Skip to main content
35f227bd-38ed-48fb-a43b-98bfdda173f3.jpeg.webp

Vacanța împreună

Luni 11 Iulie 2022
Fără mami e greu…, dar aici timpul trece altfel, uneori mă simt la școală ca acasă” povestește Mariana.

Salvați Copiii rămâne alături de micuți și în această vară cu tolba plină de jocuri,  râs, stare de bine, activități recreative, și bineînțeles activități educative. Pentru că noi știm că timpul poate fi inamicul socotelilor și abecedarului.
Pentru Mariana, fetița care își așteaptă mama,  este al doilea an în care participă la Școala de vară organizată de Salvați Copiii. Ea știe  că mama vine mereu în august din străinătate, de unde muncește, doar atunci poate lua concediu.

E un mare ajutor pentru noi că poate merge la programul Salvați și în vacanță. Noi nu mergeam în concedii, că eu sunt bătrână, iar zilele treceau greu așteptând-o pe mamă-sa. Acum merge printre copii, se joacă frumos, au tot felul de activități acolo....vine fericită. Ma bucură că face și teme, să nu uite. Decât să stea cu lacrimile în barbă....ce să-i faci, mamă,  e copil,  ne spune bunica Marianei.
Mama Marianei e plecată de cinci ani la muncă în străinătate. A plecat pentru a asigura traiul familiei și pentru a achita banca care i-ar fi luat căminul. Alegerea nu a fost deloc ușoară, dar a fost pentru supraviețuire. Când a venit la activitățile noastre, Maria era un copil matur, care știa că orice DA, presupune un NU. Faptul că mama a plecat pentru a rezolva unele probleme, înseamnă că NU o să o mai aibă alături tot timpul.

Dar cum maturitatea poate veni cu multă suferință, grupurile noastre de suport au sprijinit-o pe Mariana să vorbească despre tristețea ei.

Mulțumim partenerilor PEPCO Romania cu ajutorul cărora Salvați Copiii reușește să țină de mână copii precum Mariana, prin oferirea de servicii psihologice, educaționale și sociale.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE