Skip to main content
493a4873-54ba-4e1a-9e21-80cec5f7887d.jpg.webp

Discovery și Salvați Copiii, parteneriat pentru copiii vulnerabili

Vineri 15 Mai 2020

Pandemia generată de COVID-19 a schimbat viețile tuturor, însă cei mai afectați rămân copiii și familiile afectate de sărăcie din România care, cu școlile și afacerile închise, sunt în pericol de a pierde accesul atât la mese sănătoase, cât și la resurse educaționale. Salvați Copiii România este de 30 de ani în contact cu aceste comunități și desfășoară activități menite să le facă viața mai ușoară copiilor vulnerabili din întreaga țară.

Avem un nou partener în lupta pentru susținerea copiilor grav afectati de pandemie. Prin inițiativa „RISE” (Reducing Inequality and Supporting Empowerment), Discovery a demarat o campanie globală axată pe reducerea inegalității și sprijinirea comunităților defavorizate de pe glob. Ca răspuns la pandemie, Discovery va încuraja donațiile către fondul local de ajutor împotriva COVID-19 al organizației Salvați Copiii România. Fondurile vor fi alocate resurselor fundamentale unui trai decent, cum ar fi mâncarea, bunurile care acoperă necesitățile de bază, obiecte pentru igienă, precum și dezvoltarea resurselor educaționale, pentru 150 de copii și familiile acestora.

,,Pandemia a acutizat problemele sociale și i-a expus unor riscuri suplimentare tocmai pe cei vulnerabili. Copiii pe care îi sprijinim în centrele noastre educaționale sunt acum într-o situație de marginalizare socială, pentru că accesul lor la servicii publice este mult mai îngreunat, în condițiile în care școlile sunt închise, ca masură anti-pandemie. Este crucial să ne concentrăm acum pe susținerea lor și să identificăm resurse care să contracareze riscul de excluziune socială. Suportul oferit de Discovery este bine-venit atât pentru programele din România, cât și pentru cele globale dezvoltate de Save the Children”, a adăugat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Accesați site-ul RISE https://discoveryrise.org/ro-RO/ pentru a afla cum puteți schimba vieți prin donații către Save the Children.

 

ac43a38a-0587-4f59-bffb-6c509db91dc9Puteți ajuta un copil să își continue studiile, să îi protejați pe copiii care locuiesc în medii vulnerabile și să sprijiniți familiile care și-au pierdut veniturile. Prin donația dumneavoastră veți:

  • Oferi pachete cu produse de igienă și alimente de bază copiilor, femeilor și familiilor vulnerabile.
  • Ajuta Salvați Copiii să digitalizeze materialul educațional pentru părinți și programele de protecție a copilului.
685ad311-e457-4bdb-93ff-ca8ca0192307Parteneriatul global al Discovery cu Save the Children urmărește să sprijine programele de educație și mobilitate socială din întreaga lume și va ajuta 10 milioane de oameni în următorii patru ani, în cele 22 de țări identificate ca fiind vulnerabile. Organizația Salvați Copiii crede că fiecare copil merită un viitor, oferindu-le acestora șansa unui început cu dreptul în viață, oportunitatea de a învăța și protecție împotriva pericolelor.
 

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE