Skip to main content
8ef84e4a-851f-4ff4-9cae-274d967fe371.jpg.webp

Salvați Copiii a organizat conferința de presă a Festivalului Brazilor de Crăciun

Marți 21 Noiembrie 2017

De 17 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un eveniment – reper, care plasează dreptul la școală al copilului în centrul agendei publice. Până acum, la cele 16 ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvați Copiii a strâns fonduri în valoare de 3.874.100 euro și a reușit astfel să ofere asistență pentru 28.195 de copii.

În cei 17 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un eveniment de referință, la care participă cei mai influenți manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni din media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale Salvați Copiii România. Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie, de către unii dintre cei mai cunoscuți designeri din țară.

> Află mai multe despre Festivalul Brazilor de Crăciun

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a tras un semnal de alarmă asupra problemelor așa-zis tăcute ale sistemului de educație: ”Educația înseamnă efort susținut și se traduce în competențe științifice și sociale cuantificabile. Educația este valoarea fără de care o societate nu funcționează optim. Tocmai de aceea trebuie ca orice guvern să își asume ca prioritate vitală menținerea tuturor copiilor în școală și sprijinirea celor mai vulnerabili în procesul educațional. Un copil care provine dintr-un mediu vulnerabil lipsește de la ore, nu are cum să își facă temele și înregistrează, astfel, un decalaj greu de corectat, care conduce la abandon școlar. Acest copil este responsabilitatea autorităților, a întregii societăți, nu doar a familiei iar programul Școala după Școală a devenit unul vital”.
 
> Citește comunicatul de presă

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE