Skip to main content
58df1552-0658-4614-be3d-ab165a6e30a3.jpeg.webp

Idei de conectare cu copiii în timpul vacanței

Joi 30 Iunie 2022
Vara este un sezon spectaculos în care se creează amintiri minunate, în care familiile petrec timp împreună și se relaxează. Vara este momentul perfect pentru a vă conecta autentic cu copiii datorită perioadei mari de timp pe care o puteți petrece alături de ei. Conexiunea este esențială pentru o viață vibrantă și există multe beneficii fizice și emoționale de a rămâne conectat cu familia și prietenii.
Găsiți mai jos câteva idei care vă pot ajuta să vă conectați cu copiii:
  1. Găzduiește o întâlnire de joacă. Invitați prietenii, colegii de școală ai copilului, familia extinsă la o întâlnire de joacă în aer liber, cu mult aer proaspăt, delicii cool și jocuri distractive precum badminton, de-a v-ați ascunselea, cursa cu obstacole.
  2. Împărtășiți-vă gândurile! A rămâne conectat poate însemna pur și simplu să comunici mai des. Atunci când membrii familiei comunică, înseamnă mai mult decât să-și trimită mesaje unul altuia – este întărirea relațiilor. Împărtășiți o amintire care a apărut sau pur și simplu jucați „oferă complimente”. Membrii familiei își adresează complimente unii altora și spun cum se simt când oferă și când primesc.
  3. Planificați o călătorie împreună cu familia, consultați copilul în alegerea locației, cazării și a activităților pe care să le realizați. Vor simți că sunt implicați în proces și asta le va aduce o stimă de sine ridicată, încredere și încurajarea capacității de a lua decizii.
  4. Realizați o reuniune de familie. Reuniunile de familie sunt tare îndrăgite de copii.
  5. Profitați de zilele lungi însorite explorând natura: mergeți să observați păsările, cultivați ierburi proaspete în recipiente, căutați forme în nori, faceți case de zâne utilizând mușchi, scoarță și frunze.

Acest articol a fost dezvoltat în cadrul programului ,,Alegeri sănătoase'', implementat de Salvați Copiii cu sprijinul Kaufland Romania.

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE