Skip to main content
d789a12e-b7f7-4970-b23f-e945d550eb51.jpg.webp

Grădinițe și Școli de vară

Educația protejează copiii de sărăcie, violență și abuz și îi ajută să râdă, să învețe, să mănânce, să se joace și să crească.

În această vară, în lunile iulie și august, Salvați Copiii organizează Grădinițe și Școli de vară pentru 3138 de copiii din comunități vulnerabile socio-economic, dar și pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Dintre aceștia, 282 de copii sunt vârstă preșcolară.

Activitățile se desfășoară în județele: Argeș, București, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Caraș Severin, Constanța, Cluj , Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Timș,Tulcea, VasluiVrancea, Vâlcea

În funcție de vârsta copiilor participanți, activitățile derulate sunt de două tipuri:

1. Grădinița estivală pentru copiii de vârstă preșcolară care nu au frecventat grădinița sau au frecventat-o sporadic și activitățile de pregătire pentru înscrierea la școală (tranziție) pentru copiii care vor fi înscriși ulterior în sistemul de învățământ public.

2. Școlile de vară care vor asigura activități de pregătire remedială pentru copiii școlari care au nevoie de pregătire suplimentară pentru îmbunătățirea performanței școlare.

În cadrul grădinițelor și școlilor de vară principalele activități sunt derulate respectând cele 5 domenii de dezvoltare a copiilor - dezvoltarea fizică, sănătate și igienă personală; dezvoltarea socio-emoţională; dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii; dezvoltarea limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii; capacităţi și atitudini în învăţare.

În cei 25 de ani de activități estivale au fost sprijiniți pedagogic, precum și socio-economic, 16.250 de copii - 10.678 de copii la Gradinița estivală și 5.572 de elevi în programul de remedial estival.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Educație preșcolară

Participarea la educație a copiilor romi este mai scăzută decât în restul populației, iar lipsa educației preșcolare influențează negativ parcursul școlar al copiilor.

Citește mai mult

Prevenirea abandonului școlar

Încercând să obțină venituri pentru a-și asigura existența, multe familii aleg să își implice copiii de timpuriu în muncă, iar educația nu mai constituie o prioritate. 

Citește mai mult

Reintegrare școlară

În România, 19,1% din tinerii cu vârsta între 18-24 ani au părăsit timpuriu școala, prin urmare nu au absolvit mai mult de 8 clase și nu frecventează nicio formă de învățământ sau formare profesională ulterioară.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE