Skip to main content
221bd9b3-3291-4efe-9e02-db6f7f6ec3fc.jpg.webp

Salvați Copiii dă startul campaniei Primul Zâmbet

Luni 5 Noiembrie 2018
Prin Campania Primul Zâmbet, 3.000 de mame din 30 de maternități din țară vor primi câte o cutie cu lucruri necesare pentru nou-născuții lor, lucruri care, pentru părinții din comunitățile defavorizate, pot reprezenta un efort substantial.

Campania are la bază modelul finlandez, (The Finnish Box), care presupune o cutie care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului, cutie oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru. Mai mult, Cutia finlandeză este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară.

Cutia Primul Zâmbet conține produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine din colecția Kuniboo, produse cosmetice din gama bevola (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede pentru pielea sensibilă a celor mici), scutece K Classic, o broșură cu informații și sfaturi practice privind îngrijirea copilului, din partea Salvați Copiii și alte lucruri necesare bebelușilor.
Campania se dorește a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în  noul lor rol și să le ofere informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici.

"Atunci când vin pe lume, toți copiii sunt iubiți și prin asta extraordinar de puternici. În programul pe care Salvați Copiii îl derulează pentru sprijinirea maternităților, am văzut nou-născuți fragili, prematuri de 1.000 de grame, a căror forță i-a uimit și pe medici. De aceea, este important să ne îngrijim ca fiecare mamă care naște să aibă ceea ce îi este necesar nou-născutului, pentru ca ea să se preocupe doar de zâmbetul acestuia", a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE