea. Salvați Copiii și-a concentrat intervențiile în perioada următoare pentru copiii din programele sale, oferind de la distanță acces la forme alternative de educație și, direct, suport material de urgență, prin echipe ce distribuie beneficiarilor noștri tichete sociale destinate achiziționării de produse alimentare, precum și produse igienico-sanitare de bază. Vezi mai multe aici

Implică-te și tu! Donează!


 

fond-pentru-spitale.pngDonează pentru susținerea sistemului medical

LINE-MEDIUM.png
 

Salvati-Copiii_1-(1).pngDonează pentru susținerea copiilor vulnerabiliLINE-MEDIUM.png
Dacă vrei să faci o donație singulară, donează aici.

Mai multe în această secțiune

Fond de urgență pentru spitale

Fond de urgență pentru spitale

Medicii români sunt astăzi în prima linie a luptei contra coronavirusului. Ei au nevoie de tot sprijinul nostru pentru salva vieți și a-și proteja propria sănătate.

Citește mai mult

Susținerea copiilor vulnerabili

Susținerea copiilor vulnerabili

Vom continua activitățile de suport pentru copiii aflați în grija Salvați Copiii și părinții lor, reducând intervențiile directe și și concentrându-ne pe comunicarea online, telefonică etc.

Citește mai mult