Skip to main content
fd421f51-d6c3-4f29-be8a-c7095e0b103e.jpg.webp

Darul de Crăciun

Vineri 17 Decembrie 2021
Zilele din ajunul Crăciunului sunt un moment potrivit pentru a discuta cu copiii despre prietenie, apreciere și generozitate. Este ocazia perfectă pentru copiii să învețe să ofere și să primească daruri cu bunăvoință!

Copiilor le place în mod natural să dăruiască. Unii trebuie să fie încurajați puțin mai mult la început, dar în general copiii au o atitudine foarte dăruitoare față de ceilalți.

Implicați copiii în procesul de a oferi cadouri, întrebându-i ce ar dori să ofere sau să facă pentru unii dintre oamenii speciali din viața lor.

Îi puteți ajuta să pregătească ceva manual (veți constata că acelea sunt cele mai apreciate cadouri).
 
Mai jos vă propunem o activitate prin care să confecționați împreună cu copiii ornamente de Crăciun ce pot fi oferite celor dragi. Folosiți timmpul petrecut împreună pentru a vorbi cu copiii despre modul în care arătăm apreciere față de ceilalți. Descoperiți împreună cu copilul ce i se pare potrivit: preferă să-și arate aprecierea prin îmbrățișări sau privind persoana care dăruiește și  adresându-i cuvinte magice, cum este “mulțumesc”.
 
Amintiți-vă... sunteți exemplul! Arătați apreciere copiilor și celorlalți când primiți daruri, în special când sunt create de ei.


 
Să trecem la partea distractivă:

Descarcă fișă activitate
 
Sărbătorește Crăciunul cu Ursulețul Prieteniei
 
Ursulețul Prieteniei este un simbol al prieteniei, toleranței, respectului, grijii și curajului și, prin urmare, poate fi folosit ca o oportunitate în discuțiile pe care le aveți cu copiii despre exact aceste valori importante pentru dezvoltarea relațiilor cu cei din jur.
 
De ce aveți nevoie?

Șablon Ursulețul Prieteniei - Salvați Copiii
Lipici
Foarfecă
 
Opțional

Creioane colorate
Poza copilului
 
Iată cum procedați?
  1. Decupați șabloanele cu Ursulețul Prieteniei.
  2. Pliați pe jumătate fiecare pereche de Ursuleți ajutându-vă de linia orizontală trasată.
  3. Suprapuneți cele două părți decupate și îndoiți pe liniile trasate astfel încât să obțineți un pătrat care are pe ambele părți imprimat Ursulețul. Veți obține o formă de inimioară.
  4. Decupați dreptunghiul cu sigla Salvați Copiii pe care îl lipiți între cei doi ursuleți, formând o tortiță pentru ornament.
  5. Inimioara poate fi decorată folosind creioane colorate sau lipind fotografia copilului în pătratul din centrul inimioarei.
Sugestii
Activitatea poate fi realizată și de către părinți educatori împreună cu părinții
 
 
 
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE