Skip to main content
47721093-1fc7-4ade-b523-c32d278e0c38.jpg.webp

Peste 2,5 milioane de copii, susținuți de Salvați Copiii în 31 de ani de activitate

Marți 20 Aprilie 2021
În 1990, Salvați Copiii lua naștere pentru copiii din orfelinatele aflate într-o situație dramatică. Astăzi, 31 de ani mai târziu, lupta noastră pentru binele copiilor din România acoperă mult mai multe arii de interes – sănătate, educație, abuz, violență, abandon. Cu fiecare zi ce trece scoatem la lumină și mai multe dureri din viața copiilor, luăm în brațe și mai multe provocări, totul din dorința de a fi apărătorii de nestrămutat ai drepturilor fundamentale de care copiii trebuie să se bucure.

Nu mai puțin de 2,5 milioane de copii au fost susținuți, în toți acești ani, prin programele noastre. Am salvat vieți, am oferit perspectiva unei cariere, am învins sărăcia, le-am reconstruit încrederea, am gonit frica. Le-am oferit aripi și curajul de a ieși din umbră și de a privi către cerul senin, visând la un viitor în care totul este posibil.

Pandemia ne-a pus în fața unor greutăți și mai dificil de depășit, fiindcă multe probleme cu care se confruntau copiii au devenit și mai grave, și mai urgente. În fața accesului la educație, deja îngreunat, a apărut piedica învățământului online, un scenariu imposibil pentru familiile care duc lipsa tehnologiei moderne sau chiar a acessului la curent electric. Sistemul medical a fost îngenuncheat de numărul de pacienți aflați în secții de terapie intensivă, zgomotul acoperind strigătele de ajutor ale medicilor specialiști din maternități, secții de pediatrie, ortopedie, cardiologie, oncologie.
 
Victoriile anului 2020
Pentru Salvați Copiii, 2020 a fost un an dificil, însă deloc lipsit de victorii și bucurii. Cu ajutorul donatorilor, persoane fizice și companii, am reușit să:
  • achiziționăm 273.609 de echipamente și materiale medicale indispensabile, prin crearea Fondului de urgență pentru spitale
  • salvăm 86.000 de vieți prin echiparea spitalelor și maternităților cu aparatură medicală și materiale de protecție în lupta contra pandemiei
  • ajutăm 62.800 de copii din medii defavorizate să meargă la școală și să participe la clasele online.
În 2021, continuăm programele destinate educației și susținerii spitalelor, cea mai mare reușită fiind dotarea, în timp record, a Spitalului pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu două ambulanțe noi.
Situația dificilă nu ne împiedică să fim prezenți acolo unde este cea mai mare nevoie de noi, să oferim zâmbete calde sub măști, să implicăm societatea civilă în desenarea viitorului generațiilor care acum își încep drumul prin viață.

Al 31-lea an de activitate ne-a demonstrat, încă o dată, că nu există piedici prea mari atunci când oamenii potriviți luptă pentru un scop comun.

Reușitele aparțin întregii echipe Salvați Copiii, voluntarilor, donatorilor și comunităților online și offline care transmit mesajele noastre și ne ajută să ne facem auziți.

 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE