Completați contractul de sponsorizare și virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2024.
În România sunt zeci de unități medicale care au nevoie de echipamente medicale performante și modernizare. Niciun cadou nu va depăși primul lor cadou, chiar de la venirea pe lume, sunt copii care s-au născut prematur, nici măcar 1.500 de grame nu aveau trupurile lor mici, dar o pereche de mâini salvatoare i-a ocrotit. Sunt mâinile dumneavoastră, mâinile celor care nu au stat deoparte și care au fost alături de noi de la inceputul programului de combatere a mortalității infantile.
Unitățile medicale trebuie să fie echipate corespunzător de la cele mai simple echipamente până la cele mai complexe și mai performante, să fie modernizate și adaptate noilor tehnologii, astfel încât cadrele medicale să se poată concentra doar pe protejarea și îmbunătățirea sănătății pacienților.
Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere.
Completați contractul de sponsorizare și virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2024.
» Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profitul anual datorat.
Conform Ordinului 1679/2022, dacă în anul 2023 nu ați făcut deloc sponsorizări deductibile sau prin sponsorizările efectuate nu ați atins plafonul maxim stabilit prin lege (20% din impozitul pe profit dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri, respectiv maxim 20% din impozitul pe venit, pentru microîntreprinderi) aveți posibilitatea de a depune, până la data de 25 iunie 2024, la ANAF, Declarația 177, prin care solicitați ca diferența de sponsorizare până la plafonul maxim, rămasă nealocată, să fie redirecționată către proiectele Organizației Salvați Copiii.
Procedeul este simplu, este necesară semnarea unui contract de sponsorizare între companie și organizație, precizându-se suma exactă, așa cum reiese din calculele contabile. Declarația 177 se va completa cu această sumă și se va depune la ANAF prin mijloacele electronice de transmitere la distanță. După procesare și verificare, în termen de 45 de zile, ANAF va vira către Salvați Copiii suma respectivă.
De asemenea, dorim să vă informăm cu privire la obligația de a depune la ANAF Declarația 107- Declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private aferentă anului în care ați înregistrat cheltuielile respective, până la data de 25 martie inclusiv a anului următor, pentru companiile plătitoare de impozit pe profit și până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor, pentru microîntreprinderile care plătesc impozit pe venit.
În perioada 2010 - 2023, Organizația Salvați Copiii s-a implicat activ în susținerea sănătății copiilor și a mamelor prin proiecte de renovare, modernizare și dotare cu echipamente performante a unităților medicale. Au fost dotate 126 de unități medicale, secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, pediatrie și obstetrică-ginecologie, din toate județele țării, investind peste 11 milioane de euro. Peste 1.770 de echipamente au susținut și facilitat tratamentul a peste 200.000 de copii.
În anul 2022, am reușit să susținem următoarele unități medicale:
- Argeș, Spitalul de Pediatrie Pitești
- Botoșani, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani-secția neonatologie
- Brașov, Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Brașov - secția ATI
- București, Spitalul Universitar de Urgență
- București, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
- București, Maternitatea Bucur
- București, INSMC Clinica Cardiologie
- Giurgiu, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu
- Galați, Spitalul Orășenesc Tg. Bujor
- Harghita, Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc
- Harghita, Spitalul Municipal Gheorgheni
- Hunedoara, Spitalul Județean Deva
- Hunedoara, Spitalul de Urgență Petroșani
- Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”
- Maramureș, Spitalul Municipal Sighetu Marmației
- Mehedinți, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin
- Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș
- Suceava, Spitalul Gura Humorului
- Sibiu, Spitalul Municipal Cisnădie
- Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”
- Tulcea, Spitalul Orășenesc Măcin
Împreună continuăm și în 2024!
Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: [email protected]
Partener media: Hypno Media