Skip to main content
3975fe7c-4ad5-4d46-86b3-13128859bc3c.png.webp

Nu doar Moș Crăciun împlinește dorințe

Vineri 17 Decembrie 2021
Perioada sărbătorilor de iarnă ne învăluie într-o atmosferă de generozitate, de empatie, de grijă față de aproapele nostru. Deși toate gesturile umanitare sunt extrem de bine venite, mai ales în familiile unde sărbătorile nu sunt atât de strălucitoare și Moș Crăciun uită să se oprească, copiii vulnerabili nu au nevoie de noi doar în luna decembrie a fiecărui an.

Pentru mulți copii, speranța în Moș Crăciun nu este neapărat despre un anumit cadou, ci despre o listă infinită de posibilități. Ideea Moșului, fie că este încă magie pură sau poartă forma voluntarilor și asociațiilor care împlinesc dorințe, le permite copiilor să viseze la orice – toate jucăriile pe care altfel nu le-ar putea primi, hăinuțele sau rechizitele pentru care părinții nu au bani, și chiar revenirea acasă a unuia dintre părinți sau sănătatea atât de prețioasă. Dorințele lor de peste an se adună în acest ultim gram de speranță.Poți oferi bucurie #ZideZi

Anul acesta te îndemnăm să îți schimbi perspectiva. Să nu fii doar Moș Crăciun pentru copiii mai puțin norocoși, ci să devii prietenul lor pe tot parcursul anului. Să te gândești la ei când încep școala, când vacanța de vară nu vine cu nicio plecare la mare, când hăinuțele le rămân mici, când singura minge pe care o au se sparge, când cina nu reușește să le potolească foamea. #ZideZi, copiii au nevoie de susținerea ta pentru a crește sănătoși și fericiți și pentru ca scrisoarea către Moș Crăciun să nu mai fie îngreunată de atâtea visuri neîmplinite.

Nu doar Moș Crăciun împlinește dorințe, ci fiecare dintre noi are puterea de a schimba viitorul unui copil, cu mai puțin decât credem. Salvați Copiii România desfășoară permanent multiple proiecte în diferite arii de interes și te invităm să ne fii alături, pe Facebook și Instagram, ca să afli în timp util când și cum poți ajuta copiii României. Uneori poți ajuta cu un simplu SMS de doar 2 euro, alteori poți ajuta cu o donație mai mare, dacă venitul și prioritățile personale o permit.

Poți ajuta copiii să meargă la școală

Educația este, pentru copiii din familii vulnerabile, singura speranță pentru un viitor diferit, mai bun. Însă atunci când resursele materiale lipsesc, când nici părinții nu au fost la școală sau când satul în care crești nu are nicio instituție de învățământ, educația devine și ea un vis frumos. Nici copiii care au părinți plecați la muncă în străinătate nu au un parcurs academic ușor, fiindcă de multe ori au nevoie de ajutor la teme sau în pregătirea pentru examene. În 2020, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învățământ.

Salvați Copiii susține copiii prin facilitarea participării la educația preșcolară, programe de prevenire a abandonului școlar și integrare/reintegrare școlară, prin proiecte precum Grădinițe Estivale, Școală după Școală, Educație Remedială, A Doua Șansă. Până în prezent, 115.440 de copii au fost susținuți în cadrul acestor programe. Află aici cum poți dona pentru a susține un copil să meargă la școală.

Poți ajuta copiii să crească sănătoși

În țara noastră, sănătatea este o problemă în viața multor copii încă de când se nasc – prea puține secții dotate de terapie intensive pentru nou-născuți, lipsa accesului la servicii medicale în mediul rural, tineri fără educație sanitară ce devin părinți mult prea devreme, venituri insuficiente pentru o alimentație sănătoasă, iar lista continuă.

Pentru Salvați Copiii, sănătatea celor mici a fost încă din prima zi o prioritate, în special prin obiectivul de reducere a mortalității infantile prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. Programele noastre acoperă și educația pentru sănătate (educația sexuală, nutriția și exercițiul fizic, comportamentele de consum și sănătatea emoțională a copiilor), prevenirea și reducerea tuberculozei, informarea şi îngrijirea gravidei.

Campania noastră permanentă, de donații prin SMS, îți permite să te implici constant donând 2 euro lunar prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ. Pare o sumă mica, însă aceste fonduri, completate de donațiile mai substanțiale, ne ajută să dotăm lună de lună maternități și spitale din România cu incubatoare, ventilatoare, mese de reanimare, în condițiile în care 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru copiii născuți premature și 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator.

Află pe salvaticopiii.ro toate modalitățile prin care te poți implica în viețile copiilor, în orice zi din an.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE