Skip to main content
5d5bdd7e-1c20-47f9-a000-90d5397f4b34.JPG.webp

Alegeri parlamentare 2020

Salvați Copiii România a realizat o analiză a programelor politice cu privire la suportul și interesul principalelor partide din România, care candidează la alegerile parlamentare din decembrie 2020,  în asigurarea drepturilor copiilor.

CE PROPUNE PLATFORMA www.voteazapentrucopii.ro 


Prin intermediul platformei www.voteazapentrucopii.ro, Salvați Copiii pune la dispoziția viitorilor alegători români care vor participa la scrutinul din 11 decembrie 2016 informații despre programele partidelor politice din perspectiva interesului manifestat față de drepturile copilului la protecție socială, educație de calitate și sănătate, oferind și posibilitatea de a evalua cu note de la 1 la 10 calitatea acestor angajamente politice.  

De asemenea, Salvați Copiii invită vizitatorii platformei la completarea unui sondaj de opinie cu privire la implicarea partidelor politice în respectarea drepturilor copiilor în ultimii 4 ani. Rezultatele acestui sondaj vor fi transmise noilor aleși în Parlamentul României, iar Salvați Copiii va solicita periodic senatorilor și deputaților respectarea angajamentelor lor din campania electorală.

 

logo_voteazapentrucopiii_2020.png

 

 

 

 

Concluziile generale ale analizei noastre sunt următoarele: între programele politice, există diferențe uriașe cu privire la atenția acordată copiilor și drepturilor lor; nici un program nu a fost elaborat prin consultarea copiilor și nu integrează, într-un capitol separat, măsurile destinate copiilor; lipsește preocuparea pentru inițierea procesului de stabilire a unui buget al copilului separat de cel al adulților, pentru a evidenția investițiile și natura cheltuielilor și pentru a încuraja procesul de transparență; reproducând promisiunile neconcretizate ale alegerilor parlamentare din trecut, unele partide propun aproape exclusiv prestații și beneficii financiare în detrimentul evaluării și creșterii calității serviciilor de protecție socială, educație și sănătate.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Avocatul Copilului

Salvați Copiii a promovat ideea înființării instituției Avocatul Copilului încă din anul 2001.

Citește mai mult

Campania Globală pentru Educație

Campania Globală pentru Educație este o mișcare a societății civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educației.
Citește mai mult

Multiplele chipuri ale excluziunii

România a pierdut două locuri în clasamentul mondial privind siguranța copilăriei,
conform Raportului global Save the Children ”End of Childhood”.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE