Skip to main content
fb796fde-266e-400a-a555-ccee79eda081.jpg.webp

Un vis în așteptare

Marți 22 Iunie 2021
Denisa are 11 ani și locuiește în orașul Petrila, județul Hunedoara. Este elevă în clasa a IV-a și frecventează Centrul de zi Salvați Copiii.
 
Este un copil frumos, pasionat de sport și de dans dar nu le practică în afara școlii deoarece ar necesită costuri pe care familia nu își poate permite să le achite.
 
Locuiește împreună cu părinții și cei trei frați și surori într-o garsonieră modest mobilată în care fiecare copil încearcă să își găsească un loc al lui unde poate să își facă temele și apoi să viseze la viitor. Copiilor le e greu să se dezvolte armonios și să capete încredere în forțele proprii într-un mediu marcat de lipsuri și grija zilei de mâine; Denisa are nevoie de aprecierea celor din jur, de acceptare și de aprobare.
 
În programul Centrului de zi Salvați Copiii derulat cu sprijinul financiar al PEPCO Romania, copila a găsit sprijinul de care avea nevoie. Aici beneficiază de consiliere psihologică, activități educaționale și recreative și sprijin material. Aici își face temele, mănâncă, se joacă, vorbește cu specialiștii care au timp și răbdare să o asculte și care îi oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate. Îi place pentru că are timp pentru toate, pentru că face o mulțime de activități recreative și de timp liber, dar și pentru că eforturile pedagogilor se reflectă în capacitatea de a face față sarcinilor școlare, vizibil îmbunătățită de la participarea la activitățile programului.
 
Când va crește, vrea să devină profesor, să susțină copiii, așa cum a făcut Salvați Copiii pentru ea. Vrea să le ofere copiilor tot ce este mai bun și mai frumos. La Centrul de Zi Petrila ea are întotdeauna inițiativa de a face lucruri și de a organiza munca în echipă. Este foarte atentă la sentimentele altora și empatică de aceea ceilalți copii sunt bucuroși să participe la activități împreună.
 
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE