Skip to main content
8c270b54-3561-4f3f-8540-06188cdba74e.jpg.webp

Spitale înghețate în timp: împreună schimbăm realitatea

Vineri 2 Iulie 2021
Realitatea gri din spitalele românești ne afectează pe toți: copii, tineri, bătrâni, bolnavi cronici sau vizitatori ocazionali. Însă când instinctul de mamă îți spune că îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, maternitatea în care îl vei aduce pe lume și care trebuie să îi salveze viața dacă ceva nefericit se întâmplă capătă o importanță covârșitoare.

În una dintre cele mai mari și importante maternități ale țării, există săli de nașteri care nu au mai fost renovate de 20 de ani și nici măcar igienizate serios, de 11 ani. Pereții sunt îngălbeniți de timp, mobilierul este uzat, iar echipamentele vechi sunt reparate de zeci de ori pentru a li se prelungi viața până în rarele cazuri în care sunt înlocuite de o tehnologie nouă. În spitalele și maternitățile din orașele mici, realitatea este și mai tristă.

Și nu vorbim doar despre copii care se nasc sănătoși, puternici, și care pleacă acasă după doar 2-3 zile. Până la 15% dintre ei sunt prematuri și petrec săptămâni sau luni într-un incubator. Sau se nasc cu malformații și probleme grave care implică operații dificile încă din primele clipe de viață. Toți au dreptul să lupte într-un mediu care îi poate susține în cele mai bune condiții.


Renovare pentru spitale, unul dintre eforturile Salvați Copiii

La începutul lunii iulie, ne-am asumat și am pornit renovarea secției clinice OG1, pentru a schimba în bine locul unde peste 3500 de copii se nasc în fiecare an și 550 de copii născuți prematur se luptă pentru viață, luni de-a rândul. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, sperăm să putem strânge suma de 162.408 euro necesară pentru renovarea și echiparea secției cu mobilier și aparatură performantă. Este unul dintre modurile simple și la îndemână prin care fiecare dintre noi se poate implica.

Spunem deseori că așteptăm momentul în care alții vor face ceea ce le intră în obligații, însă realizăm că ne-am fi dorit să ne implicăm mai mult atunci când ne lovim de nevoia de a beneficia de serviciile unui spital care a rămas înghețat în timp. Iată încă că se poate să pui umărul la lucruri mari și poate, de ce nu, vei fi unul dintre părinții care își va primi copilul pe lume într-o maternitate modernă, curată, luminoasă, echipată și pregătită pentru a îți ajuta familia.

La Maternitatea Polizu nu vin doar mame din București, ci și din alte zone ale țării, fiindcă aici se află cea mai mare secție de terapie intensivă pentru nou-născuți din România. Este locul unde ajungi dacă ai o sarcină cu probleme și o naștere dificilă sau dacă ai născut înainte de termen și spitalul din localitatea ta nu are un incubator.  Importanța vitală a acestui spital este motivul pentru care am decis că nu mai putem aștepta și că trebuie să luăm măsuri chiar astăzi.

Pentru ca niciun nou-născut să nu mai piardă lupta pentru viață fiindcă noi decidem să așteptăm, în loc să ne implicăm.
 
Cum ne poți susține
Ne bazăm pe ajutorul tău fiindcă suma de care avem nevoie pentru a finaliza acest proiect este una extrem de mare. Însă știm că avem în jurul nostru mulți oameni de bine care decid să renunțe astăzi la 10 sau 20 de lei, pentru ca viitorul să arate diferit. Iată cum te poți implica și tu:
  • poți dona online orice sumă folosind această pagină web
  • poți trimite un SMS la 8844 cu textul SALVEZ pentru o donație de 2 euro
  • dacă ai o firmă, ca persoană juridică poți redirecționa 20% din impozitul pe profit
 
Urmărește-ne online pentru a fi la curent cu evoluția renovării, fiindcă reușita noastră ți se datorează și tie!
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE