Skip to main content
97acb1f4-42fe-4a9e-8385-960e231e7882.jpg.webp

Povestea Save the Children

Save the Children International este cea mai mare organizație independentă pentru protecția drepturilor copilului din lume.

Activăm în peste 120 de țări. Salvăm viețile copiilor. Luptăm pentru drepturile lor. Îi ajutăm să își valorifice la maxim potențialul.

 

Povestea Save the Children începe în 1919, când Eglantyne Jebb, revoltată de consecințele Primului Război Mondial (zeci de mii de copii mureau zilnic din cauza bolilor și a foametei în toate țările Europei), înființează Save the Children Fund, urmând ca, un an mai târziu, în 1920, să fondeze la Geneva prima mișcare internațională pentru copii The International Save the Children Union, având ca membri Save the Children Fund și Rädda Barnen (Salvați Copiii Suedia).

 

„Este foarte clar faptul că salvarea copiilor din întreaga lume
reprezintă un lucru imposibil doar dacă refuzăm să-l realizăm.” 
Eglantyne Jebb

webb

Eglantyne Jebb (1876 - 1928) - reformatoare socială din Marea Britanie și fondatoarea mișcării internaționale Salvați Copiii (Save the Children Fund)

Aceeași Eglantyne Jebb redactează documentul care devine Declarația Drepturilor Copilului, adoptată în 1924 de Liga Națiunilor Unite și sursă de inspirație pentru viitoarea Convenție cu privire la Drepturile Copilului adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1989 și ratificată de România în 1990. 

Devotați crezului lui Eglantyne Jebb, „salvarea copiilor din întreaga lume reprezintă un lucru imposibil doar dacă refuzăm să-l realizăm”, toți cei care au aderat, de-a lungul anilor, la principiile Save the Children – angajați și voluntari, deopotrivă, au dezvoltat mereu programele pentru copii, astfel încât niciunui copil din lume să nu-i fie refuzat dreptul la viață, educație, protecție și participare. 


children

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Unde suntem activi

În prezent, Salvați Copiii România derulează activități în 14 județe și în București, atât prin intermediul filialelor, dar și a birourilor locale.

Citește mai mult

Președintele Executiv

Gabriela Alexandrescu este Președintele Executiv Salvați Copiii România.

Citește mai mult

Consiliul Director Salvați Copiii

Membrii Consiliului Director susțin creșterea continuă a calității și impactului activităților desfășurate de echipa Salvați Copiii.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE