Direcționează 20% din impozitul pe profit

Simplul gest de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii e o garanție pentru viață pentru copiii născuți prematur. 
În România există, în continuare, zeci de secții de nou-născuți în care copiii născuți înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări.

De când vin pe lume, copiii născuți prematur nu fac decât un singur lucru: să lupte. Luptă cu forță și curaj, cu fiecare răsuflare chinuită, care ar putea fi ultima. Pentru a supraviețui, acești copii au nevoie de incubatoare, din primele ore de viață. De aceea avem nevoie de sprijinul și implicarea companiei dumneavoastră, pentru a continua dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți.


Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, dacă o faceți până la 31 decembrie 2021, în baza unui contract de sponsorizare, astfel:

» Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

» Dacă sunteți microîntreprindere, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare.

De 10 ani, Salvați Copiii derulează campania de reducere a mortalității infantile. Până la sfârșitul anului 2020, bilanțul programului a cuprins 100 de maternități dotate cu 830 echipamente, pentru salvarea a 90.000 de copii. Mare parte din suma investită provine din Campania 20%.


Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: [email protected]