Skip to main content
0c98ff1e-f3db-4ebd-aca3-4a470f30f3de.jpg.webp

ÎMPREUNĂ LE REDĂM COPILĂRIA, #ZIDEZI

Marți 15 Iunie 2021

În fiecare zi, 3 copii mai mici de un an mor în spitalele din România în lipsa unui incubator performant.
În fiecare zi, 2 fete devin mame mult prea tinere, înainte să împlinească 15 ani.
În fiecare zi, 76 de copii abandonează școala și speranța unui viitor mai bun.
În fiecare zi, 17 copii dispar de acasă, jumătate dintre ei fugind din cauza abuzului și exploatării.

Sunt doar câteva dintre statisticile care ne arată că ajutorul nostru nu este necesar doar pe 1 iunie, de Crăciun sau când o pandemie lovește întreaga planetă. Copiii României au nevoie de noi astăzi, mâine, #ZideZi. Au nevoie de acces la educație, la servicii medicale, au nevoie să fie aproape de părinți, să fie iubiți și protejați de o societate care le recunoaște și respectă drepturile.

Manifest pentru binele zilnic al copiilor


Cu fiecare zi ce trece, viața copiilor se desenează, ca o schiță cu mii de linii. Stă în puterea noastră ca desenul să fie unul colorat, viu, o operă de artă care ne bucură și ne oferă speranță. Aceasta este, de altfel, și misiunea Salvați Copiii – șanse pentru ca toți copiii să se nască pe picior de egalitate, să crească sănătoși, să aibă visuri mărețe și să fie susținuți în a le împlini. Iar sărăcia, neputința, ignoranța, lipsa de empatie și răutatea să nu le îngrădească viitorul.

Campania #ZideZi s-a născut din dorința noastră de a construi un viitor mai sigur pentru copii, prin eforturi și acțiuni care încurajează comunitatea să se implice zilnic, prin diferite mijloace, în schimbarea în BINE pe care cu toții o așteptăm.

Pentru Sănătatea copiilor, dotăm spitalele și maternitățile cu echipamente medicale performante, derulăm programe de informare pentru mame și viitoare mame și educăm elevii și adolescenții cu privire la un stil de viață echilibrat și sănătos.

Pentru Educația copiilor, facilităm integrarea în mediul educațional a copiilor care încep școala mai târziu, desfășurăm proiecte de reducere a abandonului școlar și promovăm accesul neîngrădit la mediul academic.

Pentru Protecția copiilor, intervenim în situații de urgență care le pot pune viața în pericol, le suntem alături atunci când părinții sunt plecați la muncă în străinătate și derulăm proiecte care trag semnale de alarmă privind abuzul și violența asupra copiilor și traficul de minori.

Pentru apărarea Drepturilor copilului, ne-am angajat încă din prima clipă să informăm atât copiii cât și adulții cu privire la aspectele acoperite din punct de vedere legislativ de Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.

Nu în ultimul rând, programele noastre de Advocacy au scopul de a oferi voce copiilor care se găsesc în imposibilitatea de a cere ajutor. Discutăm cu instituțiile statului, propunem legi, facem cunoscute poveștile lor, pentru ca toate provocările de care se lovesc să își găsească rezolvarea.

Cum te poți implica și tu


A veni în ajutorul copiilor este mai simplu decât pare, fiindcă generozitatea nu se ascunde doar în spatele donațiilor consistente, cu sume care pentru mulți români sunt imposibil de atins.
Fiecare dintre noi poate dona timp sau sume mici, atunci când gândul ne este la copiii mai puțin norocoși. Astăzi putem renunța ca o cafea, iar cei câțiva lei să fie donați pentru achiziția unei ambulanțe. Mâine, sau în orice zi ne permite viața, putem convinge un prieten cu o situația materială mai bună să își aplece atenția către cauza copiilor care nu au fost niciodată la școală.
Iar exemplele pot să continue atât timp cât există un suflet mare și dorința de a ajuta.

  • Prin abonarea la newsletter, ca să fii mereu la curent cu activitățile Salvați Copiii
  • Prin alăturarea la comunitatea noastră online, pe Facebook sau Instagram
  • Prin distribuirea conținutului și mesajelor noastre către prieteni, familie sau colegi, online sau offline
  • Prin donații lunare în valoare de 2 euro, prin SMS
  • Prin donații unice sau periodice, cu orice valoare în funcție de posibilități
  • Prin debit direct – donații lunare automate direct din contul bancar
  • Prin alăturarea la echipa noastră de voluntari
  • Prin încurajarea companiei la care lucrezi să ne susțină ca partener
  • Prin donarea zilei de naștere, ca toți cei dragi să facă o donație în loc de a cumpăra un cadou
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE