Skip to main content
66242a83-30af-4fbb-b72b-c3135dfdbf03.png.webp

Importanța menținerii sănătații mentale

Marți 26 Octombrie 2021
Pandemia a fost și încă este percepută la nivel mondial ca o amenințare majoră pentru sănătatea fizică și mentală, afectând viața copiilor, adolescenților și a întregii familii, prin influențarea comportamentulelor de zi cu zi. Provoacă sentimente ce iau forme diverse: panică, frică, frustrare, stres, confuzie, instabilitate, lipsa previzibilității, de multe ori declanșând dezechilibre emoționale majore care afectează vizibil sănătatea  mintală a multor oameni, ducând la tulburări de sfera depresiei sau anxietății.

Într-o asemenea situație este foarte important ce mecanisme adoptăm, astfel încât sănătatea mintală a copiilor, adolescenților și părinților acestora să poată fi menținută în echilibru.

O sănătate mintală bună permite copiilor și adolescenților să gândească clar, să fie sociabili, să aibă rezultate bune la învățătură, să se dezvolte armonios și să devină adulți echilibrați emoțional, care să aiba relații sănătoase și interacțiuni pozitive.

Pentru o dezvoltare armonioasă și echilibratp copilul are nevoie de încurajare din partea adulţilor, de adoptarea unor regulile de comportament pentru ai da încredere în el însuşi şi pentru ca acesta să-și creeze o viziune pozitivă asupra vieţii. Iubirea necondiționată, siguranța și acceptare ar trebui să stea la baza unei vieţi de familie. 

Având în vedere pandemia cu care ne confruntăm în continuare, aceasta este o ocazie de a ne reaminti, acum chiar mai mult decât în alți ani, de importanța sănătății mintale – și nu doar la nivel individual, ci și național. Trebuie să privim sănătatea mintală ca o investiție pe termen lung și să-i acordăm prioritate în viața socială și cea de familie. Acum este nevoie mai mult decât oricând de investiţii mai mari în sănătatea mintală pentru a ne asigura că oamenii au acces la îngrijirea sănătăţii lor mintale.

Ziua mondială a sănătăţii mintale nu este doar un eveniment de o zi, ci ne oferă ocazia de a atrage atenţia factorilor de decizie şi tuturor părţilor interesate, pentru a asigura resurse pentru investiţii mai mari în sănătatea mintală a copiilor și adolescenților.

Sănătatea mintală este esențială pentru buna funcționare a unei societății în ansamblul ei.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE