Skip to main content
ea56ccca-9990-4276-a20c-763b96b1e831.JPG.webp

Cluj

Prin intermediul biroului local Cluj sunt derulate programe educaționale pentru copii în risc de abandon școlar, începând din anul 2007.

EDUCAȚIE PENTRU COPIII VULNERABILI 

În parteneriat cu Școala Nicolae Iorga Cluj-Napoca au fost dezvoltate programe de tip „Grădiniță Estivală” și „Școală după Școală” pentru peste 700 de copii. 

În cadrul programului de tip „Gradiniță estivală”, copiii au beneficiat de activități de pregătire preșcolară și de dezvoltare a abilităților de viață independentă necesare înscrierii în învățământul de masă. Totodată, copiii sunt sprijiniți cu rechizite odată cu înscrierea la școală, astfel încât copiii vulnerabili să aibă un start egal cu al colegilor lor.

Programul „Școală după Școală” urmărește oferirea de sprijin școlar suplimentar copiilor care, din diferite motive nu pot ține ritmul cu cerințele școlii (părinții nu îi pot ajuta la teme, nu beneficiază de condiții propice acasă – lipsa curentului electric, mobilierului adecvat etc). Pe lângă pregătirea temelor, copiii participă la activități de socializare și timp liber atât în cadrul școlii cât și în afară. Programul din Cluj Napoca se bucură de sprijinul unor echipe de studenți internaționali care, împreună cu echipa interdisciplinară locală dezvoltă o serie de activități creative și interculturale pentru copii.

 

Date de contact Salvați Copiii Biroul Local Cluj:

Coordonator local: Daniela Cazan
Adresa: Școala Gimnazială Octavian Goga, Str. Aleea Peana nr. 16, Cluj-Napoca
Telefon: +40 744 538 664
Email: [email protected]

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Argeș

Filiala Argeș a luat naștere în 1991, de-a lungul timpului fiind desfășurate activități care vin în sprijinul copiilor și prin intermediul cărora se asigură că drepturile copilului sunt respectate și că protecția copilului este prioritară.
Citește mai mult

Brașov

Biroul local din Brașov acționează pentru respectarea drepturilor copilului, prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice, a campaniilor de informare și prevenire și sprijinirea tuturor copiilor.

Citește mai mult

Caraș-Severin

În Filiala Caraș-Severin sunt în derulare în prezent atât proiecte cu caracter național, cât și proiecte locale, care vin în sprijinul copiilor aflați în situații de risc, dar și a părinților acestora.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE