Fii voluntar!

Știai că experiența de voluntariat este motivantă, oferă multiple posibilități de dezvoltare și te ajută să oferi timpului tău un chip, un sens și scop? Dacă te afli aici, înseamnă că ești cu un pas mai aproape de a te alătura unei noi aventuri care să îi sprijine pe copii să crească, să fie curioși și să zâmbească.
Știai că experiența de voluntariat este motivantă, oferă multiple posibilități de dezvoltare și te ajută să oferi timpului tău un chip, un sens și scop? Dacă te afli aici, înseamnă că ești cu un pas mai aproape de a te alătura unei noi aventuri care să îi sprijine pe copii să crească, să fie curioși și să zâmbească.

A face voluntariat înseamnă mai mult decât a da din timpul, energia și cunoștințele tale cuiva care are nevoie de sprijinul tău. În momentul în care decizi să devii voluntar, înseamnă că dorești să fii un model pentru cei din jurul tău, să te formezi constant, să pui o cărămidă și un zâmbet acolo unde acestea lipsesc!

poza-1.JPG

În ce s-au însumat activitățile de voluntariat la finalul anului?

Cei 2.700 de super – voluntari Salvați Copiii au adăugat cu bucurie pe harta voluntariatului din România 67.500 de ore petrecute cu zâmbete, veselie și bucurie alături de copii. Ești pregătit să fii unul dintre ei?

Înainte de a completa formularul de înscriere, este important să cunoști faptul că Salvați Copiii desfășoară activități de voluntariat în 11 filiale și 3 puncte de lucru pe teritoriul României. În cazul în care, în județul în care te afli nu se află o filială a organizației, te încurajăm să alegi filiala cea mai apropiată de tine în care îți dorești să te implici și ai disponibilitatea de a te implica în activități de voluntariat.Nu ești sigur unde se află filialele organizației? Consultă aici rețeaua noastră națională de voluntariat și devino super – voluntar în echipa Salvați Copiii!
 
poza-2.png

1.png
După ce te-ai înscris pe site-ul Salvați Copiii, nu uita că este nevoie de timp pentru ca aplicația ta să ajungă la noi și să putem programa o primă întâlnire în care să te cunoaștem mai bine și să îți prezentăm mai detaliat oportunitățile de voluntariat.

 

Ce se întâmplă după ce mă înscriu pe site?

 Care sunt pașii pentru a deveni voluntar Salvați Copiii?

2.png
1. Pasul 1 a fost îndeplinit – tocmai ce te-ai înscris, completând aplica
ția pe această pagină.
 

Dacă dorești să desfășori activități în București, în următoarele 2 săptămâni din momentul înscrierii, colegii noștri care coordonează Centrul Național de Voluntari îți vor scrie o invitație la interviu. Fii cu ochii pe căsuța de Inbox sau Spam care aduce mult dorita invitație trimisă pe adresa [email protected]
 
Dacă ai aplicat pentru a fi voluntar într-una din cele 14 filiale ale organizației, colegii care coordonează activitatea voluntarilor în teritoriu vor reveni către tine în maximum 1 lună cu un mesaj pentru a participa la interviul de selecție. Îți dorești cu ardoare să te implici și dorești să le scrii un mail colegilor noștri, povestindu-le despre experiența, motivația și abilitățile tale? Nu cunoști adresa de e-mail a filialei cărei dorești să scrii? Te ghidăm noi, suntem aici.

3.png
2. În urma interviului de selecție, vei afla dacă te-ai alăturat echipei de Super Voluntari Salvați Copiii.

 
             
4.png3. Te vei al
ătura echipei prin participarea la training-ul de bun-venit, căci este  foarte important că cunoști care sunt drepturile, responsabilitățile unui voluntar Salvați Copiii, precum și activitățile în care te poți implica și standardele pe care le respectăm în interacțiunea cu copiii.  

5.png
4. Pentru a î
ți începe activitatea, vei participa la workshop-ul de pregătire specific activității în care îți dorești să activezi, iar odată ce ai îndeplinit această formă de pregătire, îți poți începe activitatea.
 
Te poți întreba de ce pentru a petrece timpul alături de copii și a lucra cu aceștia sau în beneficiul lor sunt necesare ore de pregătire. Dacă vrei să te dedici acestei aventuri, este important să cunoști principiile de protecție și lucru cu copiii, pentru a crea un mediu sigur pentru copiii care desfășurăm activități și pentru care încercăm #Zidezi să fim sprijin!
 

Identificarea oportunităților potrivite abilităților tale

Ești curios în ce modalități te poți implica pentru a face voluntariat alături de noi? Îți prezentăm 4 modalități de a te implica, iar dacă ți-am stârnit interesul, te așteptăm la interviu alături de noi pentru a ne cunoaște și a detalia activitățile și programul pe care îl poți crea pentru a dedica din timpul tău copiilor.

1. Lucrul cu copiii din centrele educationale Salvați Copiii în cadrul programului Acces la educație și prevenirea Abandonului școlar pentru copiii din grupurile dezavantajate 

Perioada de desfășurare: septembrie - iunie
 
Activități desfășurate: Voluntarii Salvați Copiii, formați de către echipa Salvați Copiii sprijină copiii la efectuarea temelor, la desfășurarea activităților de recuperare a materiilor școlare, unde aceștia întâmpină dificultăți, precum și la dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor responsabile. Activitățile se desfășoară atât online, cât și offline în cadrul celor 4 centre educaționale din București.

Programul centrelor educaționale: luni – vineri, până la ora 16.00
 
2. Programele Estivale (Grădinița Estivală și Educație Remedială) în cadrul programului Acces la educație și prevenirea abandonului școlar pentru copiii din grupurile dezavantajate 

Perioada de desfășurare: iulie și august
 
Activități desfășurate: Voluntarii Salvați Copiii, formați de către echipa Salvați Copiii desfășoară activități recreativ - educaționale alături de preșcolarii alăturați programelor pentru a favoriza integrarea lor școlară ulterioară, cât și activități de consolidare a cunoștințelor alături de copiii din ciclurile superioare de învățare.

Programul centrelor educaționale în Programul Estival: luni-vineri

 
3. Susținerea sesiunilor informative în școli în în spirit nonformal – în cadrul programului Și noi avem drepturi!, Alegeri Sănătoase, Școli fără BULLYING! 

Perioada de desfășurare: septembrie – iunie
 
Activități desfășurate: Voluntarii Salvați Copiii, formați de către echipa Salvați Copiii desfășoară lecții în spiritul educației nonformale în școlile partenere, pe următoarele teme:

Proiectul Și noi avem drepturi!: drepturile copilului, discriminarea, violența, bullying-ul. Poți afla mai multe despre acest proiect, aici.

Alegeri Sănătoase: educație emoțională și bullying, comportamente de consum, educație sexuală, educație ecologică, nutriție și exercițiu fizic,. Poți afla mai multe despre acest proiect, aici.

Școli fără BULLYING!: educație emoțională, fenomenul de bullying. Poți afla mai multe despre acest proiect, aici.

Programul activităților: luni – vineri, 8:00 – 18:00, în funcție de orarul elevilor din școlile partenere.

 
4. Actiuni punctuale (focus-grupuri, activități de pregătire, organizare a evenimentelor de donare de echipamente unităților medicale, grupuri de consultare pe teme de interes pentru societatea civilă, etc.) 


5. Implicare in evenimente (Campania 3,5% - campanie de redirecționare a impozitului pe venit pentru sprijinirea dotării unităților medicale cu echipamente pentru născuții prematur, organizarea Festivalului Brazilor de Crăciun, Semi Maratonul București, iniMOȘ – activitate organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Întâlnirea Anuală a Voluntarilor, Forumul Copiilor, etc) 
 
Te-am convins că locul tău este în Super echipa voluntarilor Salvați Copiii? Te așteptăm să te înscrii, completând formularul de pe site!

        poza-3.jpg  
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de Voluntar 2022

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult

Jurnal de voluntar 2021

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult