Skip to main content
f94b95ff-e1a4-4756-91c7-19cfa2edb066.jpg.webp

„Si noi avem drepturi” are noi parteneri

Joi 15 Octombrie 2020
Salvați Copiii a inițiat, încă din 1990, programul „Și noi avem drepturi!” prin care îți propune informarea copiilor în vederea conștientizării propriilor drepturi și responsabilități, implicarea copiilor și a tinerilor în activități de educație nonformală, care să le dezvolte cunoștințele privind drepturile copilului și totodată abilități și atitudini în acord cu principiilor Convenției ONU cu privire la drepturile copilului.

Pentru a își îndeplini acest obiectiv și pentru a răspunde nevoilor actuale ale copiilor și tinerilor, Salvați Copiii are drept parteneri, începând cu luna Septembrie 2020, asociațiile studențești de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, ELSA București și NILS București. Noii noștri colaboratori vor face ca acest program să capete o nouă dimensiune și vor contribui, sperăm, la creșterea gradului de respectare a drepturilor copilului.

Astfel, cu sprijinul studenților de la drept, a fost conceput un nou modul educațional, care va fi parte integrantă a modulului educațional deja existent (pe temele: drepturile copilului, discriminare, violență, educație emoțională - bullying și cyberbullying) și care va viza educația juridică a elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

Elevii vor fi familiarizați cu concepte precum infracțiunea, contravenția, răspunderea copiilor, sancțiuni posibile, cele ma des întâlnite infracțiuni în rândul tinerilor și modalități de prevenție a acestora.

Asociațiile studențești și-au oferit sprijinul în anul școlar în curs pentru a furniza informațiile juridice de specialitate necesare elaborării modulului de educație juridică. Sprijinul continuă dincolo de partea de documentare, iar membrii asociațiilor se vor asigura, alături de echipa de coordonare a Salvați Copiii, că voluntarii Organizației vor fi instruiți și pregătiți pentru a putea susține lecțiile noului modul.

În plus, membrii asociațiilor se vor alătura în activitățile de educație nonformală, promovând drepturile copilului în școli, dar și învățându-i pe copii cum să înțeleagă legea mult mai ușor, vorbind pe limba lor.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE