Skip to main content
2e3d2028-1866-4a4f-ad88-e28c2c607e4a.jpg.webp

Pune o porție în plus la masă

Anul acesta, de sărbători, ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, ale căror familii nu își pot permite necesitățile de bază în ceea ce privește hrana zilnică.

De Crăciun suntem de obicei alături de cei dragi, împărtășind bucurie, cadouri și o masă îmbelșugată, în familie. Astfel de momente încărcate cu voioșie și bunătate sunt ocazii perfecte pentru gesturi în plus de generozitate și ospitalitate pentru copiii care sunt mai puțin norocoși.

România continuă să fie statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor, 41,5% dintre aceștia, adică 1,5 milioane de copii, ceea ce înseamnă că trăiesc în gospodării cu o intensitate scăzută a muncii sau se confruntă cu deprivarea materială ori cu un nivel scăzut al veniturilor.
Riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este mult mai mare decât în rândul adulților (34.5%).
 
Țara noastră rămâne o țară a șanselor inegale, în condițiile în care acest risc al sărăciei variază de la 19,9% în marile orașe la 30% în orașele mici și suburbii și atinge un îngrijorător nivel de 50,5% în mediul rural. Dar cel mai dramatic este că sărăcia educațională se transmite între generații, adică un copil născut într-un mediu defavorizat va putea doar greu și cu eforturi supraomenești să își îmbunătățească viața.
 
Datele din Ancheta privind condițiile de viață ale populației (Eurostat, 2021) ne arată că, la nivelul populației generale din țara noastră, procentul gospodăriilor care nu își permit măcar o dată la două zile o masă cu carne/ pește sau alt tip echivalent de proteină a crescut de la 14,2 în 2019 la 14,7 în 2020 și 19,2 în 2021) însă este de-a dreptul dramatică în rândul familiilor cu trei sau mai mulți copii (23,6% dintre acestea neputându-și permite o hrană adecvată în 2021, față de 17,5% în 2019), precum și în rândul familiilor monoparentale - aproape o treime dintre acestea (31,4%) fiind în situația de a nu-și permite, măcar o dată la două zile, o masă hrănitoare (față de 18,9% în 2019).

Sprijinul nostru este esențial pentru a le reda copiilor dreptul la necesitățile de bază, inclusiv o masă caldă zilnică, ajutând astfel la construirea prin efort comun a echității sociale pentru cei mai vulnerabili.

O masă nu înseamnă doar hrană. Înseamnă supraviețuire pentru mulți, înseamnă o dezvoltare armonioasă, înseamnă participarea la școală în condiții decente.

Donează acum 50 ron lunar pentru susținerea copiilor vulnerabili cu o masă caldă zilnică!

Pentru că toți copiii din România merită o masă sănătoasă și sățioasă, nu numai de sărbători, ci MEREU!

Poți susține hrana zilnică pentru copiii vulnerabili prin contribuții singulare sau prin donație lunară online, în valoare de 50 lei.

Companiile care vor să își ofere sprijinul sau doresc mai multe informații ne pot scrie la adresa de email: [email protected].

Obiectivul nostru este să ajutăm 10.000 de copii vulnerabili și familiile lor, prin acordarea de suport material de urgență pentru asigurarea hranei.

Avem nevoie de ajutorul și implicarea vostră directă pentru a face asta. Doar împreună, putem împiedica urmările grave pe care aceste lipsuri le-ar putea genera în rândul copiilor vulnerabili socio-economic!
 
În acest moment, copiii din familii vulnerabile au nevoie de:
 
● Mijloace de subzistență (hrană, apă potabilă);
● Produse igienico-sanitare;
● Medicamente.
 
Tuturor acestor nevoi materiale li se alătură cele de natură psiho-emoțională, care vizează consilierea copiilor, a părinților și îndrumarea acestora.
 
Ajutorul nostru este important pentru copiii și pentru familiile vulnerabile socio-economic. Împreună, putem împiedica expunerea lor la riscuri privind sănătatea, abandonul școlar, excluziunea socială.

Putem schimba lumea, schimbând viața unui copil.

Putem face diferența, fiindu-le alături și implicându-ne în mod activ, printr-o simplă donație lunară de doar 50 ron. Acești bani asigură o masă caldă/zi pentru un copil, timp de 4 zile.
 
Companiile care vor să își ofere sprijinul sau doresc mai multe informații ne pot scrie la adresa de email: [email protected].

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Evenimente sportive

Munca noastră nu ar fi posibilă fără susținătorii noștri minunați, care strâng fonduri pentru programele noastre. Vino în echipa Salvați Copiii și poate fi cea mai distractivă și provocatoare experiență a ta!

Citeşte mai mult

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Citeşte mai mult

Foamea distruge educația

În România, 1,5 milioane de copii cresc în risc de sărăcie și excluziune socială (Eurostat, 2021).

Citeşte mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE