Direcționează 20% din impozitul pe profit

Simplul gest de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii e o garanție pentru viață.

În România sunt zeci de unități medicale care au nevoie de echipamente medicale performante și modernizare.

Unitățile medicale trebuie să fie echipate corespunzător de la cele mai simple echipamente până la cele mai complexe și mai performante, să fie modernizate și adaptate noilor tehnologii, astfel încât cadrele medicale să se poată concentra doar pe protejarea și îmbunătățirea sănătății pacienților. 

Salvați Copiii România reabilitează integral Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ale Maternității Polizu, nerenovate de 40 de ani
 


Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, dacă o faceți până la finalul anului, în baza unui contract de sponsorizare, astfel:
 

» Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

» Dacă sunteți microîntreprindere, puteți sponsoriza Organizația Salvați Copiii, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare.

Cu sprijinul companiilor și miilor de donatori, în ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit 7.322.000 euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii. Mare parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea companiilor care au înțeles că sprijinirea maternităților și secțiilor de pediatrie din România este o prioritate socială.
 
Pentru anul 2022, alte unități medicale au solicitat ajutorul:

 • Botoșani, Spitalului Municipal Dorohoi Compartimentul Neonatologie
 • Brașov, Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Brașov - secția ATI
 • București,  Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
 • Galați - Spitalul Orășenesc Tg. Bujor
 • Harghita, Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc    
 • Hunedoara, Spitalul Județean Deva
 • Hunedoara, Spitalul de Urgență Petroșani
 • Maramureș, Spitalul Municipal Sighetu Marmației
 • Mureș. Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș
 • Tulcea, Spitalul Orășenesc Măcin
 • Călărași, Spitalul Județean Călărași, Secția Pediatrie


Mare parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea companiilor care au înțeles că sprijinirea maternităților și secțiilor de pediatrie din România este o prioritate socială. 

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: [email protected]o

Partener media: Hypno Media