Direcționează 20% din impozitul pe profit

Simplul gest de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii e o garanție pentru viață pentru copiii născuți prematur. 

În România există zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi prematur au șanse minime de supraviețuire din cauza insuficientei finanțări și a numărului mic de echipamente medicale moderne vitale. O parte din cei aproape 1.200 de copii, care pierd lupta pentru supraviețuire în primul an de viață ar avea mai multe șanse dacă unitățile medicale ar fi dotate corespunzător.  

Unitățile medicale trebuie sa fie modernizate și aduse la standardele europene, ele trebuie să fie echipate corespunzător de la cele mai simple echipamente până la cele mai complexe și mai performante, să fie modernizate și adaptate noilor tehnologii, astfel încât cadrele medicale să se poată concentra doar pe protejarea și îmbunătățirea sănătății pacienților. 

 

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, dacă o faceți până la 31 decembrie 2021, în baza unui contract de sponsorizare, astfel: » Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat. » Dacă sunteți microîntreprindere, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare.
Cu sprijinul companiilor și miilor de donatori, am reușit să dotăm 102 de maternități și secții de nou-născuți ori de pediatrie cu echipamente medicale moderne. 

De 11 ani, Salvați Copiii derulează campania de reducere a mortalității infantile, fiind investiți peste 6.800.000 de Euro în dotarea a 102 de unități medicale, (secții de neonatologie, terapie intenivă neonatală, secții de pediatrie și OG) din toate județele țării, cu peste 930 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și susținerea tratamentului a peste 130.000 de copii. Mare parte din suma investită provine din Campania 20%. 

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: [email protected]


Partener media: Hypno Media