Skip to main content
037367cb-79d9-406b-9842-a0b3410f1acf.jpg.webp

Foamea distruge educația

În România, 1,5 milioane de copii cresc în risc de sărăcie și excluziune socială (Eurostat, 2021).

Pentru prima dată în cinci ani, foamea în lume a crescut, peste 11 milioane de copii sub 5 ani se confruntă cu foametea extremă la nivel global. Inclusiv în România stuație este alarmantă, în 2022 aproape 1,5 (1.496.000, adică 41,5%  din numărul total al copiilor) creșteau în risc de sărăcie sau excluziune socială ( conform EUROSTAT). Pentru copii, subnutriția continuă poate duce la încetinirea creșterii și la tulburări cognitive, la o educație redusă și la o viață cu venituri mai mici. 

Sprijinul nostru este esențial pentru a le reda copiilor dreptul la necesitățile de bază, inclusiv o masă caldă zilnică, ajutând astfel la construirea prin efort comun a echității sociale pentru cei mai vulnerabili.
O masă nu înseamnă doar hrană. Înseamnă supraviețuire pentru mulți, înseamnă o dezvoltare armonioasă, înseamnă participarea la școală în condiții decente.

Donează acum 50 ron lunar pentru susținerea copiilor vulnerabili cu o masă caldă zilnică!
Pentru că toți copiii din România merită o masă sănătoasă și sățioasă, nu numai de sărbători, ci MEREU!
Poți susține hrana zilnică pentru copiii vulnerabili prin contribuții singulare sau prin donație lunară online, în valoare de 50 lei.

Companiile care vor să își ofere sprijinul sau doresc mai multe informații ne pot scrie la adresa de email: [email protected]
Obiectivul nostru este să ajutăm 10.000 de copii vulnerabili și familiile lor, prin acordarea de suport material de urgență pentru asigurarea hranei.
Avem nevoie de ajutorul și implicarea vostră directă pentru a face asta. Doar împreună, putem împiedica urmările grave pe care aceste lipsuri le-ar putea genera în rândul copiilor vulnerabili socio-economic!

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Evenimente sportive

Munca noastră nu ar fi posibilă fără susținătorii noștri minunați, care strâng fonduri pentru programele noastre. Vino în echipa Salvați Copiii și poate fi cea mai distractivă și provocatoare experiență a ta!

Citeşte mai mult

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Citeşte mai mult

Pune o porție în plus la masă

Anul acesta, de sărbători, ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, ale căror familii nu își pot permite necesitățile de bază în ceea ce privește hrana zilnică.

Citeşte mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE