Skip to main content
6a4caaab-e80d-4751-91dc-67e5aa749bbd.jpg.webp

Campania Globală pentru Educație

Campania Globală pentru Educație este o mișcare a societății civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educației.

Misiunea noastră este de a ne asigura că statele iau măsuri pentru a asigura dreptul universal la o educație publică gratuită și de calitate.   

MORTAR.png   
Ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație se desfășoară sub tema „Educație publică incluzivă, de calitate și gratuită – de la drept la realitate” și urmărește mobilizarea opiniei publice în jurul atingerii țintelor Obiectivului 4 de Dezvoltare Durabilă „asigurarea unei educații incluzive și echitabile pentru toți”.    

Anul 2019 este foarte important pentru educație. La nivelul Organizației Națiunilor Unite, Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă, dedicat educației, va fi analizat în cadrul Forumului Politic la Nivel Înalt. În acest an, Forumul va reuni șefii de stat din întreaga lume, având loc odată cu Adunarea generală a ONU, în septembrie 2019.   

Și pentru Campania Globală pentru Educație, acest an este unul important, mișcarea aflându-se la cea de a 20-a aniversare. După douăzeci de ani de existență, trebuie să ne asigurăm că inițiativa noastră rămâne relevantă și se reinventează ori de câte ori este necesar, pentru a-și îndeplini misiunea de apărare a dreptului la educație pentru toți.   

Pornind de la contextul național, obiectivele pe care le urmărim în România, în cadrul ediției din acest an a Campaniei Globale pentru Educație sunt:    

ARROW-RIGHT.png Sensibilizarea opiniei publice și a factorilor de decizie cu privire la riscul educațional cu care se confruntă importante categorii de copii din România și promovarea unor propuneri/măsuri care să asigure echitatea în educație.   

ARROW-RIGHT.png Facilitarea și încurajarea participării elevilor la luarea deciziilor care influențează asigurarea dreptului la o educație de calitate pentru fiecare copil din România.   

În România, Campania Globală pentru Educație este susținută și promovată de o coaliție formată din: Organizaţia Salvaţi Copiii (coordonator), Consiliul Național al Elevilor, Federația Elevilor din România, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Roma Education Fund România și Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”.   

În baza parteneriatului încheiat cu Organizația Salvați Copiii, Ministerul Educației Naționale sprijină activitățile desfășurate în cadrul Campaniei Globale pentru Educație.    

LINE-MEDIUM.png


Materiale campanie


PENCIL_right_small.pngPachet de informații școli   

PENCIL_right_small.pngAfiș   

PENCIL_right_small.pngPrezentare preșcolar și gimnaziu   

PENCIL_right_small.pngPlan de lecție preșcolar și gimnaziu   

PENCIL_right_small.pngPrezentare gimnaziu și liceu   

PENCIL_right_small.pngPlan de lecție gimnaziu și liceu

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Alegeri parlamentare 2020

Salvați Copiii România a realizat o analiză a programelor politice cu privire la suportul și interesul principalelor partide din România, care candidează la alegerile parlamentare din decembrie 2020,  în asigurarea drepturilor copiilor.

Citește mai mult

Avocatul Copilului

Salvați Copiii a promovat ideea înființării instituției Avocatul Copilului încă din anul 2001.

Citește mai mult

Multiplele chipuri ale excluziunii

România a pierdut două locuri în clasamentul mondial privind siguranța copilăriei,
conform Raportului global Save the Children ”End of Childhood”.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE