Skip to main content

Salvați Copiii și OMV Petrom, împreună pentru educație

Joi 25 Februarie 2021

320 de copii din șase localități vor beneficia de sprijin în recuperea materiei piedute, în contextul în care școala online a fost greu accesibilă pentru ei.
 
Salvați Copiii a semnat cu OMV Petrom un contract de sponsorizare în valoare totală de 300 000 euro, sumă ce va acoperi nevoile pentru 320 de elevi și instruirea a 100 de profesori. Copiii au primit tablete cu acces la internet și vor beneficia de cursuri de educație online pe tot parcursul anului 2021. Familiile acestor copii vor primi tichete sociale și materiale igienico-sanitare necesare în contextul epidemiologic actual, în vederea asigurării unor condiții optime pentru învățare.
 
Totodată, 100 de profesori implicați în aceste comunități vor beneficia de module de pregătire digitală pentru îmbunătățirea actului educațional, puse la dispoziție de specialiștii Salvați Copiii. 
 
În anul 2021, Salvați Copiii va oferi sprijin socio-educațional și  material pentru 10.000 de copii vulnerabili din 44 de programe educaționale, dezvoltate în 17 județe și în municipiul București.
 
Aproximativ 500.000 de copii din România au fost dramatic afectați de efectele sociale ale pandemiei: 36% dintre familiile din România nu au putut procura produse sau alimente de strictă necesitate în timpul crizei sanitare. În ceea ce privește educația, peste 1.000.000 de copii din învățământul primar, gimnazial și liceal/profesional au avut acces restricționat la școala online, fapt care a creat clivaje sociale suplimentare și a acutizat fenomenul marginalizării. Neparticiparea unui număr atât de mare de copii (40% din întreaga populație școlară) constituie o criză fără precedent în educație. Copiii din ciclul primar au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării, iar jumătate dintre părinți, elevi și cadre didactice apreciază că, în prezent, calitatea actului didactic din școală este mai slabă decât cea dinaintea crizei COVID-19.
 
Patru din zece cadre didactice, adică aproximativ 100.000 de învățători și profesori, au avut probleme în derularea cursurilor on-line, fie din cauza lipsei dotării corespunzătoare a școlii cu tehnica digitală necesară și o conexiune adecvată fie pentru că nu dispun de materiale didactice adaptate mediului online.
 
Parteneriatul cu OMV Petrom sprijină eforturile nostre prin care încercăm să ajungem la cât mai mulți copii vulnerabili, grav afectați de pandemia cu Covid-19. Christina Verchere, CEO OMV Petrom este de părere că „Educația este un element esențial pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, iar lipsa accesului la un proces educațional de calitate poate afecta negativ întreaga lor viață. Deși este dificil să evaluăm în acest moment efectele pe termen lung, cu siguranță pandemia a avut un impact considerabil asupra educației. Prin acest proiect facilităm accesul la școala on-line al copiilor ce provin din familii vulnerabile și sprijinim startul corect al unei generații care va juca un rol important în dezvoltarea durabilă a comunităților din care provin.”

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE