Skip to main content
06fdacaf-302b-425b-89a6-73155c67d114.jpg.webp

Caravana cunoașterii – învățare prin activități practice

Luni 3 August 2020

În perioada 20 iulie – 14 august, copiii participanți la școlile de vară organizate de Salvați Copiii în județele Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Mureș, Suceava, Vaslui, organizate cu sprijinul PEPCO România și în parteneriat cu Casa Experimentelor și Moara de Hârtie participă la activități inedite care îmbină educația non-formală cu educația formală.

Timp de 4 săptămâni, Caravana cunoașterii se va opri prin județele țării și va aduce în fața copiilor activități de informare, practice și creative. Într-o perioadă de declin al interesului copiilor pentru științe, prin experimentare și joc copiilor li se oferă oportunitatea de învățare extrașcolară a fizicii și chimiei într-un mediu relaxat.

Un alt tip de activitate din cadrul Caravanei este destinat cunoașterii și exersării unora din meșteșugurile tradiționale românești. Copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în strainătate au ocazia să afle informații depre istoricul și specificul meșteșugurilor, să confecționeze hârtie de mână pe care își vor așterne gândurile de dor pentru părinții aflați departe, dar și să-și creeze propriile păpuși de papură.

Caravana cunoașterii – învățare prin activități practice
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE