Skip to main content
2b7e99e8-6312-4836-ad1c-4bdab9125dd2.jpg.webp

”Mi-e dor de mami” - Ionela, 11 ani

Miercuri 16 Decembrie 2020
Se spune că noaptea e un sfetnic bun, că aduce minte limpede și gânduri clare, însă pentru unii copii noaptea nu este atât de blândă. Ea vine cu greutate, cu întrebări, cu tristețe – Mi-e dor de mami…. Oare când o sa vină mami? Oare va sta mai mult cu mine de data asta? Printre acești copii este și Ionela o fetiță de doar 11 ani care trăiește în așteptare încă de când avea cinci ani. Așteaptă Crăciunul, Paștele ori vara, pentru că acestea sunt momentele când o revede pe mama. Singura pe care nu o așteaptă este noaptea pentru că aceasta face dorul si mai dureros.
 
Mama fetiței a fost nevoită să plece la muncă în străinătate cu mulți ani în urmă pentru a oferi familiei un trai mai bun. Plecarea mamei a fost grea pentru toată familia, inclusiv pentru femeia care pornea pe un drum total necunoscut. Era atât de multă ceață încât imaginea ei pe care o vedeam de la geam, a dispărut repede….iar eu speram să se întoarcă a doua zi…, ne povestește copila.
 
Ionela a rămas cu tatăl său, un om bun și grijuliu, dar care nu putea suplini lipsa mamei, mai ales pentru o fetiță în creștere. O tot vedeam tristă, închisă în ea, nu prea voia sa se joace după plecarea maică-sii, chiar dacă se auzeau la telefon. Apoi a venit vremea școlii, starea ei continua și nici la teme nu o puteam ajuta. Am decis să o înscriu la Salvați Copiii. Aici s-a împrietenit cu doamnele care o consiliază, o ajută la teme, se simte bine. Zilele trecute a venit fericită că i-au oferit un ghiozdan frumos cu rechizite, jucării…ne-a împărtășit tatăl.
 
Când a venit la centrul Salvați Copiii, Ionela era un copil retras cu un aspect plăpând. Vorbea foarte puțin, însă asculta cu atenție și interes. Temele  erau adevărate provocări.După ce a mers la ședințele de consiliere, ușor ușor a început să ai aibă inițiativă în dialog, să propună jocuri și a început să-și descrie emoțiile. La școală reușește să se concentreze mai bine, dar tristețea nu se șterge.
 
Ionela ne povestește că își dorește și ea ca mami să-i prindă părul înainte să plece la școală și să-i facă gogoși calde, dar nu își pierde speranța, așteaptă ziua aceea.
 
Anul acesta Crăciunul va fi doar în doi, pentru că mama Ionelei nu poate veni în țară de sărbători din cauza pandemiei. Noi, cu sprijinul partenerilor de la PEPCO Romania, încercăm să îi facem Crăciunul mai frumos, așa cum încercăm să ajutăm și la dezvoltarea și educația ei, chiar dacă lipsa mamei nu poate fi acoperită.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE