Skip to main content
f23751f4-972e-44c4-9f51-b9d916775bac.JPG.webp

1.000 de copii merg la Grădinița Estivală

Luni 16 Iulie 2018
Grădinița reprezintă primul contact al copiilor cu disciplina socială, cu un colectiv exterior familiei și cu diverse activități sociale. Tot aici, copiii deprind numeroase abilități vitale pentru o dezvoltare sănătoasă din toate punctele de vedere. Coordonarea necesară pentru a decupa o formă geometrică, atenția necesară pentru a construi o mașina din lego, precum și creativitatea de care este nevoie pentru a picta niște fluturi, toate acestea sunt exerciții de care copiii au nevoie pentru a evolua. Iar în ceea ce privește sănătatea emoțională, importanță grădiniței nu poate fi contestată, lipsa educației preșcolare influențând negativ parcursul școlar al copiilor și evoluția acestora.
 
Încă din anul 1998, Salvați Copiii s-a implicat facilitând accesul la educație preșcolară și îmbunătățind nivelului de pregătire pentru școală. Grădiniță Estivală a susținut, de-a lungul timpului, peste 7.000 de copii din medii defavorizate.
 
Acum, în 2018, Salvați Copiii a deschis 35 de grupe de grădiniță estivală pentru 1000 de copii din comunitățile vulnerabile, în  județele Argeș, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Suceava și București.
 
„ Pentru mine grădinița este o mană cerească. Sunt mândră când Alexandru și Valentin vin acasă și-mi povestesc ce au făcut. Să știți că sunt mai harnici.” Maria, părinte
 
Află mai multe despre programul Salvați Copiii de facilitare a participării la educația preșcolară
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE