Skip to main content
ff427919-208a-426d-8a5b-b0f378e5a0a8.jpg.webp

Sfaturi de vacanță pentru profesori

Vineri 1 Iulie 2022
Vacanța de vară a început, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Este o perioadă binemeritată de odihnă, în care timpul este petrecut alături de familie și prieteni.  Pentru a asigura un început lin în septembrie, este de mare ajutor dacă relațiile cu elevii se mențin și dacă profesorii oferă suport pentru ca învățarea să continue în moduri captivante, creative și distractive.
Găsiți mai jos câteva idei care vă pot ajuta să mențineți relațiile cu elevii:
  1. Salutați-i pe elevii dumneavoastră frecvent. Pentru copii este important să știe că vă gândiți la ei și că vă pasă de ei chiar dacă sunt în vacanță. Dacă copiii au acces la tehnologie, sunt suficiente simple mesaje scrise sau video în care îi puteți provoca să împărtășească experiențe din vacanță.
  2. Spune-le copiii  să realizeze într-un mod creativ  un semn de carte pe care să scrie sau să deseneze ceea ce au citit pe parcursul verii. În septembrie când revin la școală vor prezenta semnul de carte colegilor lor. Astfel pot descoperi dacă au avut lecturi comune, sau pot descoperi alte resurse interesante.
  3. Copiii pot realiza  un album de familie cu toate amintirile din vacanță. Ar putea fi realizate ca un album de însemnări sau un album foto. Se poate crea și un folder comun virtual unde fiecare copil să aibă un folder personal în care să încarce poze.
  4. Întâlniți-vă la evenimente care se organizează pe perioada verii în comunitatea dumneavostră. În timpul verii se organizează numeroase evenimente culturale, concerte, expoziții, festivaluri, în cadrul cărora vă puteți întâlni cu elevii dumneavoastră pentru a vă revedea într-un cadru relaxat. Aveți grijă să informați părinții cu privire la intervalul orar în care veți putea fi cu elevii, astfel încât să poată fi preluați în siguranță de către adulți.
  5. Planificați întâlniri online scurte. Tehnologia ne ajută să păstrăm legătura cu ceilalți, astfel încât puteți invita elevii la întâlniri video scurte pe oricare platformă cu care sunt obișnuiți. În aceste întâlniri copiii pot discuta liber și pot povesti în ce stadiu sunt cu derularea proiectelor de vară pe care i-ați invitat să le desfășoare sau pot împărtăși aspecte din vacanță.
 
O vacanță memorabilă!

Acest articol a fost dezvoltat în cadrul programului ,,Alegeri sănătoase'', implementat de Salvați Copiii cu sprijinul Kaufland Romania.

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE