Skip to main content
3e24d21a-b9bd-47b0-8927-0f44a38e234b.jpg.webp

Adult la 10 ani

Joi 21 Ianuarie 2021
Mihai are 10 ani și este tot timpul curios să stie De ce?.  De ce exista munte și mare? De ce sunt atât de multe stele și de ce luminează noapte de noapte? De ce ziua nu are mai multe ore – să ne putem juca mai mult? De ce eu și frații mei nu avem toate lucrurile pe care ceilalți copii le au?

Mihai și cei doi frați locuiesc în orașul Petrila, județul Hunedoara, într-o garsoniera, impreună cu tatăl lor. Mama i-a lăsat singuri de acum 4 ani iar tatăl face tot ce poate prntru creșterea celor 3 copii. De multe ori necazurile îl copleșesc și nu știe care este cea mai bună cale să le ofere copiilor strictul necesar. Nu are un loc de muncă stabil, lucrează ocazional ca zilier iar asta il face ca, atunci când are de lucru, să fie plecat de acasă toată ziua. În tot acest timp, Mihai și frații lui se gospodăresc singuri și încearcă să se ajute unul pe altul la teme.

Chiar dacă are doar 10 ani, Mihai este un copil care, din cauza dificultăților prin care a trecut, s-a maturizat precoce, uneori are o privire de adult, o privire îngrijorată și plină de tristețe dar acestea se estompează atunci când vine la programul Școală după Școală derulat de Salvați Copiii la Petrila cu sprijinul financiar al PEPCO Romania.

Are nevoie de acceptare și aprobare,  de încredere, de repere clare,  atât de necesare unui copil de vârsta lui pentru a-și putea stabili și îndeplini atât obiectivele școlare cât  și de dezvoltare personală iar specialiștii organizației au încercat să îi ofere un climat de apreciere, pentru a se simți valorizat. Aici i se oferă încredere,  sprijin educațional și emoțional iar promisiunile, toate, sunt respectate.

Activitățile de suport școlar de la centru l-au ajutat pe Mihai să facă față cu bine cerințelor școlii, iar activitățile de consiliere și socializare în care este implicat îl ajută să se deschidă, să-și poată exterioriza emoțiile și să își îmbunătățească relația cu copiii de vârsta lui. Învață despre emoții și sentimente, exprimă bucurie și mândrie față de sine atunci când reușește să găsească raspunsul la una dintre întrebările lui.  

Datorită partenerilor noștri de la PEPCO Romania, acesta este cel de-al treilea an în care Mihai și alti 100 de copii din grupuri vulnerabile din Petrila vor beneficia de sprijin educațional, psihologic și multe activități de timp liber și de dezvoltare personală!
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE