Skip to main content
bc58ba01-1522-476f-9700-6df1e12294e5.jpg.webp

Fetița cu povești

Duminică 30 Mai 2021
Roberta este o fetiță care trăiește printre poveștile spuse de bunica. Sunt povești care o ajută căci sunt magice, pline de iubire și cu părinți aproape, însă, din păcate, viața  e diferită. Când iese din vraja lor, știe  de vreo 4 ani că doar ora 20 este magică, atunci sună mama  de peste hotare, unde a fost nevoită să plece să muncească.

Roberta este un copil cu părinții plecați în străinătate. Se întâmpla pe când aceasta avea 6 ani, într-o iarnă când frigul strângea tare. Atunci mama a decis ca în primăvară va pleca la muncă în străinătate, alături de vecina Tuța care muncea de ani buni acolo, la curățenie. Cu lacrimi în ochi le-a marturisit fetiței și bunicii că se va duce să strângă bani pentru centrală și toate necesare, căci sărăcia e  aprigă/nemiloasă.

Micuța nu a înțeles foarte bine ce înseamnă străinătatea și „voi pleca”, decât după ce nu a mai văzut-o pe mama. Așa a făcut cunoștință cu singurătatea. „În fiecare zi când se trezea o căuta pe maica-sa în toată casa. În prima luna nu a reușit să ne sune, până s-a așezat și ea acolo...pentru asta mică a fost greu tare. După ce a început să accepte că nu mai este în casă mama, s-a izolat, nu mai voia în parc, așa cum o duceam și îi plăcea, nu mai voia nici la școală să nu o întrebe colegii ceva, stătea cu păturica ei pufoasă pe care o tot mângâia. Nu mă lăsa nici să o spăl. Pentru că m-am speriat mi-a venit idea cu poveștile, și așa am început să-i spun tot felul de povești și toate speranțele mele în cuvinte, le asculta cu poftă. Aveam un ritual, fiecare zi cu o poveste, i le povestea si maica-sii la telefon....După o vreme am aflat de Organizația Salvati Copiii, din școală. Am înscris-o acolo pentru că au ajutat-o cu psiholog, făceau teme cu ea, a devenit un alt copil”, ne povestește bunica Robertei.

Roberta vine cu regularitate la activitățile Salvați Copiii susținute cu sprijinul Pepco România. Aici face parte dintr-un grup de consiliere alături de alți copii cu părinții plecați, își face temele și se joacă. Ne bucurăm că Roberta a început să iubească iar școala și că poate face față tuturor cerințelor, fiind mai liniștită emoțional. Poveștile bunicii, dar și menținerea legăturii constante cu mama o ajută pe fetiță foarte mult.

Acum suntem pregătiți să-i urăm Robertei la mulți ani și să o sărbătorim cum se cuvine cu prăjituri și activități de sărbătoare, pentru că în curând va fi ziua ei, ziua copilului -1 iunie. La mulți ani, copile!
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE