Skip to main content
a16e168d-67b6-4004-9be8-579a6a3ff684.JPG.webp

Constanța

Proiectele dedicate promovării drepturilor copilului, educației și protecției copiilor din grupuri vulnerabile au impact și la nivelul județului Constanța.

Protecție și educație pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate 

În centrul de zi din Școala 1 Mangalia, copiii rămași singuri acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate beneficiaza  de un program de interventie adaptat nevoilor lor.

Serviciile de suport psihologic, educațional și social pentru copii și persoanele în grija cărora au rămas aceștia (rude, un părinte) contribuie la reducerea efectelor negative ale migrației părinților asupra copiilor rămași acasă.

Am încercat astfel să respectăm drepturile copilului cel mai frecvent încălcate în situațiile de migrație economică a părinților: dreptul la familie și la protecție, dreptul la educație, dreptul la timp liber, joc și activtăți culturale.

 

Acces la educație pentru copii din grupuri vulnerabile

Centrul educațional Constanța își desfășoară activitatea în cadrul Școlii nr. 31 Constanța. Prin derularea componentelor Școala după Școală și A Doua Șansă, programul oferă sprijin educațional, servicii de asistență socială și psihologică pentru copii și familiile acestora. Pe perioada frecventării programului, copiii beneficiază de o masa zilnic precum și de rechizitele necesare participării la programul de pregătire școlară. De asemenea, se organizează perioadic activități de timp liber și socializare menite să crească încrederea în sine a copiilor și să contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă.

 

Gradinița Estivală

Din anul 2004, Salvați Copiii filiala Constanța îi cheamă în fiecare vară  pe copiii romi sau alți copii din comunități defavorizate la grădinița, în Constanța și în Mangalia. Proiectul este destinat în special celor care ar trebui să meargă la școală din toamna anului respectiv, dar care nu au frecventat grădinița sau au frecventat-o sporadic. 

 

"Și noi avem drepturi"

Programul ,,Și noi avem drepturi” urmărește informarea copiilor în vederea conștientizării drepturilor și respectării lor,  sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului și nu în ultimul rând stimularea copiilor și tinerilor să participe  la programe și activități sociale. Prin implicarea voluntarilor, folosind metoda peer to peer sunt organizate sesiuni de informare și diverse activități în școli.

 

Educație pentru sănătate

Programul urmărește sprijinirea dezvoltării unei culturi școlare de promovare a sănătății copilului, fizică și emoțională, precum și de protecție a acestuia împotriva oricărui comportament violent, prin transpunerea valorilor de educație și protecție în conținuturi, competențe și activități specifice destinate copiilor din toate ciclurile de școlaritate, implementate de voluntari peer-educatori, de cadre didactice, de asistente medicale și medici școlari. Programul de informare a copiilor este structurat în patru module tematice: educație sexuală, nutriție, educație pentru sănătate, relații pozitive în mediul școlar, combaterea violenței și a comportamentelor de bullying.


 

Date de contact Salvați Copiii Filiala Constanța:

Președinte: Carmen Faliboga
Adresa: Str. Matei Basarab nr. 44, (Şcoala Gimnazială nr. 1), 905500, Mangalia
Telefon: +40 744 360 908 / 0752 025 917 / fax: +40 341 146 691
E-mail: [email protected]

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Argeș

Filiala Argeș a luat naștere în 1991, de-a lungul timpului fiind desfășurate activități care vin în sprijinul copiilor și prin intermediul cărora se asigură că drepturile copilului sunt respectate și că protecția copilului este prioritară.

Citește mai mult

Brașov

Biroul local din Brașov acționează pentru respectarea drepturilor copilului, prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice, a campaniilor de informare și prevenire și sprijinirea tuturor copiilor.

Citește mai mult

Caraș-Severin

În Filiala Caraș-Severin sunt în derulare în prezent atât proiecte cu caracter național, cât și proiecte locale, care vin în sprijinul copiilor aflați în situații de risc, dar și a părinților acestora.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE