Skip to main content
gabriela_alexandrescu_2018_4.jpeg.webp

Președintele Executiv

Gabriela Alexandrescu este Președintele Executiv Salvați Copiii România.

Gabriela Alexandrescu este doctor în sociologie, are studii în management, economie și drept umanitar internațional. A urmat cursul de specializare în drepturile copiilor la Universitatea din Ghent, Belgia. Cu o experiență de peste 20 de ani, a coordonat de-a lungul timpului cercetări în domeniul drepturilor copiilor, a susținut cursuri și a derulat acțiuni de advocacy și lobby pentru îmbunătățirea implementării drepturilor copiilor și creșterea protecției acestora împotriva abuzului, neglijării și exploatării.
 
LINE-MEDIUM.png


„​Din momentul în care am început activitatea la Salvați Copiii am știut că aceasta va fi lupta mea, pe care o voi purta pe termen lung, împotriva unui sistem care necesită reformare profundă. Investiția în educație, sănătate, în bunăstarea copilului sunt elemente esențiale pentru a avea o societate de succes. Investiția în copii este o poliță de asigurare pentru viitor. Investind în copii ne asigurăm că generația următoare va fi sănătoasă, educată, echilibrată, armonioasă, competentă - deci capabilă să genereze progres și prosperitate.”

Gabriela Alexandrescu

 

LINE-MEDIUM.png


În calitate de Președinte Executiv al Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu a inițiat și consolidat programe și campanii de advocacy privind drepturile copiilor, vizând reducerea mortalității infantile, facilitarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii, protecția copiilor rămași singuri acasă în urma migrației economice a părinților, respectiv protecția tuturor copiilor împotriva oricăror forme de violență, abuz sau neglijență, făcând presiuni asupra factorilor de decizie și mobilizând liderii societății civile, cu impact direct asupra legislației din România, comportamentelor și mentalităților colective. Sub coordonarea sa au fost dezvoltate servicii integrate complexe, gratuite, de sănătate mintală pentru copii vulnerabili și programe de educație parentală și s-au făcut pași importanți în îmbunătățirea legislației din România privind respectarea și implementarea recomandărilor Comitetului Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.  

Între 2005 - 2007 a fost membru în Board-ul Save the Children International și din 1997 este membru în Grupul Decizional European al Save the Children International. A reprezentat Președintele României la Sesiunea Specială a Națiunilor Unite cu privire la Violența asupra Copiilor. A fost membru al Consiliului Consultativ al Organizațiilor Neguvernamentale pe lângă Cancelaria Prim-Ministrului României. Este, în continuare, membru în diverse grupuri consultative.

Începând din 2015, Gabriela Alexandrescu a fost inclusă anual în top 50 cele mai influente femei din România, realizat de revista Forbes.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Unde suntem activi

În prezent, Salvați Copiii România derulează activități în 14 județe și în București, atât prin intermediul filialelor, dar și a birourilor locale.


 

Citește mai mult

Consiliul Director Salvați Copiii

Membrii Consiliului Director susțin creșterea continuă a calității și impactului activităților desfășurate de echipa Salvați Copiii.

Citește mai mult

Parteneri

Mulțumim tuturor partenerilor noștri, care susțin cauza Salvați Copiii și înțeleg importanța mobilizării și a eforturilor comune astfel încât copiii din România să poată avea un viitor mai bun.


 

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE