Pune o porție în plus la masă

Anul acesta, de sărbători, ne dorim să ajugem la cât mai mulți copii aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, ale căror familii nu își pot permite necesitățile de bază în ceea ce privește hrana zilnică.


De Craciun suntem de obicei alături de cei dragi, împărtășind bucurie, cadouri și o masă îmbelșugată, în familie. Astfel de momente încărcate cu voioșie și bunătate sunt ocazii perfecte pentru gesturi în plus de generozitate și ospitalitate pentru copiii care sunt mai puțin norocoși.

Peste o treime (35,8%) dintre copiii României sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială, ceea ce înseamnă că trăiesc în gospodării cu o intensitate scăzută a muncii sau se confruntă cu deprivarea materială ori cu un nivel scăzut al veniturilor.

În România, riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este mult mai mare decât în rândul adulților (30.2%).

Datele din Ancheta privind condițiile de viață ale populației (Eurostat, 2019)  ne arată că, la nivelul populației generale din țara noastră, procentul gospodăriilor care nu își permit măcar o dată la două zile o masă cu carne/ pește sau alt tip echivalent de proteină ajungea la 14,2% (media UE fiind de 6,7%). În cazul familiilor monoparentale, procentul ajunge la 18,9% (media UE fiind de 11,1%), iar în cazul familiilor cu 3 sau mai mulți copii, la 17,5% (media UE fiind de 6,4%).

Procentul copiilor care nu consumă nici fructe sau legume în fiecare zi variază, în funcție de vârstă, între 43% (la 11 ani) și 60% (la 15 ani). Media europeană variază între 43% (la 11 ani) și 53% (la 15 ani).

Sprijinul nostru este esențial pentru a le reda copiilor dreptul la necesitățile de bază, inclusiv o masă caldă zilnică, ajutând astfel la construirea prin efort comun a echității sociale pentru cei mai vulnerabili.

Pandemia Covid-19 afectează în mod semnificativ întreaga populație a planetei. Mare parte din activitățile economice au fost suspendate, ceea ce a afectat și va afecta pe termen nelimitat veniturile multor gospodării, asupra cărora apasă în prezent o presiune financiară enormă. Pentru multe familii aflațe în situații de sărăcie și excluziune socială, accesul la servicii sociale și medicale sau la alimente de bază în această perioadă este atât de redus, încât vulnerabilitatea lor va genera probleme serioase de subzistență și va dăuna dezvoltării lor fizice și psihologice normale.

O masă nu înseamnă doar hrană. Înseamnă supraviețuire pentru mulți, înseamnă o dezvoltare armonioasă, înseamnă participarea la școală în condiții decente.

Donează acum 50 ron lunar pentru susținerea copiilor vulnerabili cu o masă caldă zilnică!
 

Pentru că toți copiii din România merită o masă sănătoasă și sățioasă, nu numai de sărbători, ci MEREU!
Poți susține hrana zilnică pentru copiii vulnerabili prin contribuții singulare sau prin donație lunară online, în valoare de 50 lei.
 
Pentru a face asta în numele companiei pe care o administrezi sau reprezinți, completează contractul de sponsorizare și trimite-l la [email protected]

Obiectivul nostru este să ajutăm 10.000 de copii vulnerabili și familiile lor, prin acordarea de suport material de urgență pentru asigurarea hranei.

 
Avem nevoie de ajutorul și implicarea vostră directă pentru a face asta. Doar împreună, putem împiedica urmările grave pe care aceste lipsuri le-ar putea genera în rândul copiilor vulnerabili socio-economic!
 
În acest moment, copiii din familii vulnerabile au nevoie de:
  • Mijloace de subzistență (hrană, apă potabilă);
  • Produse igienico-sanitare și măști de protecție;
  • Medicamente.
Tuturor acestor nevoi materiale li se alătură cele de natură psiho-emoțională, care vizează consilierea copiilor, a părinților și îndrumarea acestora.

 ”Impactul COVID-19 asupra copiilor din România” – studiul care arată cifrele reale ale situației precare a copiilor vulnerabili
Mai mult de 1/3 dintre familiile vulnerabile au întâmpinat dificultăți în asigurarea hranei pentru copii, iar 23% nu și-au permis medicamentele necesare îngrijirii acestora, indică studiul realizat de Salvați Copiii în rândul beneficiarilor Organizației. Totodată, 4 din 10 copii nu au putut participa la cursurile online, pentru că nu au acces la tehnologie și conexiune la internet. Potrivit estimărilor, numărul celor de vârstă școlară, aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat, în realitate, la cursurile online depășește 400.000.
 
Ajutorul nostru este important pentru copiii și pentru familiile vulnerabile socio-economic. Împreună, putem împiedica expunerea lor la riscuri privind sănătatea, abandonul școlar, excluziunea socială. Putem schimba lumea, schimbând viața unui copil.
Putem face diferența, fiindu-le alături și implicându-ne în mod activ, printr-o simplă donație lunară de doar 50 ron.
 
 
Companiile care vor să își ofere sprijinul trebuie să completeze contractul de sponsorizare și să îl trimită la [email protected]
 
Dacă vrei să faci o donație singulară, donează aici.

Mai multe în această secțiune

Evenimente sportive

Evenimente sportive

Munca noastră nu ar fi posibilă fără susținătorii noștri minunați, care strâng fonduri pentru programele noastre. Vino în echipa Salvați Copiii și poate fi cea mai distractivă și provocatoare experiență a ta!

Citește mai mult

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Citește mai mult