Skip to main content
c0f9fb1c-d787-4b65-822f-2696988881bd.jpg.webp

Am dat startul Școlilor de Vară!

Miercuri 1 Iulie 2020
 
Salvați Copiii sprijină 4600 de copiii din 20 de localități pentru recuperarea materiei pe care au priedut-o pe parcursul școlii online. Școala de vară cuprinde 127 de clase de care se ocupă 150 de cadre didactice, psihologi și asistenți sociali ai organizației, iar la fiecare activitate ne bazăm pe voluntarii noștri care sunt alături de cei mici și organizează cele mai distractive activități.

Învățăm, ne jucăm și socializăm, dar respectăm toate măsurile de distanțare socială, astfel încât toți cei care participă la activitățile noastre să fie în deplină siguranță.

Pentru noi, cei implicați în aceste proiecte, cea mai semnificativă recompensă este zâmbetul celor mici, chiar dacă îl putem doar intui, dincolo de mască. Inocența lor și privirile pe care ni le dăruiesc cu fiecare lucru nou învățat ne dau adevărate lecții și ne arată că viața are multe culori, depinde cum vrei să o privești.
 
Echipele Salvați Copiii vor asigura recuperarea decalajelor cauzate de lipsa accesului sau de accesul redus/slab calitativ la clasele desfășurate online în perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID 19, astfel:
  • 100 de grupe pentru programul Școală după școală, unde vor fi integrați copiii de vârstă școlară din comunități/familii vulnerabile care au fost marginalizați suplimentar în cele trei luni de carantină;
  • 27 de grupe pentru Grădinița estivală, unde vor fi integrați copiii din ciclul preșcolar, care au fost scoși în afara oricărui program educațional la care copiii din medii sociale stabile au avut acces garantat, cu prioritate cei care urmează să frecventeze clasa pregătitoare în noul an școlar.
 
Clasele vor fi deschise, într-o primă etapă, începând cu 1 iulie, în școli din București, Constanța, Craiova, Iași, Lupeni, Mangalia, Negrești, Petrila, Reșița, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Târgoviște.

Douăzeci de grupe vor fi deschise, începând din 1 iulie, în rural: în localitățile Prejmer și Viștea de jos, din județul Brașov și în localitățile Bahnea și Idiciu, din județul Mureș.
 
Activitățile se vor desfășura cu asigurarea distanței sociale, atât în interior, cât și în exterior. Grupele vor avea între 5 și 10 copii, pentru o perioadă de maxim trei ore/zi la școală (în interiorul școlii sau în aer liber). Cei 4.600 de copii vor fi organizați în serii alternative pe parcursul fiecărei săptămâni din perioada verii.
 
Salvați Copiii își asumă atât obligația de a obține consimțământul informat al părinților și copiilor, de a asigura resursele umane și materiale necesare pentru desfășurarea activităților, cât și obligația de a respecta restricțiile și normele în vigoare cu privire la asigurarea condițiilor de igienă și de supraveghere epidemiologică în cursul derulării activităților școlare.
 
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE